Het voorjaar in huis met de kleur roze

duchtbone kate roze

Roze is een kleur die al een jaartje of 8 volop aanwezig is in ons huis. Met de komst van onze dochters was er namelijk geen houden aan. En bij Pien is roze nog steeds een favoriete kleur! Suus is echter inmiddels over naar zwart. Heel bijzonder en ik zou ook echt niet weten hoe ze daarbij komt, hahaha.

Roze in ons interieur

Maar ja, van roze speelgoed en kleding naar roze in je interieur. Hoe dan?!?!? Ik zag het steeds meer voorbij komen op InstagramΒ en Pinterest en vond het best leuk staan bij een ander. Daarnaast vond ik β€˜t soms wat saai bij ons. Het werden iets teveel grijstinten. Ik heb eerst geprobeerd om dit met de bruine kussens wat op te lossen en dat lukte deels, maar toen de zon begon te schijnen, had ik ineens behoefte aan een kleurtje erbij! En dat werd dus (oud)roze! Nooit eerder geprobeerd, maar het leek me heel erg mooi staan bij de grijze basis. Kleuren als blauw en groen zou ik niet zo snel toevoegen want ik denk niet dat dit heel mooi zal staan bij ons, maar roze dus wel!!!

Het begon met een paar kussentjes. Nou, best geinig! Na een paar weken kwamen er nog een paar kussentjes bij, een plaid, wat kleine vaasjes en een grote, roze vaas. Wauw, het werd steeds mooier en steeds meer een geheel.

roze in je interieur

Het pronkstuk

En toen kwam het pronkstuk….Vorig jaar heb ik een toffe samenwerking met Fundesign mogen doen, zie deze blogpost, en een poosje terug werd ik benaderd om hier een vervolg aan te geven. Leuk!!

Ik dacht meteen aan de roze fauteuil van Dutchbone, miss Kate! Ik vond β€˜m al heel lang prachtig, maar nu, met de ommezwaai naar het roze in ons interieur, was dit een uitgelezen kans om Kate toe te voegen aan onze woonkamer. En zo geschiedde. En eerlijk is eerlijk, met Kate maak je een statement! Het is een prachtige stoel en ik had oprecht niet verwacht dat ik β€˜m zo vet zou vinden. Helaas krijg ik weinig de kans om erin te zitten want er wonen hier 2 meisjes van 6 en 8 en die vinden β€˜m dus ook helemaal fantastisch. Kate is erg fotogeniek, de kleur is prachtig, een zachte velvet stof, subtiele benen heeft ze, kortom, een topmodel onder de fauteuils. Wij zijn fan van Kate!

duchtbone kate roze

Roze Kate kwam niet alleen

Kate verdient het om op een mooi vloerkleed te staan! Onze berber ligt tijdelijk op zolder om ruimte te maken voor het Β Hay Peas vloerkleed van Fundesign. Een geweldige match is er tussen Kate en Peas! De kleuren en texturen van beide zijn β€œa match made in heaven” en hierdoor werd alleen maar duidelijker dat de richting die we in gingen met ons interieur een goede keuze was. Het voelt frisser aan en dat is fijn! Peas is verkrijgbaar in 3 kleuren en wij kozen de meest lichte variant, de soft grey. Prachtig is deze!! Het kleed is gemaakt van 100% puur wol waardoor ie vormvast is en een lange levensduur heeft. De uitstraling doet denken aan allemaal kleine kiezeltjes en als je er overheen loopt, voel je de zachte bobbeltjes welke je zelfs een kleine voetmassage geven. I luf it!!

het voorjaar in huis met roze vloerkleed peas hay

Muuto

Om het sfeertje helemaal af te maken, koos ik voor 2 toffe items van Muuto. Dit Deense design merk heeft een frisse kijk op design en kleurgebruik. Echt Scandinavisch dus! Ze hebben een prachtige collectie meubels, woonaccessoires, lampen etc. die goed passen in vele interieurstijlen. De kleuren zijn erg verfijnd en poederig en alles lijkt op elkaar afgestemd.

De naam Muuto staat voor β€œverandering”. Een match want de grote verandering die nu gaande is bij ons, is natuurlijk het roze in ons interieur! Ik was erg benieuwd naar de levering van de bijzettafel Airy Half Size aangezien ik koos voor de kleur Plum. Want ja, ik kon wel weer voor het veilige grijs of zwart gaan, maar af en toe moet je jezelf uitdagen en ik had het idee dat deze Plum erg mooi zou matchen bij Kate en dat is zeker het geval! Het is een hele warme kleur en ik sluit niet aan dat er binnenkort een kussentje in deze kleur zal verschijnen ;).

muuto airy bijzettafel muuto airy bijzettafel

Om het sfeertje echt helemaal af te maken, kwam de tafellamp Cosy van Muuto mee. Een hele toffe lamp van mondgeblazen glas, welke erg mooi licht geeft. Bijzonder is dat er een dimmer in de aan/uit-knop verwerkt is zodat je de perfecte sfeer ermee kan creΓ«ren. Het mooie glas leek me perfect te passen bij de oudroze stoel en de mooie kleuren van het Peas vloerkleed en de Plum bijzettafel en het plaatje klopte toen het uiteindelijk allemaal bij elkaar stond.

Muuto tafellamp op stoer meubel

Conclusie

Waar de nieuwe sfeer begon met een paar roze kussentjes, is onze woonkamer inmiddels echt behoorlijk veranderd met de komst van de mooie items van Fundesign. Het voelt goed en ik moet eerlijk bekennen dat me dit positief verrast heeft. Tot op heden heeft nog geen enkele kleur in huis me weten te pakken en het lijkt erop dat het oudroze dit toch voor elkaar heeft gekregen.roze in je woonkamer

Zou jij het aandurven om roze toe te voegen in je interieur? Ben benieuwd!

Liefs, Judith

kleur in huis

roze woonkamer wollen vloerkleed

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Fundesign

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelDe meest populaire woonitems van Huizedop
Volgend artikelEen “ciao bella weekend” in Puglia – ItaliΓ«

43 REACTIES

  1. Prachtig interieur heb je! Ik heb zelf ook roze items in huis staan.. waaronder een oudroze muur.. Heartwood van Flexa, ook op de logeerkamer! Ik hou dr van!

  2. Hoi Judith,
    Ik ben op zoek naar je bank. Kun je me vertellen waar die vandaan komt? Merk en stof? Ben erg nieuwsgierig, want ik kan hem nergens vinden. Je styling ziet er geweldig uit!

  3. Supermooie inrichting. Ik zie steeds op Pinterest dat mooie tv meubel van je langskomen maar kan het op internet niet goed vinden. Kun je me vertellen waar je dit hebt gekocht of laten maken?

  4. Heel erg mooi Judith. Ik zou zelf niet zo snel voor roze kiezen, maar dat is misschien wel “man eigen”. Groetjes.

  5. Geloof t of niet maar ik kom net thuis met een oudroze kussen. Op de bank. En lees nu je blog. Hoezo toeval wordt vast meer…

  6. Jaaaaa super tof en mooie balans weer Juut ! Luf itttt !
    Fauteuil is gewΓ©ldig met het tafeltje
    Vind roze ook erg leuk maar gaat um niet worden met groene bank en cognac fauteuil dus kijk wel bij jou om mn hart op te halen !
    ❀️❀️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.