Tijdens de aankoop van onze woning en de beslissingen ten aanzien van het meerwerk, besloten we het toilet standaard op te laten leveren. Achteraf gezien heb ik hier spijt van gehad…. Maar ja, spijt is zonde van je energie, dus we probeerden er toch iets van te maken.

Poging 1

Tijdens de klusperiode destijds had ik de bovenste helft van de toiletruimte zwart geverfd, maar dat was behoorlijk lelijk!! Dus al snel vloog de witte kwast er weer overheen, plakten we er een stuk prikbordkurk in en daarmee vonden we het wel even goed. Mooi was anders, maar dat toilet kwam vanzelf een keer aan de beurt.

En toen kwam er een aanvraag van Farrow and Ball. Of ik mee wilde doen met hun campagne “look up, look down, look closer”. Nou, daar hoefde ik niet over te twijfelen. Groot fan ben ik van hun verf en daarnaast ben ik al bekend met een paar kleuren, aangezien we de Off Black en Strong White in ons hele huis als basiskleuren hebben gebruikt.

Ik besloot niet alleen het toilet aan te pakken, maar ook onze hal, want ook daar gebeurde nog niks spannends qua kleur en styling:

De make-over van het toilet

toilet nieuwbouwwoningAangezien ik uit eerdere ervaring wist dat zwart geen optie was, besloot ik het gehele toilet, inclusief plafond te verven in een lichtgrijze kleur, de Purbeck Stone. Dit gaf meteen al een heel mooi en rustig resultaat. Om het geheel een beetje pit te geven voegde ik de kleur Off Black toe. We houden enorm van donkere kleuren en de Off Black van Farrow & Ball blijft prachtig. Het is zeker geen zwart, eerder heel donker grijs en combineert erg goed met andere kleuren. Ik heb de Off Black verwerkt in een A-symetrisch vlak. Bewust heb ik deze een stukje onder het plafond laten ophouden zodat het een speels effect geeft en ik ben erg blij met het resultaat daarvan!

In ons toilet zit geen plateautje omdat er diverse leidingen achter lopen, dus ik vroeg een kennis of hij 2 plankjes van oud hout kon maken. Hij heeft hiervoor blank eiken gebruikt en deze zelf “oud” gemaakt. Ik was helemaal verbaasd hoe gaaf deze plankjes geworden zijn. Deze maken het toilet helemaal af en zijn de eyecatcher van de ruimte. Ze liggen op het tegelrandje en aan de achterkant hebben we ze met kit tegen de muur gemonteerd. Ik wilde ze eerst op steunen leggen, maar dit werkt ook en ziet er mooi strak uit.

toilet nieuwbouwwoning industrieel

Toen de verf erop zat en de plankjes hingen, kon ik gaan afstylen en in zo’n kleine ruimte ben je natuurlijk snel klaar. De spiegel die er al hing, heb ik met de beroemde spuitbus van de Action zwart gespoten (ook het touw). Vervolgens een paar mooie items toegevoegd in de juiste kleurstelling en klaar was het!

Het is een echte low budget metamorfose geworden, maar met een geweldig resultaat (vinden wij dan ;).

De metamorfose van de hal

Over de hal had ik nog niet echt nagedacht toen we hier gingen wonen. Enige was dat ik een hele grote, ronde spiegel van Sissy Boy wilde, dus daar waren we destijds al een keer voor naar de winkel in Laren gereden. Verder waren alle muren geverfd in de kleur Strong White van Farrow & Ball, maar het kon wel een kleurtje gebruiken!

Ik wilde mezelf een beetje uitdagen en besloot voor een kleur te gaan omdat ik soms al die grijstinten wat saai vind worden. Maar spannend was het wel! Ik zeg altijd, het is maar verf, je kan er zo weer overheen, maar toch, ik vond het een enorm ding! Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld, maar ik heb mezelf toch maar een schop onder m’n kont gegeven. Hup, uit die comfortzone ;).

robuust bankje out hout

Door de grote spiegel, leent de hal zich uitstekend voor een hoge lambrisering. Ik besloot de onderkant in m’n favoriete kleur Off Black te verven en de bovenkant werd India Yellow. Dat was natuurlijk de spannende kleur waar ik een beetje de kriebels van had, maar wat is ie prachtig!! Het is een ontzettend warme kleur die fantastisch matcht met de Off Black. Toen ik de eerste streep gezet had, wist ik meteen dat het een goede keuze was!

De plinten hebben we ook geverfd in de Off Black en dat maakt het helemaal af. Daarna heb ik de boel gestyled en daarmee is ook de hal een prachtig plaatje geworden! Wat een warme binnenkomst hebben we nu in Huizedop. Volledig in onze stijl, ook al hebben we een kleurtje toegevoegd.

De verf van Farrow & Ball is ontzettend fijn om mee te werken. Na 1 laag dekt het al goed, maar na de tweede laag krijg je echt een waanzinnig resultaat. Ultra mat en het droogt volledig egaal op. Geen strepen of andere narigheid.

Zo zie je maar wat een likje verf kan doen. Door te spelen met kleur, vlakken, hoogtes, het verven van de plinten en/of het plafond kan je verrassende resultaten bereiken in een simpele en kleine hal.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van de metamorfoses en de kleurtoevoeging vinden.

