De industriële slaapkamer van instagrammer @jellinadetmar

Lees in dit artikel alles over de totstandkoming van de industriële slaapkamer van Jellina!

Industriële slaapkamer betonnen murenSinds maart dit jaar wonen we in deze boerderij en de verbouwing begon in de keuken en voorkamer. Daarna zijn we verder gegaan in de achterkamer en tussendoor kwam ineens het plan voor de slaapkamer voorbij!

Hergebruik vloer

Toen we de vloer van de achterkamer eruit haalden, vonden we het zonde om deze weg te gooien. Dus bedachten we om de vloer op z’n kop in de slaapkamer te leggen. Daarna hebben we hem helemaal in de grijze verf gezet en nu hebben we een mooie, oude look gecreëerd waardoor deze prachtig in onze slaapkamer past.

Balkenplafond in de slaapkamer

Balkenplafond slopen opbouwenVoordat we de vloer gingen verven hebben we het gipsplafond eruit gehaald en zoals we al dachten kwamen daar hele toffe houten balken voor terug! Die moesten we wel schuren en verven, maar ja verbouwen is niet zo maar klaar!

Dus aan de klus, balken schuren, schoonmaken en de kleur van de verf bepalen.

We dachten aan een oude kleur maar kozen uiteindelijk toch voor wit. Het plafond hadden we in eerste instantie wel in een oude kleur geverfd ( een beetje blauw/groene kleur) maar dat was helemaal niet zoals we het verwacht hadden! Dus terug naar de witte kleur en ja, dat was prachtig en hoe we het voor ogen hadden. Yes!

Betonnen muren

verbouwing oude murenEn toen de muren…. Die waren gestuct en geel van kleur. Deze hebben we helemaal kaal geschraapt en toen kwamen de prachtige betonnen muren tevoorschijn. Deze ruige, industriële uitstraling was het helemaal en hèt kenmerk van een industriële slaapkamer. Hier gingen we niks meer aan doen!

Het balken plafond was wit, de houten vloer was grijs en de muren onafgewerkt betonlook. We konden de slaapkamer gaan inrichten en dat is natuurlijk het leukste van allemaal!

Op pinterest had ik al vele foto’s gepind waar een bed op pallets ligt en dit wilden we graag nabootsen. Doordat we in een hele grote verbouwing zitten, hebben we natuurlijk pallets in overvloed, dus dat was geen probleem.

We hadden nog een hele toffe oude kast staan die qua kleur goed past in de nieuwe slaapkamer dus ook die kwam erin. En die hele gave macraméhanger heeft Lies van @druiventuintje gemaakt! Klik hier voor haar website, daar vind je namelijk de mooiste creaties.

Het inrichten was gedaan, alles stond op z’n plek en wauw, onze stoere, industriële slaapkamer was een feit! En mocht je je afvragen wat die fiets daar doet…., we slapen beneden en de fiets past mooi in het plaatje ;).

Bedankt voor het lezen van m’n blog. Ik hoop dat je ervan genoten hebt!

Liefs, Jellina

Wil je meer zien van Jellina’s boerderijwoning? Volg haar dan op instagram @jellinadetmar

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.