De vilten wandpanelen van Wallfelt zijn het afgelopen jaar geΓ―ntroduceerd in de interieurbranche. Een volledig nieuw product welke direct m’n aandacht trok bij de introductie. Ik heb ze ondertussen in meerdere kleuren in huis en het wordt hoog tijd om er wat meer over te vertellen. Lees je mee?

Het ontstaan van de wandpanelen van Wallfelt

Maar liefst vijf jaar heeft Patrick Geurts, bedenker en creator van Wallfelt, gewerkt aan het unieke, modulaire systeem van de vilten wandpanelen. Door zijn achtergrond in kunststoffen en interesse voor design ontstond het idee van een decoratief paneel voor de wand (β€œwall”) gemaakt van vilt (β€œfelt”) en zo is Wallfelt geboren.

interieurblog wooninspiratie muurdecoratie

Trendy, duurzame wanddecoratie

De vilten wanddecoratie ziet er niet alleen heel mooi uit, het verhoogt ook je wooncomfort. Wallfelt is gemaakt van polyester vilt wat hinderlijk licht absorbeert. Het materiaal is mat en ziet er niet alleen zacht uit, maar voelt ook zacht aan. Deze combinatie maakt dat het een warme, rustgevende werking heeft op de ruimte en de rest van het interieur.

Daarnaast heeft het vilt een vochtregulerende werking. Aangezien het een ademend materiaal is, neemt het overtollig vocht op in de ruimte om het later weer af te geven.

vilten wandpanelen wallfelt

De voordelen van deze vilten wandpanelen

Het is een zeer betaalbare en duurzame wanddecoratie! De panelen kosten 9,95 – 11,95 per stuk en aangezien ze 50x50cm zijn, kan je met 6-8 panelen al een hele mooie muurdecoratie maken.

Wallfelt is heel eenvoudig te monteren. Met het bijgeleverde dubbelzijdig tape (en de mini waterpas die je erbij kan bestellen) hang je de wandpanelen eenvoudig aan de muur. Je hoeft dus geen gaten te boren.

Wat ontzettend handig is, is dat je met bijvoorbeeld de wisseling van de seizoenen, de kleuren van je wanddecoratie kan aanpassen. Je haalt de panelen namelijk eenvoudig van de muur om vervolgens een andere kleur aan het tape te plakken. Dit werkt echt top en is ideaal voor iedereen die van veranderen in huis houdt.

zolderkamer womancave woonblog interieurinspiratie

De kleuren van Wallfelt

Met de introductie van de wandpanelen kwamen als eerste de primaire kleuren op de markt met twee grijstinten en een mooi wolwit paneel. Onlangs zijn hier 3 geweldige bruintinten aan toegevoegd. Een perfecte timing wat mij betreft want ieder najaar zien we de kleur bruin prominent terugkomen in het interieur. De kleuren cappuccino, caramel en chocolade passen hier dus perfect bij.

vilten wandpanelen wallfelt

interieurblog wooninspiratie muurdecoratie

De vilten wandpanelen bij HUIZEDOP

Het zal jullie niet verbazen dat ik gestart ben met de grijze en witte wandpanelen. Ik heb hier een paar verschillende patronen mee gemaakt in onze slaapkamer.

interieurblog wooninspiratie muurdecoratie slaapkameridee slaapkamerstyling

Recent is mijn collectie uitgebreid met de bruine panelen en ook daarmee ging ik aan de slag. Mijn tip aan jou is om je creativiteit lekker z’n gang te laten gaan. Je kan een heel patroon maken van diverse kleuren die passen bij jouw woonstijl, maar ook een rijtje van 2 of 3 Wallfelts kunnen al een heel mooi effect geven in de ruimte. Wat ik vooral zo leuk vind aan de panelen is dat het een uniek product is, een zachte uitstraling heeft en je eenvoudig het patroon en de kleuren kan wisselen.

vilten wandpanelen wallfelt

Een cadeautje voor jou

Nu je de hele achtergrond kent van Wallfelt en ziet hoe eenvoudig je deze kan toepassen in je interieur, kan ik me voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden en misschien de panelen ook wel in huis wil ophangen. Dan heb ik goed nieuws! Ik mag jullie namelijk 25% korting geven op alle kleuren van Wallfelt. Als je de code HUIZEDOP invoert bij de bestelling, wordt de korting automatisch verrekend. De korting is geldig t/m 31 oktober 2021.

Ik ben ontzettend benieuwd wat je van dit mooie product vindt. Let me know in een reactie hieronder.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

interieurblog wooninspiratie muurdecoratie

 

 

Vorig artikelDe tweede HUIZEDOP collectie woonaccessoires is een feit!
Volgend artikelMifuko – Scandinavisch design en traditioneel Keniaans handwerk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.