Nieuwe functie Instagram stories

We hebben er een nieuwe functie bij in Instagram! Je kan namelijk je post via je stories delen en daarmee rechtstreeks (nieuwe) volgers op je feed uit laten komen.

Waarom Instagram stories gebruiken?

Ok, even terug naar de basis, want waarom zou je Instagram stories überhaupt gebruiken?
Stories zijn hot en persoonlijk kijk ik steeds vaker eerst naar stories en begin dan pas aan m’n tijdlijn. En waarom? Het laat wat meer het echte leven zien. Het zijn korte, snelle berichten en als je het niks vindt, klik je eenvoudig door naar de volgende. Je kan daar delen wat je leuk vindt, zonder dat je bang bent dat het je feed “vervuilt”.
instastories, instagram

Ik ben groot fan en vooral sinds Instagram de leuke gifjes heeft toegevoegd. De 1 is nog flauwer dan de ander maar ik hou ervan!

Stories is ook een belangrijk middel om je engagement te verhogen en verkeer naar je account te trekken. In de verkenner worden namelijk jouw stories getoond bij niet-volgers die wel accounts volgen welke in hetzelfde profiel zitten. Als je zorgt voor aantrekkelijke stories, is er een kans dat ze een kijkje op je feed nemen en je gaan volgen. Hoppetee!

Nieuwe functie!!

Ik zal ‘m al een paar keer voorbij komen en had op YouTube al uitgezocht hoe ‘t werkte, maar de functie was bij mij nog niet geactiveerd. Bummer!!

Maar vandaag was het dan zover, yesssssssssssss!!

Om vele vragen voor te zijn, ga ik je hier uitleggen hoe jij je post kan delen via je stories en op die manier meer traffic naar je feed te genereren.

Het is kinderlijk eenvoudig:
1. Ga naar je post
2. klik op het “vlieger-symbool”
3. Je ziet dan staan “bericht toevoegen aan je verhaal”. Klik erop en de rest wijst zich vanzelf.

Let op: Als je de tekst “bericht toevoegen aan je verhaal” niet ziet staan, is de functie nog niet geactiveerd bij je. No worries, kijk over een paar dagen weer. Bij mij duurde het ook even.

Nou, dat was ‘m al! Ik vond het een leuke nieuwigheid en het duurde even voordat ik had uitgevonden hoe het werkte, dus ik dacht, ik deel het met jullie. Scheelt weer zoeken ;).

Liefs, Judith

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelLoungen in een mooi gestylde veranda
Volgend artikelIbiza 2018 – reistips en toffe hotspots

3 REACTIES

  1. Denk je dat er een volgers-aantal zit gekoppeld aan deze functie? Ik heb hem nog steeds niet 🙁 En hoe maak je die stories die je hierboven laat zien met die witte achtergrond en de tekst eronder? Ik hoop dat je me kunt helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.