Dagelijks krijg ik best wat vragen over meubels, muren etc. bij ons in huis. Via de posts op Instagram, via m’n blog, privΓ©-berichten of mailtjes komen de vragen binnen, ondanks dat ik de meeste merken tag in m’n foto’s op Insta.

Die beantwoord ik natuurlijk met liefde, maar het leek me ook leuk om er eens een blogpost aan te wijden.

Dus dat heb ik gedaan :).

Onze loungebank

Met stip op 1! Tientallen keren per maand krijg ik de vraag (vanuit de hele wereld) waar onze bank vandaan komt.

loungebank berber vloerkleed

Wij zochten destijds een fijne loungebank met longchair, maar geen hoekbank! Stad en land zochten we af want 2 jaar geleden was het echt niet makkelijk om een dergelijk model te vinden. Uiteindelijk kwamen we terecht op de website van Room108Β en daar zagen we het model β€œDiane”. We waren op slag verliefd! We kozen voor de kleur Kiss Graphite, middengrijs en een beetje gemΓͺleerd. Het is echt een hele fijne bank waar we met z’n viertjes prima op passen. Mijn vaste plek is in de hoek met de longchair en Mike hangt ernaast ;).

De muren

Op meerdere plekken in huis hebben wij de muren voorzien van een betonlook door Marrakech Walls van Pure & Original te gebruiken. In de keuken zit de kleur evening shadow, op de haard slate grey en op de muur achter de bank zit black smoke. Hoe je de verf aanbrengt, vind je beschreven in eerdere blogs. De laatste blog hierover vind je via deze link.

yolo you only live once

De keukenplanken

Ook bizar hoeveel vragen hierop binnenkomen! We zijn hiervoor naar Doorwerth gereden want daar zit Frank Pouwer. Een oude steenfabriek waar je je ogen uitkijkt. Ontzettend veel soorten en maten hout vind je hier. Wij zochten wagondelen voor de keuken en die hebben we gevonden! De planken waren zeker niet goedkoop, maar we zijn nog iedere dag blij met deze keuze!

De steunen waar de planken op rusten, komen overigens bij Stoermetaal vandaan.

houten planken

Het tv-meubel

Tja, ik begrijp wel dat veel mensen willen weten waar deze vandaan komt. Wat een bruut meubel is dit! Je kan β€˜m in alle soorten en maten bestellen bij staal-online.nl en is gemaakt van spoorbielzen.

tvmeubel spoorbielzen

De gashaard

De gashaard hebben we zelf ontworpen en laten maken door Van Manen Kachels. Volledig op maat gemaakt en dus uniek! De haard die erin zit is van Callfire en de ombouw is gemaakt van speciaal materiaal, geen idee hoe het heet. Daarvoor moet je bij van Manen zijn ;). Hij werd glad opgeleverd en ik heb zelf de marrakech walls verf erop gedaan. Ik denk er af en toe aan om β€˜m in een lichtere tint te stuccen, maar voorlopig blijft ie zo. We vinden β€˜m namelijk nog altijd echt prachtig en is 1 van de eye catchers in onze woonkamer.

kachel gaskachel

De spiegel in de gang

Yup, ook zo’n item waar veel vragen op af komen. We hebben β€˜m gekocht bij Sissyboy. Volgens mij is ie inmiddels niet meer te koop daar, maar een vergelijkbare spiegel wordt verkocht bij Staal van Lies. De diameter is 100cm, dus loeigroot is ie, maar dat maakt β€˜m ook zo tof!!

spiegel 100cm

Onze gordijnen

We begonnen beneden met gordijnen met een wave-plooi. Prachtig is die plooi en daar krijg ik dus vaak vragen over. De kleur is ook top! We hadden eerst donkergrijze gordijnen, maar een paar maanden terug zijn deze vervangen door lichtgrijze. De stof is transparant en heel luchtig. Met de komst van de lichte gordijnen, hebben we ook zwarte vouwgordijnen toegevoegd in de dag van de schuifpui en ik was echt verbluft door het effect wat dat geeft. Waar de pui eerst een kaal gat was, is het nu een onderdeel van de woonkamer geworden. Helemaal af! Ze komen bij Inside Blinds vandaan en een eerdere blogpost hierover vind je hier.

zwarte vouwgordijnen vouwgordijnen transparant

De werkbank

Tja, sorry, die is uniek! Hij komt namelijk uit de schuur van mijn opa. Z’n halve leven heeft ie eraan geknutseld want werken met hout was z’n hobby en zelfs ook z’n werk want hij had een bedrijf in houtbewerking. De liefde voor hout zit dus echt in m’n genen.

industrieel wonen

Ik kan de lijst nog veel langer maken, dus ik denk dat ik binnenkort een tweede blogpost ga schrijven over de favoriete woonitems van de volgers van Huizedop. Tenslotte staan er genoeg spullen hier in huis, hahaha.

