Een beige bank is dé trend van dit moment. Hij past bijna in iedere woonstijl en zorgt voor rust in je woonkamer. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan en hoe kies je jouw ideale bankstel? Ik geef je een aantal tips om de juiste keuze te maken.

Waarom kiezen voor een beige bank?

Een beige bank is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een neutrale basis voor je woonkamer. Beige is een tijdloze kleur die nooit uit de mode raakt en die je gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren en materialen. Of je nu houdt van een Scandinavisch, landelijk, of klassiek interieur, een beige bank past er bijna altijd bij.

Daarnaast werkt de zachte, neutrale tint kalmerend en maakt je woonkamer meteen een stuk lichter en ruimtelijker. Dit is vooral handig als je een kleinere ruimte hebt, want lichte kleuren zorgen ervoor dat de woonkamer ruimtelijker aanvoelt. Meer weten over muurkleuren die hierbij passen, lees dan deze blog.

Tips voor het kopen van je nieuwe bank

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Een stoffen bank voelt warm en knus aan, terwijl een leren bank een strakkere, moderne uitstraling heeft. Houdt hierbij ook rekening met je gezinssamenstelling. Met kleine kinderen of een huisdier heeft de stof bijvoorbeeld meer te verduren.

Daarnaast is de vorm van de bank belangrijk. Een strakke, moderne bank met rechte lijnen past goed in een minimalistisch interieur, terwijl een bank met ronde vormen en zachte kussens beter past in een gezellig, klassiek interieur. De Leolux Flint bank, die je bij woonwinkel Berden kunt kopen, is een mooi voorbeeld van een bank die goed past bij diverse woonstijlen doordat je deze zelf kan samenstellen, maar ook de vorm is prachtig. Niet alleen de kleur en de stof kan je zelf kiezen, maar zelfs de kleur van de stiknaden bepaal je zelf.

De Beige bank kunnen we gerust een trend noemen

De populariteit van de beige bank is niet een trend die snel zal verdwijnen. In een wereld waar het interieur steeds meer draait om rust en balans, biedt deze kleur de perfecte basis. Het staat voor eenvoud, maar is allesbehalve saai.

Combineer hem bijvoorbeeld met kussens in aardetinten of voeg een kleurrijk plaid toe voor een speels effect. Ook een vloerkleed met een subtiel patroon kan net dat beetje extra pit geven zonder de rust van je interieur te verstoren.

Wist je dat ik op Instagram dagelijks content deel over wonen, interieur en een kijkje achter de schermen? Leuk als je me daar gaat volgen.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelDe voordelen van een douchewand in je badkamer
Volgend artikel4 slimme gadgets voor jouw interieur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.