De juiste vloer kiezen voor je huis doe je aan de hand van het bepalen van je woonwensen, maar ook smaak en functionaliteit spelen een belangrijke rol. Voor ieder budget is een passende vloer te vinden!

Een aantal dingen om rekening mee te houden met het kiezen van je vloer is of je vloerverwarming hebt en wat er als ondervloer ligt (hout of beton).

In deze blog ga ik je meenemen in de diverse opties en laat ik je een aantal vloeren zien van Parketmeester. Zij hebben een groot aantal, verschillende soorten vloeren en 13 showrooms waar je alles kan bekijken.

Houten vloeren

Houten vloeren geven je interieur veel sfeer en warmte, elke plank is anders en echt hout leeft! Al langere tijd zijn de visgraat vloeren trending en ook de Hongaarse punt zie je steeds vaker terugkomen.

Het voordeel van een houten vloer is dat de vloer lang meegaat, gemakkelijk te onderhouden is, overal toepasbaar en krassen kunnen weggeschuurd worden. Daarnaast kan je door de vloer te schuren en opnieuw te behandelen de kleur veranderen. Mocht je interieursmaak veranderen, dan is dit dus een optie!

Houten meubels op een houten vloer kan lastig zijn. Kies altijd voor contrasterende kleuren / soorten en idealiter is de poot van het meubel van een ander materiaal dan hout.

Tegenwoordig is het geen probleem meer om een houten vloer in combinatie met vloerverwarming te leggen. In de showrooms van Parketmeester kunnen ze hier alles over vertellen.

Wij hebben in ons huis een gietvloer, maar ik heb wat stalen meegenomen om te zien hoe een houten vloer zou staan en heel eerlijk, ik was positief verrast! In combinatie met de bank staat het heel erg mooi. Hieronder zie je de Hongaarse punt 60 12Γ—52 cm – wit geolied de Visgraat 12Γ—60 cm – gerookt.

PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn populair vanwege hun goede kenmerken. Ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Doordat je de pvc-vloer rechtstreeks op de ondervloer plaatst is deze geluiddempend. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer.

Er is ongelooflijk veel keuze in PVC-vloeren bij Parketmeester. Niet alleen vind je lichtgrijze pvc-vloeren als gietvloer lookalike, maar ook veel keuze in houtlooks. Deze kan je in een traditioneel verband krijgen, maar ook in een visgraatmotief of Hongaarse punt. Voor ieder interieur en woonstijl is er wel een passende pvc-vloer te vinden.

Hieronder vind je slechts twee van de vele pvc-vloeren van Parketmeester.

pvc vloer visgraat parketmeester

pvc vloer parketmeester

Laminaat vloeren

Ook laminaat vloeren worden nog altijd veel toegepast in woningen. Ideaal aan een laminaatvloer is dat de bovenlaag van kunststof is. Hierdoor blijft deze kleurecht en is verkleuren niet aan de orde. Laminaat is ook heel prettig in onderhoud. Met een licht vochtige doek dweil je alles snel schoon (let op, teveel vocht kan de vloer doen opkrullen dus wees hier wel voorzichtig mee).

Laminaat is op bijna iedere ondergrond te leggen, kijk wel uit met grote oneffenheden. Een deel is te ondervangen met een ondervloer, laat je hierover adviseren in een van de showrooms van Parketmeester.

Online en in de showrooms vind je diverse dessins en bijpassende plinten.

witte laminaat vloer

Kurkvloeren

Naast bovengenoemde vloeren vind je bij Parketmeester ook kurkvloeren. Deze behoren niet tot de vloeren waar iedereen gelijk aan zou denken wanneer iemand een nieuwe vloer wil. Toch is kurk een erg gewilde vloer, niet alleen doordat ze duurzaam zijn en een aangenaam loopcomfort bieden, maar doordat het tal van mogelijkheden biedt.

Kies je bewust voor een ecologisch verantwoord natuurproduct dan is een kurkvloer de beste keuze voor jou.

Ik hoop je met deze blog weer wat interieurinspiratie te hebben gegeven. Wil je meer interieurinspiratie en een kijkje achter de schermen? Volg me dan op Instagram.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

 

 

Vorig artikelDesign tuinmeubelen en de tuintrends van 2022
Volgend artikelDe woonbeurs voor het verbouwen en inrichten van jouw huis

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.