Een prachtig schilderij van Kunstbloc in huis

Twee jaar geleden kwam ik op de VTWonen beurs voor het eerst in aanraking met de unieke schilderijen van Kunstbloc. Ik weet nog goed dat ik over de beurs liep en mijn blik getrokken werd naar de imposante wand met schilderijen die daar hingen. Uniek omdat ze van houtskool gemaakt zijn en zo waanzinnig gedetailleerd. Ieder schilderij is een kunstwerk op zich!

Afgelopen oktober liep ik wederom over de beurs en kwam ik weer bij Anca uit. We kletsten al snel weer voluit net als een jaar ervoor en waren erover uit dat het nu toch maar eens moest gebeuren. Een echt Kunstbloc schilderij bij ons in huis. Onze stijlen sluiten heel goed op elkaar aan, dus een prachtige match.

Maar ja…………. Wat kwam er aan de muur? Wat ging Anca voor ons maken? Dat was nog een lastige keuze. In principe kan van iedere foto een schilderij gemaakt worden, maar de keuze is reuze en je wilt iets laten maken met een persoonlijk verhaal, maar het moet ook in huis passen.

De foto

In eerste instantie koos ik voor een foto met Suus en Pien, maar…. Ik twijfelde. Op de een of andere manier heb ik niet zoveel met portretten van de kinderen in huis. Wel hou ik enorm van model-fotografie en dat soort posters zie je dan ook op vele plekken in huis terugkomen. Het bleef wat sudderen in m’n hoofd en niet lang daarna kwam het antwoord waar ik op zat te wachten.

Marrakech in een schilderij

In november 2019 reisde ik af naar Marrakech, georganiseerd door Khadija en Alexandra van Soukingexperience. Een waanzinnig leuke trip! Heel veel gelachen en ontzettend genoten van het chaotische, maar prachtige Marrakech.

Op een ochtend liepen we over een markt en daar maakte ik onderstaande foto:

oude man

Ik vond ‘m meteen al mooi en bedacht dat ie in zwart/wit nog mooier zou zijn, dus ik bewerkte de foto en inderdaad, wat een plaatje! Dit was te mooi om in een boekje te stoppen. Het verhaal wat het gezicht van de man vertelt, de herinnering aan mijn reis, aan de markt waar we met elkaar hebben gelachen, etc. Alles zat in deze foto en die verdiende een plek aan de muur!

zwart wit foto oude man

De vertaling door Kunstbloc

Toen ik terug was in Nederland appte ik Anca. ‘Ben je al begonnen met het schilderij? Kunnen we het nog aanpassen?’ Alsof ze het aanvoelde, was ze nog niet begonnen. Jeejjjjjjjjjjjjjjjj, ik mailde de foto door en ik kreeg een enthousiaste reactie terug: ‘Dit gaat echt heel mooi worden!’

Een paar weken later kreeg ik bericht dat het schilderij klaar was. Ik was natuurlijk razend benieuwd!!

Ik onthulde het schilderij en was echt volledig sprakeloos. Dit was niet normaal, was dit een schilderij, getekend?? Hoe dan?! Ongelooflijk hoe goed de gelijkenis is met de foto. Bizar hoe ieder detail klopt. Zo ontzettend knap gemaakt en wat ben ik er ontzettend blij mee. Ook de handmade ijzeren lijst die eromheen zit, is top. De kleur en het materiaal is een hele mooie match bij het doek.

kunstbloc schilderij oude man

De plek in huis van het schilderij

Dit kunstwerk verdient een plek in de woonkamer en ik heb de perfecte plek gevonden. Naast het bureau! Als ik op de bank zit en naar links kijk, is ie daar :). Zo tof!

kunstbloc schilderij zwarte muur

Het doel wat ik ermee had, is behaald. Als ik naar het schilderij kijk, denk ik terug aan mijn reis, de lol, de gesprekken met elkaar, het moment, alles! En tegelijkertijd vind ik het gewoon een prachtig shot waar ik trots op ben. Mijn eigen foto, gemaakt op een doordeweekse dag, op een markt in Marrakech, vertaalt in een kunstwerk van Kunstbloc. Af in alle opzichten.

binnenkijken donker interieur

Wil je meer zien van het werk van Kunstbloc of wil je weten met welk waanzinnig kunstwerk Kunstbloc in 2019 exposeerde in het Rijksmuseum, kijk dan op haar website of Instagram.

Dank voor het lezen van deze blogpost en heel graag tot een volgende.

Liefs, Judith

 

Vorig artikelEen zwarte muur in huis met een prachtige betonlook
Volgend artikelMet een stalen deur maak je een statement in huis

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.