Het is je vast niet ontgaan dat zwarte jaloezieën ontzettend populair zijn de laatste jaren. Vooral de houten variant komt terug in veel trendy woningen. De raamdecoratie voegt een vleugje elegantie en moderniteit toe aan ieder interieur. Overweeg je om zelf zwarte houten jaloezieën aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten en overwegingen om in gedachten te houden. Hieronder staan de handigste tips voor je op een rij om de juiste keuze te maken.

Tip 1. Ga voor maatwerk

Bepaal eerst het juiste formaat voor je nieuwe jaloezieën. Meet nauwkeurig de breedte en hoogte van het raam op. Bepaal of je de raamdecoratie in het raamkozijn wil monteren of erboven. Dit heeft invloed op het formaat en op de uiteindelijke look van de jaloezieën. Voor het mooiste eindresultaat laat je de jaloezieën op maat maken. Dit oogt een stuk chiquer dan een standaard formaat dat nét niet perfect past.

Tip 2. Kies de juiste lamelgrootte

De lamelgrootte is bepalend voor de uitstraling van de jaloezieën. Kies een grootte die goed in evenwicht is met het formaat van het raam. Voor grote ramen passen brede lamellen vaak beter, terwijl smalle lamellen juist mooier staan bij kleine ramen. Over het algemeen zijn breedtes van 25 mm en 50 mm een populaire keuze.

Tip 3. Verdiep je in de houtsoorten

Zwarte houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, elk met zijn unieke kenmerken. Zo wordt lindehout gezien als een verkoelende houtsoort, heeft bamboe een duurzaam karakter en is Abachi hout licht van gewicht. Verdiep je in alle mogelijkheden en kies een houtsoort die goed aansluit op jouw wensen.

Tip 4. Kijk naar de nerfstructuur

De nerfstructuur van de houten jaloezieën voegt extra karakter toe aan de raamdecoratie. Overweeg of je de voorkeur geeft aan een subtiele nerf of juist een opvallende en rustieke structuur. Dit zal per houtsoort verschillen.

Tip 5. Combineer met je interieur

Zie de houten jaloezieën als een belangrijk onderdeel van je interieur. Betrek de kleuren bij elkaar en laat het materiaal op meerdere manieren terugkomen om een samenhangend geheel te creëren. Gelukkig zijn zwarte jaloezieën goed te combineren met allerlei interieurstijlen, waardoor je niet snel de fout in gaat.

Tip 6. Houd rekening met onderhoud

Houd bij het kiezen van de jaloezieën rekening met het onderhoud. Over het algemeen is de raamdecoratie gemakkelijk te reinigen met een licht vochtige doek, maar de afwerking en houtnerf kan er invloed op hebben. Vraag bij aankoop om onderhoudstips om de jaloezieën zo lang mogelijk mooi te houden.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelEen maatkast als ruimtebesparende oplossing voor je interieur 
Volgend artikelTips voor het kopen van gordijnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.