Dit keer nemen we een kijkje in het prachtige huis van Baukje, op Instagram te vinden via @Baukjevandersteeg.

Vertel eens iets over je jezelf en je huis?

Mijn naam is Baukje van der Steeg, ben 47 jaar en ik woon samen met manlief, Jan Hoekstra en zoon Thies van 13 in dit huis. Natuurlijk mogen we onze grootste knuffel die er is, Puck, labradoodle, niet vergeten. Thies zegt altijd: zij is mijn zusje πŸ˜‰

Samen met Annemarie Dijkhof run ik sinds 2013 het interieurbureau Designanders. Zij woont in Amsterdam en ik in Kollum. Samen werken we aan heel veel leuke interieurprojecten van Kantoren tot Restaurants en Huizen.

We wonen sinds juli 2018 weer in Kollum, daar waar Jan en ik beide zijn geboren en getogen. We woonden in Utrecht, maar door familieomstandigheden en het vele reizen tussen Utrecht en Kollum kwam daar ineens het idee en ijzersterke gevoel omhoog dat we weer terug wilden naar Friesland. We besloten mijn ouderlijk huis te kopen en een nieuwe plek voor mijn ouders te ontwerpen in de tuin. Een mantelzorgwoning, onder het mom dat we een oogje in het zeil houden.

Mijn stijl vind ik lastig te omschrijven, ben niet zo van de interieurstijlen. Het huis is in ieder geval stoer. Robuust, smaakvol, basic en laat zien wie we zijnΒ  dus echt ons-familiehuis.

Interieurwoning binnenkijker robuust

Is dit je droomhuis? Β 

Ja absoluut! Het huis is van 1887 en wij zijn de 3e generatie uit de familie die in dit huis woont. We hebben het helemaal gestript en er is een compleet nieuw huis neergezet. Eigenlijk 2 want met het bouwen van een woning voor mijn ouders is er een compleet nieuwe schuur-woning gerealiseerd in de tuin. We wonen tevens midden in het dorp, dus er is altijd een beetje reuring. Niet afgelegen in de middle of nowhere, daar moet ik niet aan denken al zou een huis aan de kust toch ook wel een soort van droomhuis kunnen zijn. Het is echt ons huis en daarom is het voor ons nu een droomhuis. Het klopt.

Waar ben je het meest trots op / blij mee in huis?

Ik ben het meest trots op ons als gezin dat we de stap hebben genomen, om ja te zeggen tegen dit grote avontuur. Het heeft bloed zweet en tranen gekost, maar was het zo waard.

Het meest blij zijn we met de woonkeuken, met recht een woonkeuken. Het is de grootste ruimte in ons huis maar we zitten er altijd en voelt gewoon zo fijn. Ik wilde in het begin een kookeiland maar Annemarie (mijn collega-partner) vond dat een wandopstelling met daardoor ruimte voor een mega grote tafel veel beter bij ons passen. En ze had zo gelijk. Dit is wie we zijn, dit past veel meer bij ons.

woonkeuken in robuste stijl

Wat staat er op dit moment op nummer 1 op je interieur/huis-wishlist?

Ja een nieuwe bank! Geen idee hoe die eruit moet zien, maar een bank waar we met ons viertjes (ja puck mag er ook op) heerlijk in kunnen hangen, chillen en tv kijken. De woonkamer is niet groot dus dat wordt nog een zoektocht, maar die staat met stip bovenaan

Als je je huis helemaal opnieuw zou mogen/kunnen inrichten, zou je dit dan op dezelfde manier doen?Β 

Ja! Het huis of het interieur is nog steeds aan het groeien. Langzaamaan wordt het meer en meer een geheel. Er is ruimte voor meer warmere materialen en tinten en nuances. Al blijft het toch erg neutraal. Dit is wat ons het beste past….eh of mij. Kleur vind ik bij een ander prachtig, maar ik word er snel heel erg onrustig van. Net als planten, ik heb het geprobeerd, maar groen vind ik buiten het allermooiste, binnen wordt het snel een dooie boel of een kleine irritatie. De basis staat en die zou ik zo weer toepassen.

Wat is jouw ultieme budgettip?

Ik ben niet zo van de budgettips, maar als het er 1 moet zijn dan is het wel verf. Niets is zo gewillig als een kleurtje op de muur. Vind je het niets, hup de roller er overheen. Je kunt het snelste ineens een hele andere sfeer creΓ«ren door middel van een andere kleur of tint.

Ensuite deuren interieur binnenkijker

Heb je een leuke anekdote over je huis?

Nou, alles is eigenlijk erg voorspoedig verlopen tijdens de verbouwing die uiteindelijk 1,5 jaar duurde.

Ik ben als interieurontwerper dagelijks bezig met het creΓ«ren van mooie plannen voor opdrachtgevers maar voor dit project kon ik maar geen keuzes maken. Gelukkig heel veel kunnen sparren en ontwerpen met Annemarie maar uiteindelijk een knoop doorhakken? Tjonge jonge wat een karwei. Ik zeg daarom ook altijd: ik was met recht de lastigste opdrachtgever voor mijzelf.

Zou je het weer willen doen ? Zo’n grote verbouwing?

Nee voorlopig zeg ik volmondig nee. En gek genoeg als het klaar is, is het bijzonder om te merken dat je het ook snel vergeet maar vond het ronduit een erg pittige periode.

Tegelijk wilde ik NOOIT maar dan ook NOOIT terug naar Friesland en kijk nu eens waar we wonen ? Dus zeg echt nooit nooit!

Liefs, Baukje

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelHet beddengoed in onze slaapkamer in de nieuwste trendkleur
Volgend artikelIndustrieel & stoer interieur met een witte touch!

3 REACTIES

  1. Wat een gaaf huis! En ben erg onder de indruk van de woonkeuken. Mag ik vragen waar de houten zwarte keukenfronten van zijn?

  2. Zo leuk om te lezen en zo mooi bij Baukje! Toen ik tijdelijk in de Randstad woonde zei ik ook nooit meer terug te willen naar Friesland… de rest is geschiedenis…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.