Waar ik wel benieuwd naar ben, is wat jouw favoriete items is in ons huis. Ben benieuwd, dus laat gerust een reactie achter en wie weet zie je β€˜m wel in de volgende blogpost voorbij komen.

Wil je meer inspiratie of een kijkje achter de schermen? Volg me dan op Instagram!

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelKinderkamer ideeΓ«n en een metamorfose
Volgend artikelHet voorjaar in huis met de kleur roze

35 REACTIES

  1. Hoi!

    Voor onze nieuwe schuifpui zou ik ook heel graag vouwgordijnen aanschaffen. Ik twijfel alleen of dit wel praktisch is met de doorloop.

    Hoe vind jij het praktische aspect van de vouwgordijnen? Moet je ze steeds helemaal omhoog hijsen als je erdoorheen wilt?

    Liefs, Kelly

  2. Hoi Judith

    Klopt het dat jullie de bank Diane maar 2 jaar hebben gebruikt? Wat os jou ervaring met het inzakken van de zitting en rugleuning? Vind hem op jou foto’s al best toegetakeld als je hem maar 2 jaar hebt gehad. Wat vond je zelf van de kwaliteit van de bank.

  3. Hoi,

    Ik ben benieuwd of er ook een linkje ergens straat waar de kussentjes vandaan komen op de bank.
    Dan ben ik het meest geΓ―nteresseerd in de rood/roest kleurige.

    groetjes

  4. We gaan verbouwen en kozen zelf al voor de donkere kleur op de muur. Kom ik de inspiratie van jouw tegen. Prachtig en precies wat ik als inrichting in gedachten had.
    Ik kan hier nog wel wat inspiratie vandaan halen.

  5. Goede middag ik zou graag wat informatie hebben over de vloerkleden bv. bij de zwarte bank ik vindt het kleed namelijk er mooi bij voorbaat hartelijk dank

  6. Hoi Judith, wat een ontzettende leuke inrichting! Erg inspirerend! Ik vroeg mij af waar je het dressoir/tafel/bankje achter de bank vandaan hebt? Ook van Oakwood specials? En hoe noem je zo iets eigenlijk?

  7. Leuke blog weer. Ik ben ook verliefd op die bankjes van oakwood specials. Helaas nog niet een dergelijke zaak hier in de buurt kunnen vinden die dit soort bankjes ook maakt.

  8. Hoi Judith, mooie inrichting en blog, heb ervan genoten.
    Wij zijn onze inrichting aan t veranderen, zijn nog druk bezig met gordijnen. Is een klein drama aan t worden. Wat we voor de schuifpui hadden uitgekozen kan helaas niet door de hendel van de pui. Ik zie dat jij vouwgordijnen hebt, zit de hendel niet in de weg bij jou?
    Wil je me verklappen welke stof jullie hebben gekozen voor vouwgordijnen en gordijnen? Halleluja, mijn man vindt het mooi staan op de foto.

    • hahhahha, nee, de hendel zit niet in de weg en ik moet echt zeggen dat ik dolblij ben met de vouwgordijnen. Het is echt prachtig! Ik weet alleen niet welke stof we hebben. Ze komen bij Inside Blinds vandaan, dus wellicht weten zij het :). Liefs, Judith

  9. Hi Judith,

    Ik ben helemaal gek van de lampen die je boven de eethoek hebt hangen vooral de lederen details.

    Liefs Ellen

  10. Leuk man !
    Je bank is echt tof dus ook een favo , maar ik ben ook flieft op je wanden speciaal de stenen beauty !
    Vind de hele stijl heerlijk dus blijf lekker loeren bij je

  11. Ik ben op slag verliefd geworden op de mooie bankjes van oakwoodspecials . Gisteren mijn bankje opgehaald. Zo onwijs blij mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.