De geur van een amberblokje waant mij direct terug naar Marrakech waar ik er voor het eerst mee in aanraking kwam. De geur is echt fantastisch en in deze blogpost wil ik je graag alles vertellen over dit magische geurblokje.Β 

Het amberblokje en mijn herinnering

Ik heb vele mooie herinneringen aan mijn reis naar Marrakech, maar 1 van de dingen die me is bijgebleven is het cadeautje op mijn kussen in de Riad waar we verbleven. Het was een amberblokje in een juten zakje. Ik rook eraan en wauw, ik was meteen verkocht. De geur is echt fantastisch en voor mij zitten er dus hele fijne herinneringen aan de geur van het amberblokje. Het was een geweldige reis! Uiteraard heb ik er destijds een aantal gekocht, maar toen ik weer thuis was, kwam ik ze ook tegen in de webshop van ByBazz.

Wat kan je allemaal doen met het amberblokje?

Heel veel! Je kan het geurblokje natuurlijk gebruiken als een huisparfum. Leg 1 of meerdere amberblokjes op een mooi schaaltje en geniet van de geur. Zo simpel is het. Zet ze op het toilet, in je badkamer, op een bijzettafeltje, op je nachtkasje, in je kledingkast. Mogelijkheden te over!

ByBazz heeft een grote collectie schaaltjes en schoteltjes in hun assortiment welke perfect passen bij de amberblokjes. Qua stijl en kleur zijn er meerdere mooie combinaties te koop in hun webshop.

Naast dat je het amberblokje gewoon neer kan leggen in je interieur, is het ook mogelijk om er stukjes af te snijden en deze in een geurbrander te doen, of in een schaaltje op de verwarming. Op deze manier krijg je een nog intensere verspreiding van de heerlijke geur in huis.

De ultieme tip is om stukjes van een amberblokje af te raspen of snijden en deze in je stofzuigerzak te doen. Mocht je last hebben van een muffe stofzuiger, dan is dat hiermee in 1 klap verholpen!

De houdbaarheid van het amberblokje

De geur van een amberblokje blijf je ongeveer een jaar ruiken. Mocht de geur op een gegeven moment minder worden, dan kan je er wat vanaf schrapen. Het schaafsel kan je weer gebruiken in een geurbrander, een schaaltje op de verwarming, of in je stofzuigerzak.

amberblokje cadeautip moederdag

Er is nog meer moois te koop in de webshop van By Bazz

Al jaren loop ik bij Loods5 in de shop van ByBazz te snuffelen. De woonaccessoires worden allemaal gemaakt op Bali en in Marrakesh en ik heb nou eenmaal een voorliefde voor dit soort producten. In iedere ruimte in ons huis vind je producten uit deze landen, maar ook uit Afrika, zoals deze prachtige opbergmanden. Het meeste is handgemaakt en dat maakt iedere woonaccessoire uniek. Soms wat scheef of een andere minimale imperfectie, maar dat is juist de charme van deze producten. Hier lees je trouwens meer over styling van woonaccessoires.

Toeval bestaat niet…
Een paar maanden geleden ging ik een theetje drinken bij een vriendin en zij had een waxinelichthouder van seleniet op tafel staan (had ze speciaal voor mij gedaan). Seleniet heeft een zachte uitstraling en werkt kalmerend. Hij versterkt ook het engelenbewustzijn. Nu klinkt dit wat zwaar, maar ik vond het op dat moment zo’n mooie gedachte dat ik besloot ook op zoek te gaan naar zo’n waxinelichthouder. Een dag later liep ik bij Loods5 en wat schetst mijn verbazing… Jawel, er stonden waxinelichthouders van seleniet, in de shop van ByBazz. Zo bijzonder dat ik daar precies op dat moment tegenaan liep. Ik besloot er meteen 1 voor m’n moeder en mezelf te kopen.

seleniet waxinelichthouder

In de webshop van ByBazz vind je ook een hartje van seleniet. Een heel mooi cadeautje om weg te geven, maar ook om op je nachtkastje te leggen voor een goede nachtrust, of naast het bedje van een pasgeboren baby. Online vind je veel informatie over deze mooie steen. Het versterkt je intuΓ―tie, maakt vrolijk, werkt ontstressend en absorbeert emotionele disbalans. Nou, kom maar door zou ik zeggen! πŸ˜‰

selenieten hartje tajine

In de shop van ByBazz vind je ook een grote variatie aan wanddecoratie, manden, pompom dekens, spiegels en diverse andere woonaccessoires. Combineer deze met bijvoorbeeld deze waxinelichthouders van albast, of zet er een mooie Humble Light naast.

In onderstaande foto’s zie je een kleine selectie van de mooie woonaccessoires van By Bazz.

keukenaccessoires

De houten pot en de pot van autobanden zijn ideaal om je keukengerei in op te bergen. De pot van autobanden heb ik zelf al jaren in de keuken en hij blijft prachtig!

keukenplanken en betonlook keukenaccessoires

Hier zie je nog een aantal mooie accessoires zoals het zwarte kokosnoot lichtje. We kennen ze al even in de naturel kleur, maar deze in het zwart is ook echt een toppertje!

Ik hoop je met deze blog weer wat nieuwe wooninspiratie te hebben gegeven. Ik ben zelf groot fan van de producten van ByBazz. Ze zijn geweldig om in je eigen huis te decoreren, maar ook zijn het superleuke cadeautjes voor je vriendinnen, je moeder of wie dan ook. Vooral een mooi schaaltje met een amberblokje is een cadeautje waar je iedereen blij mee maakt.

Liefs, Judith

amberblokje cadeautip

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.