Een Upstairs traprenovatie in Huizedop

traprenovatie upstairs huizedop

Onze traprenovatie is een feit! Wauw, wat is het ontzettend mooi geworden. Niet alleen hebben we de trap zelf aangepakt, maar ook de muur en het traphek. Het is dus echt een totale metamorfose geworden.

Een korte terugblik

In een eerdere blogpost vertelde ik jullie alles over de verschillende opties om een trap te bekleden. Nadat wij alle opties hadden onderzocht, bleef voor ons een Upstairs traprenovatie over. Dit was de enige die voldeed aan al onze eisen:

  • We doen het 1x goed en we willen er minimaal 10 jaar geen omkijken naar hebben
  • We willen af van een krakende trap
  • We willen een piano-effect trap met donkere treden en lichte stootborden (dit is ondertussen veranderd πŸ˜‰
  • Verlichting is geen must, maar kan een mooie toevoeging zijn
  • We willen graag een stalen trapleuning

De voorbereidingen van de traprenovatie

Voordat Upstairs kwam, moesten wij ervoor zorgen dat het traphek en de muur geverfd was en daarvoor gebruikte ik de verf van Farrow & Ball. Dit was namelijk erg goed bevallen met de metamorfose van de hal. Zowel Michael als ik houden van de kleur Off Black, dus we kozen ervoor om hiermee een lambrisering te verven die doorloopt in de keuken. De kleur boven de Off Black is Strong White, deze is heel lichtgrijs, net van het witte af.

Aangezien we een stalen trapleuning hadden uitgekozen voor de traprenovatie, moest het traphek ook zwart geverfd worden. Hiervoor gebruikten we de kleur Pitch Black, ook van Farrow & Ball. En toen werd het lastig, want in eerste instantie hadden we bedacht om de wangen (zijkanten van de trap) licht te laten, maar waar houd je dan op met de zwarte verf bij het traphek??? Precies, daar kwamen we niet uit en dus besloten we de wangen ook zwart te maken ;).

Yesss, eindelijk is het zover!!

Rond 7:30 uur ging de deurbel en daar waren Chris en Joop. Deze mannen gingen onze droomtrap realiseren! Onder het genot van een bak koffie spraken we de trap nog even door en Joop gaf aan dat als we toch de stootborden in Raja Black wilden, dit ook kon, want die hadden ze ook bij zich. Oef, ik begon te twijfelen… Moesten we niet toch de gehele trap Raja Black maken, dus ook de stootborden? De mannen lieten het verschil zien en Mike zei meteen, 1 geheel is echt mooier Juud! Dus samen besloten we dat ook de stootborden Raja Black moesten worden. En ja, dat dit zo last minute gebeurde, dat past wel een beetje bij ons ;).

De mannen dekten de vloer netjes af, het gereedschap werd naar binnen gebracht, de treden werden genummerd en hop, Chris en Joop gingen aan de slag. Ondertussen bracht ik de meiden naar school en haalde de boodschappen voor een lekkere lunch in huis, want je moet natuurlijk goed zorgen voor je gasten.

Tegen het einde van de ochtend hing de trapleuning van blauwstaal aan de muur en wat een plaatje is dit zeg! Stoer en strak! Wel moet ik nog even de lambrisering corrigeren want in het lange gedeelte zit een bochtje en bij het korte gedeelte had ik een verkeerde hoek gebruikt, maar goed, dat is eenvoudig op te lossen, dus dat komt goed.

Stalen trapleuning upstairs huizedop
Je ziet hier goed dat ik de lambrisering nog even moet bijwerken ;).

Toen de trap er half in zat, werd ik echt ontzettend blij. Dit was fantastisch!! Wat werd dit mooi!!!!

En dan de verlichting…..

Gedurende de dag zag ik steeds al iets van de ledverlichting, maar pas toen de trap helemaal af was, werd het totale effect zichtbaar en dit is echt de kers op de taart! Zonder de verlichting is de trap al prachtig, maar het effect van de led-verlichting onder de treden, maakt deze traprenovatie helemaal af!

Traprenovatie zwart huizedop
Waanzinnig mooi dit!!

Tegen 16 uur waren de mannen klaar, alles was keurig opgeruimd, de vloer geveegd, de trap netjes afgenomen en toen ze vertrokken, was het net of er niks was gebeurd, behalve dan natuurlijk dat de trap een volledige renovatie had ondergaan. Bizar wat er in zo’n korte tijd gerealiseerd kan worden. Eindelijk is deze hoek in ons huis volledig af en helemaal in onze stoere stijl.

Een traprenovatie is een investering, maar je hebt er minimaal 10 jaar geen omkijken naar en ik heb met eigen ogen mogen meemaken wat een vakwerk deze mannen leveren. Elk detail klopt, dus het is het echt meer dan waard.
Is jouw trap ook toe aan een renovatie en willen jullie alles weten over de mogelijkheden en kosten van Upstairs, maak dan een afspraak met een adviseur bij jou thuis.

Trap in woonkamer huizedop
Zo blij met het resultaat!

Ik ben reuze benieuwd wat jullie van onze traprenovatie vinden, dus laat gerust een berichtje achter.

Liefs, Judith

Zwarte trap huizedopupstairs traprenovatie huizedop

Upstairs huizedop traprenovatie

 

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Upstairs.

Vorig artikelEindelijk een keukenlamp! Het is de Philips Hue runner-3 black geworden.
Volgend artikelVideo binnenkijken bij Huizedop – Furnlovers

30 REACTIES

  1. Al is deze post van lang geleden, ik wil toch zeggen Dat het er super mooi uit ziet. Leuke inspiratie.
    Ik heb een vraag over de kastdeur. Is dat een bestaande poster of heb je die laten maken?

  2. Ik vind je huis echt mega leuk!!!! Ik ben ook bezig met mijn trappenhuis. Ik heb eerst alles glad gestuct en nu alles oud roze geverfd maar het is toch wel erg “roze” (duhuh haha) maar ik vroeg mij af hoe loopt bij jou je geverfde lambrisering naar boven (met de gehele armleuning mee?) en hoe loopt het op de overloop boven?

  3. Heel mooooi!! Inspiratie voor onze eigen trap! Hoe krijg je de lijnen van je lambrisering zo strak als ik vragen mag? Ik heb nu Frogtape maar ben er nog steeds niet erg blij mee..

  4. Nou ik kan alleen maar zeggen….. wauw, super helemaal te gek zo alles met elkaar. Staat gewoon prachtig Hebben ze mooi gedaan en jullie hebben een goede keuze gemaskt

  5. Nou ik kan alleen maar zeggen….. wauw, super helemaal te gek zo alles met elkaar. Staat gewoon prachtig Hebben ze mooi gedaan en jullie hebben een goede keuze gemaskt

  6. Wij bijna twee maanden geleden ook de trappen laten doen door Upstairs!
    Kleur silver oak met witte stootborden. Ook superblij mee!! En zo ontzettend makkelijk in onderhoud.
    Veel plezier met je mooie trap.

  7. Wauw wat een metamorfose zegsuper mooi geworden.
    Als ik ooit in mijn droomhuisje woon gaat upstairs het zeker worden!
    Geniet van jullie heerlijke huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.