De veranda verbouwen tot tuinkamer, hoe en waarom?

veranda verbouwen tot tuinkamer

Onze tuin is ongeveer 10×10 meter en toen we hier kwamen wonen, hebben we een veranda laten plaatsen van 7x3m door de firma Stange uit Elburg. Meer informatie hierover vind je in deze blogpost: het tuinontwerp met de veranda inclusief tips.

Waarom van veranda naar tuinkamer?

De afmeting van onze veranda is best ruim. Dit hebben we bewust gedaan zodat er genoeg ruimte was voor een loungeplek, maar ook om te kunnen eten. In de praktijk blijkt het echter best lastig om deze twee plekken te combineren. Het lukte me niet om er een knusse plek van te maken en dat is wel iets waar we erg van houden.

Daarnaast lijkt het ons heerlijk om de veranda af te kunnen sluiten zodat je er ook lekker kan zitten als het wat minder weer is, of als de eerste zonnestralen in het voorjaar zich aandienen. Ook is het fijn, zeker nu we zoveel met elkaar thuis zijn, om een tweede “woonkamer” te hebben om bijvoorbeeld met een vriendin bij te kletsen terwijl Mike gewoon lekker binnen tv kan kijken.

Genoeg redenen dus om het ontwerp van onze veranda aan te pakken!

Hoe pakken we dit aan?

In eerste instantie wilden we de gehele veranda dichtmaken, maar hier kwam ik al snel op terug. Dan heb ik namelijk nog niet het eerste “probleem” opgelost. Mijn wens was echt een knusse plek te creรซren. Dus ontstond plan B! Een tussenwandje plaatsen waardoor er 2 ruimtes ontstaan. De ene gaan we afsluiten en de andere blijft open. Topidee!

Wij zijn niet handig en inmiddels hebben we geleerd dat we bepaalde zaken beter kunnen uitbesteden. Ik betaal liever wat knaken om gedoe in huis of tussen ons te voorkomen. Ja ja, wijsheid komt met de jaren ๐Ÿ˜‰.

Maar ja, wie gaat dat wandje plaatsen dan? Al vrij snel besloot ik Stange te bellen. Zij hadden ‘m immers gebouwd dus dat leek met de makkelijkste weg. Ik belde en werd zo blij van dat gesprek. Ik moest me vooral niet druk maken, het kon gewoon geregeld worden. Fijn!!

In de weken die volgden ging er heel wat mailverkeer doorheen want wat wilden we nu precies. Sowieso een tussenwandje en de middelste staander moest opgeschoven worden zodat de tuinkamer groter zou worden dan de open ruimte. De tuinkamer is nu 3x4m ongeveer en de open ruimte 3x3m.

scheidingswandje veranda
De zwarte staander incl. poer werd als eerste opgeschoven zodat het tussenwandje daarop bevestigd kon worden.

De wanden wilde ik graag glad, dus werden er cementvezelplaten tegenaan gezet. Wat we daar precies mee gaan doen, vertel ik later, maar tof wordt het heel zeker!

regelwerk wand
Op de wanden werd regelwerk gemaakt waarop ze de cementvezelplaten kunnen bevestigen. Een week geleden was de elektricien al geweest om de bedrading los te leggen. Alle electra moet immers wel blijven werken!
cementvezelplaten veranda
Ik wilde graag zo strak mogelijke wanden, vandaar dat de gordingen uit de cementvezelplaten werden gezaagd en deze helemaal tot aan het plafond lopen.

Een steellook raam

Op het laatste moment besloot ik in het open gedeelte een steellook raam toe te voegen. Die hoek is namelijk erg tochtig en zo’n raam is gewoon heel erg mooi! We moeten ‘m nog verven, maar het ziet er nu al top uit!

steellook raam veranda

Het resultaat van onze tuinkamer to be!

Na een dag hard werken in de regen was de klus geklaard. Wij zijn echt heel blij met het resultaat. Het is immers toch altijd weer afwachten of het wordt zoals je in je hoofd hebt, maar dat is zeker gelukt! Ik kan niet wachten om ‘m verder af te maken, maar dit gaat de komende maand gebeuren. Houd m’n blog dus in de gaten.

tuinkamer veranda tuinidee

Mocht je nu zelf ook graag een veranda willen (laten) bouwen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Stange kan bieden, klik dan op deze online folder of neem contact met ze op. Ik kan deze firma echt van harte aanbevelen. Het zijn harde werkers en denken met je mee om tot een mooi eindresultaat te komen.

Er zijn nog een aantal stappen te nemen voor dat de tuinkamer helemaal af is, maar ik ga me binnenkort ook vast verdiepen in de inrichting ervan. Bijvoorbeeld een mooie tuinposter aan de wand, tuinmeubelen en natuurlijk mooie accessoires om eea af te stylen.

Of kijk deze prachtige items:

Liefs, Judith

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

 

 

Vorig artikelHUIZEDOP in een podcast!
Volgend artikelSlowjuicer recepten en mijn ervaring

1 REACTIE

  1. Bonjour jโ€™ai vu le banc sur votre blog รงa mโ€™intรฉresse jโ€™aimerais savoir si vous livrer en France et cโ€™est possible de mโ€™envoyer les dimensions et le prix bien ร  vous Fatima

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.