Een interieur met zwart en naturellen als de basiskleuren

Hi, ik ben Inge, op Instagram heb ik een interieuraccount met de naam @ingeroosxx .

Ik woon samen mijn man Barry en 17 -jarige zoon Sam, (dochters Roos en Merle wonen allebei in Amsterdam) in een oud huis uit 1900, in het centrum van een middelgrote plaats op de Veluwe. Aangezien mijn man en ik allebei zijn opgegroeid in oude huizen, was het ook onze wens om in een oud huis te wonen. Toen wij dit huis 25 jaar geleden kochten, kon je echt wel spreken van een opknappertje. Of je moet van jaren 70-stijl houden. (schroten, plavuizen, zachtboard enz.) Niet echt onze stijl, maar wat waren we blij! We zagen de mogelijkheden, een rustig straatje dichtbij het bos met een grote tuin op het zuidwesten (dus de hele dag zon), dat was wel één van de vereisten! De rest kan je aanpassen aan je eigen wensen. En dat hebben we in de loop der jaren dan ook gedaan.

Het huis en ook de tuin heeft de afgelopen 25 jaar al heel wat metamorfoses ondergaan, maar mijn stijl is over het algemeen wel hetzelfde gebleven , hooguit iets strakker de laatste jaren, maar dat komt ook omdat er natuurlijk steeds meer mogelijkheden zijn, wat echt wel een luxe is, want ik wist altijd wel precies wat ik wilde, maar vaak was dat er nog helemaal niet, dus dan maakten we het maar zelf. Wat kleur betreft ben ik ook heel standvastig, namelijk geen kleur! Zwart, wit en naturellen blijven altijd de basis van mijn interieur. Af en toe een kleurtje in de vorm van accessoires. Als je het zat bent kan je ze tenminste makkelijk weer veranderen. In de logeerkamer heb ik trouwens wel een wand geverfd in Ibizagroene kalkverf, maar omdat ik daar niet dagelijks kom raak ik daar niet snel op uitgekeken.

Op dit moment zijn we aan een upgrade bezig van het huis en tuin. Nadat we vorig jaar rond keken naar andere huizen, ( je wil toch wel eens wat anders) zijn we tot de conclusie gekomen dat we toch wel in een heerlijk huis wonen en hebben we besloten hier te blijven en alles weer up to date te maken. We hebben 2 paar hoge stalen tuindeuren geplaatst, een muurtje tussen de keuken en kamer weggebroken, een vlonderterras gemaakt en een nieuw schuurtje met buitenkeuken.

Is dit je droomhuis?

In principe wel. Je hebt natuurlijk altijd groter, luxer enz. maar dit huis past ons als een jas. Ik heb mijn eigen atelier hier, wat wil je nog meer? Nou ja, uitzicht op zee natuurlijk!

Waar ben je het meest trots op / blij mee in huis?

Op dit moment ben ik het meest blij met de tuindeuren, die het binnen/buitengevoel versterken en met mijn tuin, ook omdat hij nu bijna af is. Helemaal in Ibizastijl, voor een instant vakantiegevoel. Laat die zon maar weer komen!

Wat staat er op dit moment op nummer 1 op je interieur/huis-wishlist?

Op mijn wishlist staat nu nog een lichtstraat voor op de serre. Die is inmiddels besteld, dus nog even geduld. Volgend jaar misschien nog een badkamer(tje)-en suite bij onze slaapkamer. En dan houden we het (voorlopig) voor gezien.

Als je je huis helemaal opnieuw zou mogen/kunnen inrichten, zou er dan veel veranderen?

Als ik nu mijn huis helemaal opnieuw zou kunnen inrichten, zou ik het precies hetzelfde doen. Dit is wie ik ben, deze stijl past bij mij.

Wat is jouw ultieme budgettip?

Mijn budgettip is dat ik duur en goedkoop combineer. In tijdloze spullen wil ik best investeren, daar doe je tenslotte jaren mee, maar aan trendgevoelige spullen wil ik niet teveel uitgeven, dus de Kwantum, HM-home en Ikea zijn dan toch wel favorieten.

wooninspiratie binnenkijker

Wat is je grootste miskoop op interieurgebied?

Mijn grootste miskoop is toch wel mijn vorige bank geweest. Die heb ik besteld zonder erop te zitten. (was een samenwerking, vandaar). Dat hebben we dus geweten, want hoe mooi hij ook was, hij zat voor geen meter! Die heeft er dus maar een maand gestaan.

Ook gaat er altijd wel iets mis als je aan het verbouwen bent. Het ergste was wel toen wij ruim 15 jaar geleden onze serre gebouwd hadden en het glas moest erin gezet worden. 72 kleine ruitjes! Toen ik de volgende dag beneden kwam, bleek het glas groen te zijn! Ik dacht echt dat de folie er nog op zat! Gelukkig was het niet onze fout maar van de fabriek. (dit was de duurdere HR versie met een speciale coating) Ze boden ons nog aan om deze tegen dezelfde prijs te houden, maar daar wilde ik niks van weten! Alle ruitjes moesten weer vervangen worden! Je begrijpt wel dat ze niet echt blij waren.

openslaande deuren zomertuin

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn woonverhaal te lezen en wil je meer weten, kijk dan op mijn Instagram account, @ingeroosxx.

Lieve groeten,
Inge Roos

badkamer betoncire

houten keuken

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelJe kruipruimte isoleren met schelpen uit de Noordzee
Volgend artikelVakantie in eigen land – Staycation in Cadzand Bad

3 REACTIES

  1. Hello,
    Do you Speak English? I’m looking for a interior designer and I really like your Desing. Also what country are you in?
    Thank you
    Chula

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.