Chillen bij de haard

Ik ging aan de slag met een aantal items uit de nieuwe collectie van Riviera Maison en maakte een heerlijke plek om een boek te lezen, een wijntje te drinken etc. Hoe dit heeft uitgepakt, lees en zie je in deze blogpost.

vakkenkast brickwall uptown sofa
Ik ging aan de slag met een aantal items uit de collectie van Riviera Maison en maakte een heerlijke plek om een boek te lezen, een wijntje te drinken etc. Hoe dit heeft uitgepakt, lees en zie je in deze blogpost.

Afgelopen januari werd ik uitgenodigd door Riviera Maison om in de showroom naar de nieuwe collectie te komen kijken. Ik had al het een en ander op Instagram voorbij zien komen en daardoor was ik razend nieuwsgierig geworden!

Eind vorig jaar was het me al opgevallen dat Riviera Maison een beweging doormaakt. De klassieke items die we allemaal kennen, worden uitgebreid met industriële items welke goed bij de huidige woonstijlen passen.

Chillen bij de haard

Afgelopen december hebben we een echte brickwall in huis laten plaatsen (hier lees je alles over in deze blogpost). Tot op heden stond daar m’n opa’s werkbank voor en dat staat echt prachtig! Maar….. ik vind het heel fijn om bij de haard te kunnen chillen en ja, toen mijn oog viel op de Uptown Sofa zag ik ‘m al helemaal staan bij de haard. Dat zou de ultieme chillplek kunnen worden. Heerlijk! Wijntje erbij, happies, niks meer aan doen!

gashaard chillplek

Doordat de “rugleuning” los staat op de zitting, kan je deze alle kanten op draaien. Je schuift ‘m naar voren voor een korte zit of juist zo ver mogelijk naar achteren om lekker met opgetrokken benen te cocoonen. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en ik koos voor de meest lichte variant, de natural. En de Uptown Sofa kwam niet alleen!

zwarte kandelaar rm
Deze mooie kandelaar kan je echt overal kwijt en geeft mooi sfeerlicht.

 

kussen plaid riviera maison
Een mooi kussen en een fijne, dunne plaid om de sofa af te stylen.

De vakkenkast

Zo’n twee jaar geleden wilde iedereen een bakkerskast hebben en vandaag de dag is deze trend vervangen door de “vakkenkast”. Een strakkere variant van de bakkerskast. Een bakkerskast heb ik nooit gehad, maar de vakkenkast leek me tof in ons interieur! De Midtown Book Cabinet van Riviera Maison is gemaakt van metaal en gerecylced eiken- en essenhout. Een flinke jongen met z’n hoogte van 213cm en 100cm breed.

vakkenkast riviera maison

Ik had  bedacht om deze naast de sofa te zetten en tot op het moment van levering bleef het spannend of dit wel zou passen. Want ja, meten is 1 ding, maar toen de Uptown Sofa als eerste binnenkwam, kreeg ik het toch wat benauwd. Gelukkig kwam het goed. Toen twee weken later de kast binnenkwam, paste deze prima naast de sofa. En anders was het trouwens ook geen megaramp geweest want onze woonkamer is ruim zat, dus hij zou ook nog prima achter de bank kunnen staan. Wie weet gaan we dat nog eens uitproberen. We houden immers van schuiven!

chillplek bij de haard

Stylingtips

De kast op zich is al best een druk ding met alle lijnen, dus het is de kunst om ‘m niet helemaal vol te proppen. Lastig, want je kan er zoveel leuks in kwijt. Mijn advies: focus op een paar pronkstukken die goed passen qua afmeting en laat enkele schappen gewoon leeg. Groepeer de accessoires en zet niet overal losse items neer. Dat zorgt voor rust. Nog rustiger wordt het als je allemaal accessoires in dezelfde kleur gebruikt. Voor de een is dit wellicht wat saai en de ander vindt het juist prachtig. Doe vooral wat bij jou past.

Wat ook goed werkt, is een lampje in de kast. In ons geval geeft dit in combinatie met de brickwall een heel fijn effect ’s avonds.

vakkenkast wingchair

Winactie

Of ik ook een winactie wilde organiseren voor jullie, was de vraag vanuit Riviera Maison. Nou, natuurlijk wil ik dat! Het mocht een item zijn uit de nieuwe collectie en ik mocht ‘m zelf uitzoeken. Poeh, de keuze is reuze!! Na nog een rondje in de showroom, koos ik de “La Mirage Wing Chair”. Een stoel die er leuk uitziet en ook nog eens lekker zit! Hij past in vele interieurs en daarom leek mij dit de perfecte kandidaat voor de winactie!

Wat moet je doen om kans te maken:

  • Volg Riviera Maison en Huizedop op Instagram of like beide op Facebook
  • Laat onder de betreffende post op Instagram / Facebook weten dat je meedoet (deze post wordt op donderdag 4 april geplaatst)
  • Tag 2 vrienden
  • Voor een extra winkans kan je je naam in een reactie onder deze blogpost achterlaten. Vermeld hierbij je IG of FB-account
  • That’s it!
  • De winnaar wordt dinsdag 9 april bekend gemaakt

Liefs, Judith

woonkamerinspiratie

woonkamerinspiratie

vakkenkast brickwall uptown sofa
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Riviera Maison

 

170 REACTIES

  1. Hoi Carla, Wat leuk om te lezen! Rivera maison is inderdaad veranderd qua stijl! In ons vorige huis haalde ik er geregeld landelijke decoratie. Wat heb je een prachtige stijl in je huis! Ga je zeker blijven volgen!!
    Liefs Jenneke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.