Een nieuwbouwwoning en de stappen die wij hebben genomen

De woningmarkt is al enige tijd behoorlijk in beweging en als ik er goed over nadenk, is zeker 60% van de mensen om me heen bezig met een nieuw huis of verbouwing. En ook wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht, zoals jullie allemaal het afgelopen jaar hebben kunnen volgen op mijn Instagram-account.

Maar ik kan je vertellen dat het ons niet in de koude kleren is gaan zitten. Wat een klus is het geweest en nog steeds zijn we niet klaar.

In vogelvlucht neem ik jullie mee in de stappen die we hebben genomen het afgelopen jaar:

De informatie-avond van het nieuwbouwplan

Ik vaar blind op m’n intuΓ―tie en die zei me dat ik naar de info-avond van dit nieuwbouwplan moest gaan. Dus ik ging! Mike ging tennissen, die geloofde het wel en dacht dat het zo’n vaart niet zou lopenΒ ;).

Wachten op de verkoopbrochure en prijzen
Nieuwbouwplan

Door de ligging van het plan (tegen een weiland(je) met koeien aan en de tuin op het zuiden met vrij uitzicht waren we behoorlijk enthousiast en konden niet wachten tot de prijzen etc. bekend werden gemaakt. Daar zat echter wel een maand of 2 tijd tussen. En als je het geduld hebt wat ik heb, valt dat niet mee! Maar goed, de tijd tikt door en daar kwam de verkoopbrochure met de prijzen. Oef…. dat viel tegen en vele gesprekken aan de keukentafel volgden.

Inschrijving

We gingen het doen! De bank gaf groen licht en wij zagen het helemaal zitten, dus we leverden onze inschrijving in bij de makelaar. Er waren 2 kavels die we echt graag wilden en als we daar niet voor ingeloot zouden worden, zou het feest wat ons betreft niet doorgaan.

Weer wachten

Yep, weer in de wachtstand. Vreselijk! Echt niks voor mij, maar ja, je moet wantΒ je bent echt afhankelijk van de makelaar in deze. Maar eindelijk brak de dag aan waarop iedereen zou worden gebeld. Ik zat op m’n werk en de telefoon ging. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, we hadden ‘m!!!!!!!!!!! Al m’n collega’s hadden me horen gillen want dat doe ik in zo’n situatie. Uitzinnig van blijheid en meteen belde ik Mike natuurlijk. En natuurlijk was hij ook blij en opgelucht, hoewel hij niet ging gillen want hij reageert juist altijd extreem kalm als ik zo aan het stuiteren ben ;).

Huis verkopen

Bijna dezelfde dag belde ik een andere makelaar om ons toenmalige huis te koop te zetten en binnen een week stond ie op Funda. Twee maanden later en 7 kijkers verder was het verkocht. Hoppa! Dat voelde goed.

Tijdelijke woonruimte zoeken

We moesten 6-9 maanden overbruggen en ik dacht, dan zoeken we gewoon even een huurwoning of camping. Nou, dat viel niet mee. Op een camping durven ze gerust 2000 euro per maand te vragen en huurhuizen moet je over het algemeen voor minimaal een jaar huren. Op een gegeven moment werd ik lichtelijk nerveus want hetΒ was echt een enorme uitdaging. Maar…. daar kwam de kracht van social media. Door een bericht te plaatsen op Facebook, hadden we binnen een week een huurwoning geregeld. Top! Ook die hobbel was genomen.

Verhuizing numero uno

In november hadden we het huurhuis geregeld en eind februari zouden we gaan verhuizen, dus ruim de tijd om spullen uit te zoeken en in te pakken. Spullen uitzoeken kan je al ruim van tevoren doen, maar veel spullen kan je pas in de laatste weken inpakken. Heel onrustig allemaal want je wil wat doen, maar het echte werk moet gewoon wachten tot het laatste moment.
De verhuizing naar het huurhuis was best chill. We hebben daar echt niks gedaan aan de muren etc, want dat was allemaal prima. Dus het was een kwestie van je boeltje oppakken en een plek geven. En omdat het toch maar voor een half jaar was, ben je niet heel kritisch en voelt het een beetje als een vakantiewoning.

Ondertussen waren we natuurlijk ook druk bezig met het nieuwe huis en het maken van allemaal belangrijke keuzes. Hoe dit proces in z’n werk gaat, tips en valkuilen, vertel ik graag in een volgend blog.

Veel liefs, Judith

 

Vorig artikelDe VTwonen & designbeurs 2017: ik was erbij en deel hier de mooiste plaatjes
Volgend artikelEen stoer interieur, dat is wat Agnes wilde en heeft gerealiseerd.

7 REACTIES

  1. Verhuizen was voor ons ook een stressvolle tijd. Vooral omdat we ons eigen huis nog moesten verkopen. Wanneer je tijdelijke woonruimte moet zoeken, is dit natuurlijk ook niet ideaal. Wanneer je dan eindelijk in je nieuwe huis zit, valt er een grote last van je schouders.

  2. Lees niet vaak blogs maar deze maakte mij nieuwsgierig…..hier ook in een nog heel vroeg stadium. Wachten op concrete plannen… en idd de prijs!!!! Ik hou je feed in de gaten. Leuk.

  3. Leuk om te lezen! En de struggle over het inpakken is heel herkenbaar. Mijn handen jeuken maar heel veel heb je gewoon nog nodig. Straks lekker 2 weken en aan het einde van die 2e week verhuizen ook wij naar een tijdelijke woning. Leuk die overeenkomsten. Benieuwd naar je volgende blog

    • Oh jee, ik had een reactie geplaatst, maar niet onder jouw reactie, dus dan zie je ‘m volgens mij niet… Hij staat iig hieronder πŸ˜‰

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.