2017: 2 verhuizingen, stress, blijdschap, nog meer stress en onwijs trots!

2017 was een intens jaar! In deze blogpost neem ik je mee naar 2 onderwerpen die als een rode draad door het jaar liepen: de verhuizing(en) en social media. En ja, natuurlijk zijn er ook nog hΓ©el veel andere dingen gebeurd, maar daar gaat dit artikel niet over ;).

We begonnen 2017 in ons oude huis. Met dit huis is @huizedop in juli 2016 begonnen op Instagram:

Verhuizing nummer 1

Die was in februari! Toen namen we onze intrek tijdelijk in een huurhuis aangezien ons oude huis verkocht was en we eruit moesten. Het huurhuis was een prima woning. Mike houdt niet zo van vintage en gedateerd, dus hij moest af en toe even schakelen, maar we mochten echt niet klagen! Ik was sowieso allang blij dat we een huis hadden gevonden waar we een half jaar konden overbruggen, gewoon in ons dorp. Ideaal!

Most liked picture instagramOp 27 februari plaatste ik de eerste foto vanuit ons huurhuis en die ontplofte op Insta. Dat was echt zo bizar. 4173 likes! En als klap op de vuurpijl bereikte ik die dag de 10.000 volgers. Want ja, veel likes zorgen voor nieuwe volgers. Waauuwwww!

Eind februari had ik nog een ander hoogtepunt n.a.v. Instagram. Ik stond namelijk in het Finse woonblad Kotiblogit. Maar liefst op 8 spreads, de cover, de achterkant en door het hele magazine heen waren mijn foto’s te zien. Wat een bizar moment was het toen het blad op de deurmat lag. Zo bijzonder!

In de periode daarna vond ik het echt een uitdaging om mooie foto’s te maken. De muren waren spierwit, er hingen best lelijke gordijnen ;), de vloer was niet m’n smaak, dus ja, dat was lastig! Maar goed, het lukte want opΒ 29 juni sprong de teller namelijk naar 20.000! En dat terwijl ik soms echt niet tevreden was over m’n foto’s…

En ondertussen waren we ook druk met de voorbereidingen van ons nieuwe huis. Ik ben een behoorlijke perfectionist en wil alles gepland en geregeld hebben. Loslaten kan ik het ook niet, dus dat zorgde af en toe echt voor veel stress. Ik durf ook toe te geven dat ik het mezelf en Mike niet altijd heel makkelijk heb gemaakt ;).

Klussen met af en toe hoofdpijn

Waterprobleem achtertuin
Echt droevig werd ik hiervan..

Op 29 juni was de dag van de oplevering! Eindelijk konden we aan de slag. Al 1,5 jaar keken we uit naar dit moment. We gingen niet op vakantie want elk vrij uurtje en ook de euro’s gingen het huis in. Er zat natuurlijk (!) een aantal dingen tegen. Een van de vervelendste was de lekkage boven de achterpui. Het duurde echt even (te lang naar m’n zin!) voordat dat opgelost was.
Waar ik ook veel last van heb gehad is de achtertuin. Onder andere het water wat voor geen meter wegliep. Uiteindelijk heeft onze tuinman drainagepijpen aangelegd en was het opgelost. Top!Β Dankbaar waren we ook voor de hulp van onze loodgieter bij een aantal issues. Echt fijn als je een paar mensen in je omgeving hebt die met je meedenken als je erΒ zelf geen verstand van hebt.

InstaΒ en een blog

Tussendoor poste ik nog steeds dagelijks foto’s en op 18 juli bestond mijn Instagram account 1 jaar. WeerΒ een momentje om bij stil te staan. Mijn collega’s van online hadden al meerdere keren tegen me gezegd dat ik m’n IG-account moest uitbreiden met een blog. Ik wuifde dat steeds weg, maar toch kwam het idee steeds vaker omhoog. Totdat ik 3 weken voor de verhuizing besloot dat dat het moment moest zijn. Ja, ik weet het, niet heel handig qua timing, maar ja, het moest gewoon gebeuren! En als ik iets in m’n hoofd heb…….. Ik belde m’n collega en zij hielp me met het template etc. En tussen het klussen, inpakken, verhuizen etc. door, is het gelukt m’n blog te lanceren op 13 september. Wauw, wie had dat gedacht?!

donkergrijze keuken
Een kale bedoeling nog πŸ˜‰

De lancering van m’n blog gebeurde in de week dat we net waren verhuisd en dan kan je niet wachten om foto’s te posten van je nieuwe huis. Iedereen heeft zo ontzettend meegeleefd, dus je wilt alles gaan delen waar je zolang druk mee bent geweest.
Maar die eerste weken is het nog een kale bedoeling want je gaat niet meteen gaten boren. Nu we twee maanden verder zijn, zijn we daar heel makkelijk in geworden. Een muur is maar een muur en een gat is zo weer dicht gemaakt. En verf? Tja, dat is maar verf.Β  Voorheen waren we daar echt veel spastischer in, want ja, een muur verven doe je toch niet zo vaak? Nou, dat is inmiddels totaal anders! We hebben namelijk nuΒ al plannen om de muur achter de bank aan te pakken. Het is te licht en het lukt me nu niet om de sfeer erin te krijgen die ik voor ogen heb. To be continued….

30K

Op 30 oktober tikte ik de 30.000 aan en dat was wederom een mijlpijl. Ik had serieus niet verwacht of durven dromen dat mijn account zo groot zou worden. En natuurlijk is dat niet het belangrijkste wat er is, zeker niet zelfs! Maar toch, als je ergens zoveel tijd in stopt, dan is het heel erg fijn als dat gewaardeerd wordt en succesvol blijkt.

2018

En wat gaat 2018 brengen? We beginnen in ieder geval goed! In januari staan erΒ 2 leuke dingen op de agenda waarvan er 1 zeer hoog op mijn interieurbucketlist staat! Whoopwhoop.Β Daarnaast heb ikΒ het idee om m’n blog uit te breiden met iets anders, maar dat moet nog vorm krijgen. En verder zie ik het wel. Ik heb geen vastomlijnde plannen. Zolang ik de energie heb en krijg die ik nu ervaar en het kan combineren met m’n gezin en werk, ga ik gewoon door. Het is hier veels te leuk!

Ik sluit af met een dikke DANK JE WEL aan jullie. Trouwe lezers van mijn blogposts, volgers op Instagram, de bedrijven waarmee ik samenwerkingen heb mogen doen. Echt, dank je wel!! Zonder jullie was ik nooit zover gekomen.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2018! May all your dreams come true…

Liefs,Β Judith

Vorig artikelDe tuin in wintersfeer omtoveren
Volgend artikelHouten jaloezieΓ«n en gordijnen met een wave-plooi

2 REACTIES

  1. Leuk om te lezen Judith , wij gaan binnenkort ook verhuizen en kan ook niet wachten om het hele proces op instagram te posten ! Succes en alvast een super 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.