Liefs, Judith

gang hal huizedop

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Farrow and Ball

 

 

 

80 REACTIES

 1. Hoi, ben benieuwd welke plant er in de woonkamer staat. Ik bedoel die grote op stam in de zwarte pot. Alvast bedankt.

 2. Hoi,

  Hoe zou jij de donkere kleur omschrijven? Op een foto is het soms moeilijk te zien, maar het is heel mooi.

  • Hoi Judith,

   Tis alweer van een tijdje geleden dat je de hal aanpakte, maar ontzettend gaaf en geeft mij inspiratie en de durf om t ook te doen.
   Als je met 2 kleuren op de muur wilt werken om een lambrisring te maken. Hoe pak je dat aan?
   Schilder je eerst de hele muur in de ene kleur en dan de andere er overheen en hoe krijg je zo’n perfecte strakke lijn?
   Misschien is t ergens beschreven, maar kan ik t niet vinden.

   Thanks alvast

 3. Waauw! Wij willen het ook zo maken die kleuren hoeveel cm is die India yellow en hoeveel de black off? En in de wc hoeveel cm is de ene kant en hoeveel de andere. En de plankjes in de Wc wat van plankjes zijn dat hoe is dat gedaan?

 4. Waauw! Wij willen het ook zo maken die kleuren hoeveel cm is die India yellow en hoeveel de black off? En in de wc hoeveel cm is de ene kant en hoeveel de andere.

 5. Ik word erg blij van al jouw interieurtips en -voorbeelden, Judith!
  Nu kijken hoe ik mijn man ook enthousiast kan maken voor enkele wijzigingen in ons eigen interieur. 🙂

 6. Prachtige Hal en toilet, een vraagje waar zijn de kandelaars/vloerlamp (weet niet precies wat het is) te verkrijgen?

 7. Hii!

  Op pinterest zie ik een foto met een pampasgrass. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

 8. De kleur purbeck stone komt op de foto echt grijs over maar op de staal vind ik hem erg bruinig. Mag ik vragen hoe jij hem in het “echt” ervaar?

 9. Wat MOOI !! .. Mag ik vragen waar je dat bankje vandaag hebt? En met welke kleur denk je dat die zwarte onderkant ook mooi zou staan ?
  Ik zou ook wel zo iets willen maar mijn hal is niet ZO groot dus ik zou geel niet aandurven..
  Maar echt ik ben verliefd! Mijn conplimenten !!

  Ps blijft die verf ook mooi op glasvezel behang ? Ik heb namelijk dat behang in heel de woning heen en er zit een struktuurtje in ??

  Alvast bedankt !

 10. Echt super mooi!! Heb je ook gebruikt gemaakt van de primer? Twijfel hier een beetje aan of het wel nodig is.

 11. Prachtig mooi, wat ik er mooi vind is de grote mat over de gehele breedte van de gang. Wat is de lengte van voordeur naar binnen van de mat?

 12. hooi, super mooi geworden. ben heel uw blog aan het doorspitten om wat inspiratie op te doen. ik vroeg me eigenlijk af hoe de plankjes in de wc zijn opgehagen zie geen beugels of iets.

  • Heyy, klopt! We hebben ze op t tegelrandje gelegd en aan de achterkant aan de muur vastgekit. Tot nu toe blijft t goed zitten 😉

 13. ik vind het prachtig! komen deze kleuren terug in de woonkamer of heb je die wit gelaten? Ik zou zo iets ook wel willen doen maar dan alleen in de hal en vraag me af of het dan nog wel een eenheid bliijft?

  • Hi, hi, wij hebben het gele inderdaad alleen in de gang en ik vind het persoonlijk niet storend dat dit verder nergens terugkomt. De hal is redelijk afgesloten, dus in die zin geen punt. Het donkergrijze komt wel bijna overal in huis terug :). groetjes, Judith

  • Hi, je kan ze bestellen / op maat laten maken bij @oakwoodspecials, te vinden via Instagram. groetjes, Judith

 14. Wow mooie kleurencombi.
  Heel erg mooi geworden, mijn complimenten!

  Ik vind de mand onder het bankje ook erg leuk. Ben benieuwd waar je die vandaan hebt?

 15. Heel mooi zeg! Mag ik vragen waar het houten laddertje vandaan komt? Ik zoek precies zo eentje. groetjes annea

 16. Hele mooie hal! Waar heb je het mooie houten bankje vandaan? En de andere kant van de hal heb je dus rustig wit gelaten?

   • ik vind het prachtig! komen deze kleuren terug in de woonkamer of heb je die wit gelaten? Ik zou zo iets ook wel willen doen maar dan alleen in de hal en vraag me af of het dan nog wel een eenheid bliijft?

   • Ah, dat is logisch ja, dankjewel! Is daar toevallig ook een foto van? Ik wil ook graag mijn hal updaten, maar weet niet goed wat ik met de jassen/tassen/schoenen situatie aan moet. Ik heb wat inspiratie nodig en vind jouw hal zo mooi gelukt!

 17. Echt super gaaf geworden! Zoi graag willen weten hoe hij de plankjes zo mooi heeft gemaakt! Vind de kleuren en vlakken overigens ook erg gaaf! Goede ideeen om te onthouden voor ooit als we een eigen huisje hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.