Met een stalen deur maak je een statement in huis

stalen deur statement

Een stalen deur in huis is tof! Dat is een feit en toen ik destijds met Lies in gesprek kwam over ons tv-meubel (lees er alles over in deze blogpost) zei ze: Dop, alles prima, maar het kan niet zo zijn dat we gaan samenwerken en dat er geen stalen deur in je huis hangt. Daar is het voor Lies namelijk allemaal begonnen, met staal. Haar bedrijf heet niet voor niks Staal van Lies.

Anyway, de tijd tikte door en vorig jaar kwam de deur verschillende keren langs in onze koffie- en appmomentjes. Ik had niet zo’n haast, Lies was druk, maar eind 2019 hebben we gas gegeven.

De keuze is reuze als het gaat om een stalen deur

In november kwam een collega van Lies de deur inmeten. Uiteraard had ik al een idee van hoe het eruit moest komen zien, maar het is toch fijn als de expert met je meekijkt. Ik had een taatsdeur namelijk al uit m’n hoofd gezet want, oh jeeee, dan moet er geboord worden en jaaaa, we hebben vloerverwarming en ik hou NIET van gedoe! Maar goed, ik moest me vooral geen zorgen maken. Ze kunnen de vloerverwarming opzoeken en als ie toch precies zit waar er geboord moet worden, dan boren ze β€˜m wat minder diep. Ok, top, loslaten dan maar ;).

stalen deur taatsdeur
Prachtige afwerking op de vloer.

Een taatsdeur dus!

Een taatsdeur is prachtig en heeft een aantal voordelen. Er zit geen scharnierslot in en hij valt vanzelf, geruisloos (!) dicht. Alleen bij een stand van 90 graden blijft ie open staan. Geen geroep dus meer in huis: deur dicht!!!!! Daarnaast, geen geklapper meer. Voorheen gebeurde het geregeld dat als de pui open stond en de deurbel ging, de gangdeur met veel kabaal dicht knalde. Is dus ook verleden tijd. Hoe fijn!!

Het ontwerp van de stalen deur

Bij staal-online.nl (dit is de website van Staal van Lies) worden de deuren volledig op maat gemaakt. Dit betekent dat je ook het ontwerp helemaal kan customizen. Aangezien ik ervoor koos de huidige deuropening niet groter te maken (ik hou immers niet van gedoe ;), moesten er niet teveel lijnen en vlakken in de deur komen. Uiteindelijk werden het slechts 2 horizontale roedes en een verticale handgreep. Een geweldige keuze, al zeg ik t zelf ;).

taatsdeur zonder glaslatten

Unieke stalen deuren

Wat Γ¨cht uniek is aan de deuren van staal-online.nl is dat er geen glaslatten in zitten wat zorgt voor een superstrakke afwerking aan beide kanten. Daarnaast zijn de scharnieren verzonken in het staal wat de deur nΓ²g strakker maakt en waardoor je geen grote kieren hebt. Een derde pluspunt is dat de roedes heel slank zijn wat (optisch) zorgt voor nog meer lucht en ruimte.

De dag van het plaatsen

Op een vrijdagmiddag om 15 uur kwamen de mannen de deur plaatsen. Ik liet ze lekker hun gang gaan, ging de was doen boven en hoorde na een uurtje dat ‘t klaar was. Ik rende naar beneden en WAUUWWWWWW!!! Dit was echt waanzinnig mooi! Echt waar, ik ben niet snel stil, maar ik was onwijs verrast door het effect. Wat een verschil maakt zo’n stalen deur en wat een statement is het in je huis! Een prachtige taatsdeur die soepel loopt, fantastisch materiaal en inderdaad zonder glaslatten wat het superstrak maakt. Big, big like!

zwarte stalen deur

stalen deur taatsdeur interieurstyling

taatsdeur met asymetrische vlakverdeling

Van tevoren had ik trouwens nog een lichte twijfel of we β€˜m niet hadden moeten uitzagen tot aan t plafond, maar dit is echt totaal niet nodig. Het loopt nu mooi mee in de lijn van de andere deuren, dus helemaal top!

zwarte taatsdeur stalen deur

Wat me ook opviel is dat, door de stalen deur en de hoeveelheid glas, de gang veel meer betrokken is bij de woonkamer. Nog meer reden om de gang lekker opgeruimd en stylish verantwoord te houden ;).

stalen deur taatsdeur staal van lies

Bedankt voor het lezen van deze blog en hopelijk tot de volgende.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

stalen taatsdeur huizedop staalvanlies

 

Vorig artikelEen prachtig schilderij van Kunstbloc in huis
Volgend artikelFototegels, creatief met je eigen foto’s

6 REACTIES

  1. Wil heeeeel graag meedoen voor de stalen deur ,zou daar zo blij mee zijn ,ben helemaal gek van staal,beton ,en hout ,het zou mijn huiskamer helemaal tot maken ,alle kozijnen en deuren zijn zwart en een grijze vloer

  2. Wil heeeeel graag meedoen voor de stalen deur ,zou daar zo blij mee zijn ,ben helemaal gek van staal,beton ,en hout ,het zou mijn huiskamer helemaal tot maken ,alle kozijnen en deuren zijn zwart en een grijze vloer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.