Een nieuw koffiezetapparaat in Huizedop

Illy koffie’s Morgens de trap aflopen en de geur van koffie die je tegemoet komt. Dat is waar ik blij van word!

Onze wensen voor een nieuw koffiezetapparaat

Wij houden echt van een goede kop koffie. Al jaren hadden we een koffiezetapparaat die middels verse bonen een heerlijk kopje koffie maakt. Dit was echter best een groot apparaat en inmiddels ook wel aan vervanging toe, dus we gingen op zoek. Onze eisen voor een nieuw koffiezetapparaat waren:

  • Compact apparaat
  • Moet zowel filterkoffie als espresso kunnen maken
  • Eenvoudig in gebruik
  • Goede koffie! inkoppertje 😉
  • Weinig onderhoud

Illy Y3 koffiezetapparaatWe kenden illy natuurlijk uit de horeca, maar kwamen erachter dat zij ook koffiezetapparaten voor thuis hadden. Met capsules, dus easy peasy!

In onze huidige keuken hebben we niet heel erg veel werkbladruimte, dus alles wat erop staat, moet functioneel zijn en zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Deze illy Y3 is slechts 10cm breed! Perfect voor ons dus :).

Wij hadden in eerste instantie wat moeite met de werking van het apparaat in combinatie met de capsules. Een normale kop koffie kregen we er, in eerste instantie, namelijk niet uit. Maar na gebeld te hebben met de klantenservice werd het duidelijk! Het is namelijk een heel ingenieus systeem. De capsule bepaalt hoeveel water er gebruikt kan worden.

Ingenieuze koffiecapsules

Illy huizedopBij het starterspakket zaten enkele espresso capsules die we geprobeerd hebben. Met de blauwe cups maak je een koffie lungo. Lungo betekent lang en dat wil zeggen dat er meer water wordt toegevoegd waardoor de smaak iets milder is.

Met de rode capsules maak je een èchte espresso. Dit is hoe een espresso hoort te zijn. De 9 soorten Arabica zorgen voor een heerlijke melange en de dikke, hazelnootkleurige crèmelaag maakt het helemaal af.

Wil je echter een normale kop koffie, dan heb je andere capsules nodig: De illy Iperespresso filterkoffie. Hiermee maak je een heerlijke kop koffie, geschikt voor ieder moment van de dag!

Illy koffiekopjes

Kortom, wij hoeven niet verder te zoeken naar een compact, maar goed koffiezetapparaat. De illy Y3 is het voor ons!

Liefs, Judith

 

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Illy.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.