Ons nieuwe koffiezetapparaat

Lucky me! Ik mocht, namens Coolblue, het koffiezetapparaat “Francis Francis Illy X1 Ground Rood” reviewen. Wat wij vinden van dit prachtige koffiezetapparaat, lees je hieronder!

Mooi rood is niet lelijk

Van tevoren wist ik dat ie rood zou zijn. Jullie weten dat wij 0 kleur in ons interieur hebben, maar een rode eye-catcher in de keuken leek mij wel heel tof. En dat pakte goed uit! Toen het rode koffiezetapparaat uit de blauwe Coolblue-doos kwam, was ik op slag verliefd. Het retro design in combinatie met de rode kleur is top! De look is in ieder geval goedgekeurd!

koffiezetapparaat illy huizedop

Het eerste kopje koffie

Nadat we alle onderdelen hadden afgewassen en het koffiezetapparaat geïnstalleerd was, gingen we aan de slag. Ik las voor uit de gebruiksaanwijzing en Mike deed ’t werk (lekker kneuterig, hahahaha). Koffie in het filter doen, met het stampertje aandrukken, het filter aandraaien en het water laten lopen tot jij vindt dat er genoeg in het kopje zit (dat vooral vind ik persoonlijk erg handig!!).
De eerste keer ging mis. Mike had netjes de hendel in het midden gehouden (we dachten dat dat moest), maar dan lekt ie, dus goed strak naar rechts draaien was daarvoor de oplossing. Het tweede bakkie ging dus goed. De koffie zag er heerlijk uit en de smaak???? Ja hoor, dit was echte koffie!! Een volle koffiesmaak, maar niet tè. Wij houden niet heel erg van sterke koffie, dus we pakken steeds de grootste Illy kop en laten die vollopen. De echte Italiaan snapt daar natuurlijk niks van, maar ja, we zijn nou eenmaal Hollanders ;). Op deze manier is het voor ons de perfecte kop koffie!

Een paar dagen later

huizedop keukenNa een paar dagen experimenteren, kwam ik erachter dat je je niet hoeft te houden aan 1 maatschep per kopje. Ik doe dus iets minder dan een maatschep in de houder, even aandrukken met het stampertje en dan is ie perfect voor mij. Voorheen hadden we een cupjes-koffiezetapparaat en natuurlijk hebben we in het verleden ook een Senseo-apparaat gehad (wie niet, haha), maar koffie van gemalen koffiebonen is toch wel echt onze favoriet. De geur bij het openen van het blik alleen al zorgt voor Instant Happiness, laat staan de volle smaak van deze fijne koffie. Wij zijn om!

Illy heeft overigens een aantal soorten gemalen koffie in het assortiment en wij hebben de Classico getest. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar de Caffé Filtro, dus die zal ik binnenkort eens aanschaffen.

Handigheidjes

In de eerste plaats hebben wij een koffiezetapparaat voor een goede bak koffie. Je kan er echter ook thee uit halen, of nou ja, heet water! Wij hebben een Quooker, dus voor theewater gebruiken we die, maar heb je die niet, dan kan je dus met dit koffiezetapparaat een waterkoker uitsparen. Scheelt weer ruimte op je aanrecht. Hendig!

Ook kan je met dit koffiezetapparaat een heerlijke cappuccino maken omdat je met het stoompijpje melk kan opschuimen. Heb ik uiteraard geprobeerd! De eerste keer werd de melk wel warm, maar er was weinig schuim. Hmmm, wat ging hier mis? Doelloos oefenen is niks voor mij, dus via vriend Google kwam ik uit op een pagina van Coolbue waar het “melk opschuimen” goed wordt uitgelegd. Hierin wordt ook verteld dat melk opschuimen oefening vergt. Dit ligt dus niet aan het apparaat, maar vooral aan de melk, bepaalde technieken en dan gewoon veel doen. Ik ga dus morgen naar de Jumbo om volle, houdbare melk te kopen en dan ga ik eens uitgebreid oefenen ;). Gaat goed komen!

Van proberen kan je leren, hoor ik onze dochters altijd zeggen en het klopt! Na wat oefenen staat hier dan de perfecte cappuccino.

 

Een derde handigheid is dat de bovenkant van het koffiezetapparaat een warmhoudplaat is. Je kan hier dus je kopjes op verwarmen op het moment dat het apparaat zich aan het opwarmen is. Haal de kopjes er wel af op het moment dat je het water laat lopen. Dat deed ik niet en alles begon aardig te trillen ;).

Duurzaamheid

In het boekje las ik dat het apparaat een bronzen binnenwerk heeft. Dit is goed bestand tegen kalkaanslag en is hierdoor duurzamer dan een binnenwerk van RVS. Nou, over duurzaamheid kan ik natuurlijk nog niks zeggen, maar het klinkt in ieder geval goed!

koffiezetapparaat rood

Conclusie

Het apparaat heeft ons positief verrast. De smaak van de Illy koffie is echt heel erg goed. Wel kost een kop koffie zetten met de Francis Francis Illy X1 Ground Rood iets meer tijd dan een willekeurig apparaat met een cupje of pad, maar wat je ervoor terugkrijgt is dan ook erg lekker.

Bedankt Coolblue voor het mogen testen van dit fijne koffiezetapparaat! En ben je nu net zo enthousiast geworden als wij over dit apparaat, klik dan hier om rechtstreeks naar de betreffende productpagina van Coolblue te gaan.

Liefs, Judith

koffiezetapparaat

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.