Onze praktische wasruimte

wasmachine samsung

Kleine wasjes, grote wasjes… Met een gezin van 4 staat de wasmachine hier bijna dagelijks te draaien. Toen ik werd benaderd of ik de Samsung QuickDrive Wasmachine WW90M76NN2A wilde testen en reviewen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken! Natuurlijk wilde ik dat doen. Onze huidige wasmachine was al wat ouder, dus ik was erg benieuwd naar de nieuwe generatie wasmachine! In 10 jaar tijd gebeurt er immers erg veel op gebied van technologie.

Wow, wat een mooie wasmachine

Op een woensdag werd de wasmachine gebracht en één van de bezorgers was bijzonder enthousiast. Hij had ooit bij Samsung gewerkt en was duidelijk een Samsung-fan. Hij wist precies te vertellen wat de machine allemaal kon en zijn enthousiasme werkte erg aanstekelijk! Binnen een paar minuten was de wasmachine klaar voor gebruik en na de eerste spoelbeurt kon ik aan de slag.

Uiteraard had ik een paar dagen wat wasgoed opgespaard want ik was razendbenieuwd en wilde natuurlijk meteen alle functies testen!

wwasmachine quickdrive samsung

De meest bijzondere functionaliteiten op een rij

Laat ik beginnen met de belangrijkste noviteiten te benoemen. Daarna vertel ik je hoe mijn ervaring hiermee is:

  • Met de auto-dose functie vul je de reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter waarmee je vervolgens meerdere wasjes kan draaien
  • De machine beschikt over Auto Optimal Wash. Dit betekent dat de wasmachine zelf, op basis van gewicht, waterniveau en troebelheid van het water, de juiste hoeveelheid wasmiddel vrijgeeft. Je kan dit ook nog handmatig aanpassen.
  • Middels het add-wash klepje in de deur van de wasmachine kan je was toevoegen terwijl het wasprogramma al draait. Top!!!
  • Je kan de wasmachine bedienen middels de smarthome-app. Met de app kan je de wasmachine niet alleen bedienen, er zit ook een “was-assistent” in die je helpt bij de keuze van het juiste programma. Ideaal!
  • De quick drive wasmachine heeft een speciale trommel die uit twee delen bestaat. Hierdoor beweegt de trommel twee kanten op en is je was 2x zo snel schoon. Fijn!!
  • Er zit een programma op waarmee je je beddengoed kan stomen, maar ook een extra schuim/week programma voor zeer hardnekkige vlekken
  • Een geweldig laadvermogen van 9kg!
  • Een verlichte wastrommel. Misschien niet de grootste uitvinding, maar wel heel handig.

wasmachine quickdrive

Mijn ervaring met deze wasmachine

Wat word ik blij van dit apparaat! Pas op het moment dat je een nieuwe wasmachine hebt, weet je pas hoeveel beter het kan. Werkelijk waar. Na de eerste wasbeurt, rook ons hele huis naar schoongewassen wasgoed. Zo fijn!

Een groot pluspunt ten opzichte van onze oude machine is de grote trommel van 9kg. Ik kan nu in 1 keer veel meer wassen waardoor je tijd wint, maar ook energie bespaart.

Het klepje waarmee je een verloren sok, een vergeten theedoek, of je sopdoek die je net gebruikt hebt nog even wilt toevoegen aan de was is echt een uitkomst. Ik kan het namelijk niet uitstaan dat je denkt de gehele was te hebben weggewerkt en dan ergens nog iets tegenkomt wat ook nog ff mee had gemoeten. Dat probleem hebben we dus niet meer. Je zet de machine op pauze, klepje open, was erbij, klepje dicht en weer aanzetten. Wat een uitvinding!

wasmachine add wash samsung

De was-assistent middels de app is top, maar ook de bediening op afstand. Ik had onlangs de machine ingesteld met een uitgestelde eindtijd, maar de dag liep anders, dus ik zou later thuis zijn. Via de app kon ik instellen dat de machine wat later zou gaan draaien. Het is immers toch het fijnste als je de was meteen kan ophangen zodra de wasmachine klaar is.

De auto-dose functie vind ik ook super. In beide reservoirs heb ik ongeveer een halve fles wasmiddel en wasverzachter gegoten en ik heb ze nog niet hoeven bijvullen. De machine zoekt zelf de juiste mix uit en wat mij betreft doet ie dat uitstekend. De was komt er schoon en erg fris uit!

Wat me ook opviel, is dat de was er droger uitkomt dat bij m’n oude machine ondanks dat beide op 1600 toeren centrifugeerden. Een fijne bijkomstigheid!

Heel veel pluspunten dus wat mij betreft.

De aankleding van onze wasruimte, met een knipoog

Onze wasmachine-aansluitingen zitten op zolder, dus daar worden de wassen gedraaid en ook opgehangen. Onze zolder is naast wasruimte ook verzamelplek van alle interieurspullen die tijdelijk niet gebruikt worden, dus ik dacht, doe es gek! Speciaal voor deze blogpost heb ik een deel van de spullen aan de linkerkant van de zolder stonden, naar rechts verhuisd en hier ontstond dus een redelijke hysterische washoek. Compleet met vloerkleed en andere zaken die je wellicht niet snel zelf in een wasruimte zou neerzetten, maar ach, ik vind ’t eigenlijk wel heel erg gezellig staan ;).

wasruimte washok

In combinatie met zo’n fijne Samsung wasmachine is wassen echt geen straf meer! En trouwens, op de foto zien jullie ook een warmtepompdroger staan van Samsung. Daarover lees je alles in dit artikel :).

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

wasmachine

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Samsung

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.