Een fotoshoot met mezelf in de hoofdrol

Toen ik besloot een eigen blog te lanceren, wilde ik ook graag een aantal mooie (profiel)foto’s laten maken. Dat werd dus een fotoshoot met mezelf in de hoofdrol. Nooit eerder gedaan, maar wat was het leuk en wat is het resultaat mooi geworden!

De juiste fotograve

Ik volgde Lotje al op Instagram en op haar website zag ik prachtige foto’s van haar werk, dus zij was de eerste die in me op kwam.

Ik appte haar en ze was meteen enthousiast. Zo leuk! De klik was er, dus dat zou helemaal goed komen. We prikten een datum en ik kreeg de opdracht om op Pinterest wat inspiratie op te doen. Wat voor foto’s ik wilde, welke poses etc. want ja, wat wil je uitstralen, hoe wil je jezelf neerzetten, etc. Allemaal belangrijke informatie.

De voorbereiding

Nadat ik op Pinterest een aantal foto’s had gepind bedacht ik me dat kleding natuurlijk ook een heel belangrijk onderdeel is van de shoot. En natuurlijk heb ik genoeg in de kast hangen, maar ja…. voor deze gelegenheid moest er toch echt nieuwe kleding komen ;). Ik ging op pad naar mijn favoriete kledingboetiek, De Kast. De nieuwe collectie was al voor een deel binnen, dus dat kwam goed uit! Ik nam een lang, zwart “vest” en wit shirt van Mila mee en een gecoate legging van Transfer, maar kon toch ook de lange, zwarte trui van LTB niet laten hangen ;).

De dag van de fotoshoot

Op 2 september was het dan zover. Lotje en ik hadden om 9 uur afgesproken bij het transferium in Barneveld. Wat een toffe locatie is dat zeg! We hadden enorm geluk want de zon scheen en hierdoor ontstond er een schitterend lijnenspel die de foto’s echt prachtig maakte.

In het begin is het echt wel wennen hoor. Ik sta echt nooit voor de camera, dus ik vroeg Lotje om mij aanwijzingen te geven. Dat deed ze perfect! En naarmate de kliks vorderden, ging het me steeds beter af en dat zag je ook aan de foto’s. Jeejjjj, daar krijg je energie van!

Nadat we genoeg foto’s hadden gemaakt bij het transferium, reden we naar De Silo om de laatste serie te schieten. Een perfecte locatie want daar vind je een enorme keuze aan banken, tafels en stoelen, dus ideaal om een aantal foto’s te schieten die passen bij m’n blog.

Huizedop lachen profielfoto profilepicture model blogger

It’s a wrap

En toen zat het erop! Wat was het een leuke ochtend. Veel geleerd ook, want ineens zie je dus wat een pose kan doen voor je en dat je sommige poses gewoon echt moet laten.

Een paar tips die ik nooit meer ga vergeten (en die Lotje continu riep 😉 zijn:

  • hoofd recht
  • rug recht, schouders naar achteren
  • sterk staan / zitten, dus niet hangen
  • lachen!!! Iedere foto wordt leuker als je lacht (bij mij tenminste 😉

Ik vond het altijd vreselijk om op de foto te moeten, maar vandaag heb ik geleerd dat je met de juiste fotograaf en voorbereiding echt mooie foto’s kan maken. Lot, nogmaals dank voor je enthousiasme en mooie werk!

Liefs, Judith

It's me huizedop profielfoto blogger

Vorig artikelKleur bekennen in de kinderkamers
Volgend artikelVan een Instagram account, naar een eigen blog

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.