Een warmtepompdroger in huis is echt een feestje!

wasmachine samsung

Vorige week heb ik jullie alles verteld over onze nieuwe Quick Drive wasmachine (klik hier voor de blogpost hierover). Ik gaf al aan dat er een vervolg aan zat te komen en dat gaat over onze nieuwe warmtepompdroger, de DV90N8289AW, ook van Samsung. Lees je mee?

De voorgeschiedenis

Wij hadden geen droger. Als ik dat vertelde aan collega’s of vriendinnen keken ze me aan met grote ogen. ‘Heb jij geen droger?!?!?’ ‘Ehhhh, nee, ik heb een grote zolder waar alle was hangt.’ Voor mij was dat heel normaal. Maar natuurlijk hebben we er wel eens over nagedacht. Niet voor niks hebben we er met de bouw een aparte groep voor aangelegd, zo van, die droger gaat er wel een x komen. Nou, twee jaar later was ie er nog niet, maar onlangs kreeg ik de vraag van Samsung of ik deze warmtepompdroger wilde testen. Nou, top! Tuurlijk wil ik dat!

De verschillen tussen de drogers die verkrijgbaar zijn

De “traditionele” afvoerdroger is een droger die de vochtige lucht uit de was door een slang naar buiten afvoert. In ons geval kon dat niet want het raam op zolder zit aan de andere kant.

Zonder afvoer heb je dan nog de keuze tussen een condensdroger en een warmtepompdroger.

Een condensdroger haalt het vocht uit de lucht en slaat deze op in een reservoir welke je handmatig moet legen (of je laat het via een slangetje je waterafvoer inlopen).

En dan heb je nog de warmtepompdroger! De warmtepompdroger is hard op weg om de standaard te worden op het gebied van wasdrogers. Ze zijn namelijk veel zuiniger met energie en geschikt voor bijna alle wasgoed doordat de lucht minder warm is (yess, ook wol).

In de warmtepompdroger zit een waterreservoir die het vocht uit de lucht opvangt. Op de voorkant van onze machine zit een watermeter die precies laat zien hoe vol deze zit en of je deze dus eerst moet legen voordat je ‘m aanzet. Maar………… het wordt nog beter! Er zit namelijk een slangetje aan de machine die je in de waterafvoer (van de wasmachine) kan hangen. Hierdoor is het waterreservoir niet nodig en wordt al het vocht gewoon via de afvoer afgevoerd. Geweldig!!

Onze warmtepompdroger

Een toppertje is het! Dat is mijn overall conclusie. En na een paar dagen vroeg ik me dus oprecht af hoe ik het al die jaren zonder droger heb gedaan. Waarom dat is, lees je verderop, maar eerst neem ik je even mee in alle fijne snufjes van deze warmtepompdroger:

Hij heeft een A+++ energielabel en gebruikt een koelvloeistof in plaats van elektriciteit om de lucht te verwarmen. Ik ben een leek, maar dat klinkt goed! Hij controleert de vochtigheid, past de droogtijd automatisch aan en laat je weten wanneer je de heat exchange moet schoonmaken. Wat fijn, zo’n intelligente warmtepompdroger! 😉

warmtepompdroger display

Wat ik nog niet heb kunnen testen, maar wat je er wel mee kan doen, is je kleding opfrissen zonder het te wassen door de Air-Wash Technnologie. Vervelende geurtjes worden verwijderd met behulp van warme lucht. Nou, dit ga ik binnenkort zeker proberen want dat klinkt top!

Wel heb ik (hetzij heel voorzichtig want ik vond t best eng) een wollen plaid in de warmtepompdroger gedaan en jawellllllllll, droog en niet gekrompen. En zacht en fris, echt heerlijk!!!

Je kan er trouwens ook schoenen in drogen. Er wordt een rekje bijgeleverd die je in de trommel haakt. Daar zet je je schoenen op of bijvoorbeeld een wollen trui. Hieronder een foto van dat rekje:

warmtepompdroger samsung

Tijd over!

Met de Quick Drive wasmachine en deze warmtepompdroger van Samsung hou ik echt #tijdover! Door het Superspeed wasprogramma op de wasmachine en de efficiëntie van de droger kan je was in slechts 81 minuten gewassen en gedroogd zijn. Kijk, daar word ik heel blij van.

Sowieso merkte ik meteen het gemak van deze apparaten. Hoe handig dat je nu op 1 dag al je bedden kan verschonen en de volledige was daarvan weggewerkt kan hebben. Dit scheelt echt veel plannen, hahaha. Daarnaast hoef ik bijna geen was meer op te hangen (scheelt tijd!!!), heb ik geen “stress” meer omdat de wasrekken nog vol hangen, maar de wasmanden ook uitpuilen. Oh en……. Niet geheel onbelangrijk, Mike is ook om! Hij is helemaal blij dat we eindelijk zachte handdoeken in huis hebben :).

Kortom, ik geniet van mijn extra tijd en kan écht niet meer zonder deze topapparaten!

Bedankt Samsung voor deze waservaring 2.0!

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

wasruimte washok

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Samsung.

 

7 REACTIES

 1. Hoi Judith,
  Geniet van je droger, wij hebben ook een warmtepompdroger.
  Ben zelf minder enthousiast en ben blij dat ik deze niet in huis heb staan.
  Vind dat deze veel meer herrie maakt dan een gewone droger.
  Dus voor mij geen feestje.

 2. Hoi Judith,
  Geniet van je droger, wij hebben ook een warmtepompdroger.
  Ben zelf minder enthousiast en ben blij dat ik deze niet in huis heb staan.
  Vind dat deze veel meer herrie maakt dan een gewone droger.

 3. Deze set ook gekocht eind september, echt geweldig!! Tot vorige week vrijdag… droger doet niks meer 2 maanden oud!!! En nu al stuk…kon wel janken.

   • Ja idd!! Dit gebeurt ook altijd in de winter he, als je de was ook niet buiten kunt drogen. Er zou vanmiddag een monteur langskomen van Samsung, dus afwachten maar. Veel plezier met jouw nieuwe set!!
    Ik was er ook heel blij mee.
    Liefs Priscilla

 4. Nou meis…gefeliciteerd.met de apparaten..vooral de droger..snap nog niet dat je dat zo lang volgehouden hebr..veel was en droogplezier…❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.