Als je op zoek gaat naar tuinmeubelen zie je vanzelf dat er ongelooflijk veel aanbod is. Over het algemeen schaf je tuinmeubelen voor een aantal jaren aan en dan wil je wel de juiste keuze maken voor jouw tuin en tuinplezier. Ideaal dus dat de grootste outdoor living showroom van Europa gewoon in Nederland te vinden is en wel in Uddel!

De diversiteit in tuinmeubelen

Aan diversiteit geen gebrek als we het hebben over tuinmeubelen. Zo zijn er tuintafels, tuinstoelen, ligbedden, maar wat dacht je van een tuinset lounge? Voor iedere tuin en wens is er wel een passend aanbod te vinden.

Overigens kan je voor een breed assortiment aan outdoor living producten terecht bij Fonteyn. Zo vind je er niet alleen tuinmeubelen, maar ook tuinhuizen, veranda’s, zwembaden, barbecues en meer. Neem eens een kijkje op de website voor een eerste impressie.

Tips voor het aanschaffen van tuinmeubelen

Juist omdat je tuinmeubelen voor langere tijd koopt, geef ik je graag een aantal tips waar je rekening mee kan houden:

Bedenk hoe jij je tuinmeubelen wil gebruiken
Wil je ze eenvoudig kunnen verplaatsen en geen jaarlijks onderhoud doen, kies dan niet voor houten tuinmeubelen welke vrij zwaar zijn, maar bijvoorbeeld aluminium.

Hoeveel ruimte heb je?
Wees realistisch. Is je tuin niet al te groot en kan je eigenlijk maar 1 tuinset kwijt, kies dan voor een eettafel met comfortabele stoelen. Op die manier kan je alle kanten op. Heb je alleen de beschikking over een balkon, ga dan voor inklapbare meubelen. Echt een must op een (klein) balkon.

Kies voor kwaliteit
Vaak kiezen we in eerste instantie op basis van een prijs en liever betalen we niet te veel. In dit geval kan het je uiteindelijk veel schelen als je kiest voor kwaliteit en de juiste materialen. Buitenmeubelen hebben veel te verduren en daarom is kwaliteit belangrijk voor een langere levensduur.

Bepaal je wensen
Bedenk van tevoren hoe je je tuinmeubelen wil gaan gebruiken. Is het met name om te borrelen of wil je juist vaak met je gezin buiten eten. Wil je dus liever een loungeset of een tuinset? Of wellicht beide?

Laat je inspireren
Ga erop uit, kijk bij vrienden en familie rond, online op Pinterest en Instagram, maar ga ook winkels bezoeken. Dat laatste is enorm belangrijk om het zitcomfort te testen, de kleuren te beoordelen en de look & feel van de meubelen. Daarnaast kan je je bij een specialist goed laten informeren zodat je de juiste keuzes maakt!

Meer interieurinspiratie, tips en nieuwtjes over de laatste tuin- en interieurtrends? Volg me dan op Instagram!

Liefs, Judith

Vorig artikelWelke boor gebruik je voor welke klus?
Volgend artikelEen droogloopmat is niet zomaar een deurmat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.