Ons interieur en waar het een en ander vandaan komt

Afgelopen dagen liep het storm in m’n inbox op Instagram, dus ik besloot spontaan een blog te typen over de meest gestelde vragen over ons interieur van de afgelopen dagen.

Onze gietvloer

Wij hebben in ons huis een minerale gietvloer van M2 Vloeren uit Amersfoort. De complete blogpost hierover vind je hier.
De meest gestelde vragen gaan over de kleur en of een gietvloer bevalt. Over de kleur kan ik heel kort zijn want het is geen RAL-kleur, maar een eigen kleur van M2 Vloeren. Hier kan ik je dus niet bij helpen ;). Of de vloer bevalt? Ja! Ik moet eerlijk zeggen dat we in het begin echt moesten wennen en bang waren om ‘m te beschadigen. Een gietvloer is nou eenmaal kwetsbaar voor krassen en deukjes… We zijn inmiddels 2,5 jaar verder en ja, hier en daar zitten er krassen en dutsen in de vloer. Ik vind het echter niet storend en zou 100% weer voor een gietvloer kiezen. Voor mij is het de ideale basis in huis, ook qua kleur want alles past erbij. Qua onderhoud vinden we het ook een fijne vloer. Je ziet er alles op en dat kan je als nadeel zien, maar ik vind het ergens ook wel prettig. Stof veeg je makkelijk weg met de swiffer of stofzuiger en “natte voetstappen” zijn ook zo weggepoetst. Juist omdat je alles goed ziet, maakt ook dat je eerder de swiffer pakt en dus een schone vloer hebt :).

minerale gietvloer tvmeubel

HUIZEDOP verfkleuren

Zoals jullie weten is black my happy color. Maar niet alleen zwart, ik ben fan van alle tinten grijs. Sinds de start van HUIZEDOP ben ik trotse ambassadeur van het duurzame en ecologische merk en dus zijn alle muren in ons huis geverfd met deze kwalitatieve verf.

Pure and original

Onze kledingkasten

De meest gestelde vragen gaan over de deuren, welke kleur het binnengedeelte is en welke handgreepjes we hebben.
Het zijn de gewone PAX-kasten van Ikea. De deuren zijn zwart en hebben we kant en klaar zo gekocht 2,5 jaar geleden. Helaas zijn exact dezelfde deuren niet meer te koop :(. Jammerdebammer!! De binnenkant is de standaard bruin/zwarte kleur van Ikea en nope, het valt echt niet op dat het geen zwart is.
De leren handgreepjes hebben we bij mrbeen.nl vandaan. Wij hebben de Arragona Deluxe, maat M. De gaten moet je zelf in de kastdeur boren en ja, da’s een dingetje. Goed meten dus ;).

ikea pax kast kledingkast

De gordijnen in de woonkamer

Naar aanleiding van m’n post op Instagram gisteren stroomde m’n inbox vol met vragen:
Welke gordijnen, vouwgordijn, soort, kleur etc. etc.
Zowel de lichtgrijze overgordijnen, als het zwarte vouwgordijn zijn van Inside Blinds. Destijds heb ik hier een blog over geschreven, maar ik zie dat er intussen het een en ander veranderd is. Hoe verrassend ;).

De kleur van de gordijnen is namelijk veranderd naar een lichter grijs. Deze is wat frisser en dat kon de kamer wel gebruiken gezien alle donkere tinten. Het vouwgordijn hebben we ongeveer 1,5 jaar geleden opgehangen want we vonden de pui toch niet helemaal af en wat kaal. Ik koos voor de kleur zwart in een transparante stof. Dat vond ik best spannend want zou het niet te hard zijn? Maar nee, het kwam gelukkig helemaal goed. Ik weet nog dat we het ophingen en ik me verbaasde over het effect. Zo mooi en meteen helemaal af! Dit was Γ¨cht een hele mooie aanvulling op ons interieur.

gietvloer en vouwgordijn in de pui

En dit waren alweer de antwoorden op de meest gestelde vragen van de afgelopen dagen. Heb jij een vraag over ons interieur, laat dan hieronder een reactie achter en wie weet volgt het antwoord in een volgende blogpost.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelEen eettafel met een unieke vorm en meer!
Volgend artikelRelaxen in de woonkamer op een heerlijke bank

15 REACTIES

  1. Beste Judith,

    Wat een prachtige styling!
    Mag ik vragen met welke verf en welke kleur je de haard gedaan hebt?

    Groetjes Lindy

  2. Goedemorgen, ik ben helemaal verliefd op jouw manier van stylen! Vind het heerlijk om naar jou creaties te kijken. Nu wil thuis ook het één en andere doen, maar het wil de ene keer beter dan de andere keer. Mssn een stomme vraag kom jij ook bij mensen thuis om advies te geven? Zo ja hoeveel kost dat?

  3. Wat heb je je huis prachtig ingericht! Echt super. Ik hoop dat straks ook in mijn nieuwe woning een stukje van te realiseren.

  4. Hi, ik vind de vouwgordijnen bij de schuifpui echt prachtig staan! Hebben jullie een houten of een kunststof schuifpui? Als het laatste het geval is, hoe hebben jullie de vouwgordijnen opgehangen in de pui?
    Alvast bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.