Iedereen heeft er wel eens mee te maken: kleine, vervelende problemen in huis die je dag flink kunnen verstoren. Of het nu gaat om een verstopte afvoer, een lekkende kraan of een kapotte lamp, je wilt het natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Gelukkig zijn er vaak eenvoudige manieren om dit soort problemen zelf aan te pakken. Met een beetje handigheid en de juiste tips kom je al een heel eind.

Hoe je een verstopte afvoer in de keuken oplost

Een afvoer verstopt in de keuken is een van die vervelende problemen waar je vroeg of laat mee te maken krijgt. Etensresten, vet en zeepresten kunnen zich ophopen en zorgen voor een verstopping die vaak gepaard gaat met nare geurtjes en water dat niet goed wegloopt. Gelukkig hoef je hiervoor niet meteen een loodgieter te bellen. Begin met het proberen van een ontstopper of een ontstoppingsmiddel dat je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Helpt dat niet? Dan kun je een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Dit handige gereedschap kun je in de afvoer steken om de verstopping los te maken. Mocht het probleem hardnekkiger zijn dan verwacht, dan kan het slim zijn om een professional in te schakelen die het riool kan ontstoppen met geavanceerdere apparatuur. Zo zorg je ervoor dat alles weer soepel doorloopt.

Een lekkende kraan aanpakken

Een lekkende kraan kan je nachtrust verstoren en zorgt op de lange termijn ook nog eens voor waterverspilling. Vaak is de oorzaak iets eenvoudigs, zoals een versleten kraanleertje of rubberen ring. Dit kun je meestal zelf oplossen met een beetje gereedschap. Sluit eerst de watertoevoer af en haal de kraan uit elkaar om de versleten onderdelen te vervangen. In de meeste gevallen is het leertje of de ring de boosdoener. Vervang deze met een nieuw exemplaar en monteer de kraan weer in elkaar. Als het je niet lukt om het lek te stoppen, is het altijd een optie om een loodgieter in te schakelen. Een lekkende kraan lijkt misschien een klein probleem, maar hoe sneller je het aanpakt, hoe beter.

Wat te doen bij een kapotte lamp

Een kapotte lamp lijkt op het eerste gezicht een simpel probleem, maar het kan meer zijn dan alleen een kapotte lamp. Als het vervangen van het lampje niet helpt, kan het zijn dat de schakelaar of de stroomtoevoer het probleem is. Begin altijd met het vervangen van de lamp zelf. Als dat niet werkt, controleer dan de schakelaar. Werkt deze nog goed? Zo niet, dan kan een nieuwe schakelaar de oplossing bieden. Als het probleem dieper zit, bijvoorbeeld in de elektriciteitsaansluiting, dan is het slim om een elektricien in te schakelen. Zo voorkom je dat je zelf aan de elektriciteit gaat knutselen en mogelijk gevaarlijke situaties creΓ«ert.

Wist je dat ik op Instagram dagelijks content deel over wonen, fashion, interieur en een kijkje achter de schermen? Leuk als je me daar gaat volgen.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelDe trendkleur aubergine op de muur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.