Wil je extra opslagruimte creëren zonder in te leveren op stijl? Of ben je op zoek naar een manier om je huis op te leuken? Dan zijn wandplanken met een wandrailsysteem de perfecte oplossing voor jou!

Naast het gebruik van manden, dozen of multifunctionele meubels zijn wandplanken op een wandrailsysteem een erg handige en praktische oplossing. Wandplanken zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een prachtige aanvulling zijn op elke kamer. Bovendien heb je met een wandrailsysteem nog meer flexibiliteit en aanpasbaarheid bij het creëren van je opslagruimte of decoratieve displays. Wandplanken kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opbergen van boeken, foto’s, planten, decoratieve objecten en bijvoorbeeld keukengerei.

Gemakkelijk een wandrailsysteem bevestigen

Een wandrailsysteem bestaat uit een lange horizontale rail die aan de muur wordt bevestigd met behulp van schroeven en pluggen. Wanneer je in een houten muur een wandrailsysteem wilt bevestigen zijn er geen pluggen nodig. Pluggen zijn voornamelijk alleen in stenen muren van toepassing. Vervolgens kunnen de haken, clips of beugels op de rail worden gehaakt op de gewenste posities om de planken of opslag accessoires op te hangen. Zo gemakkelijk is het!

wandplank

Voordelen van wandrailsystemen

Een van de grootste voordelen van een wandrailsysteem is de flexibiliteit. Als je bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig hebt of de positie van de wandplanken wilt veranderen, hoef je alleen maar de haken, clips of beugels te verplaatsen naar een nieuwe locatie op de rail. Dit is ideaal als je vaak decoratieve displays verandert of als je opslagbehoeften in de loop van de tijd veranderen.

Een ander voordeel van een wandrailsysteem is de veiligheid en stevigheid. Omdat de haken, clips of beugels in de rail worden gehaakt, hoef je je geen zorgen te maken dat de planken losraken of vallen. Het is een solide manier om je spullen op te bergen zonder enige risico’s. Naast wandrailsystemen kan je ook kiezen voor blinde plankdragers, welke je rechtstreeks in de muur monteert. Bovendien heb je naast blinde plankdragers ook zwevende, inbouw en hangende planken. De verschillende manieren om een plank op te hangen zijn handig om in diverse ruimtes uw spullen praktisch op te bergen.

Een derde voordeel is dat de wandplanken een extra opslagruimte bieden zonder vloeroppervlakte in beslag te nemen, wat vooral handig is in kleine ruimtes. Hierdoor zijn er naast ruimte besparende voordelen ook decoratieve mogelijkheden. Wandplanken hoeven niet alleen gebruikt te worden voor opslag, maar kunnen ook gebruikt worden voor het tentoonstellen van decoratieve items.

Bovendien zorgen wandplanken aan een wandrailsysteem er voor dat je gemakkelijk bij je spullen kan wanneer je deze op ooghoogte en binnen handbereik hangt. Dit maakt het gemakkelijk om snel je spullen te vinden. Daarnaast bespaart het tijd en energie die je anders besteed zou hebben aan het zoeken naar spullen.

Tot slot

Een wandrailsysteem is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een flexibele, aanpasbare en veilige manier om wandplanken aan een muur te bevestigen. Het is gemakkelijk te installeren en biedt jarenlang opslag en decoratie plezier. Ook zijn de wandplanken erg handig voor het overzichtelijk tentoonstellen van producten in de winkel, zoals hieronder is weergeven.

Dus waar wacht je nog op? Verfraai je huis, kantoor of winkel en creëer eenvoudig extra opslagruimte met een wandrailsysteem en wandplanken!

Bedankt voor het lezen van deze blog! Meer interieur- en lifestyleinspiratie vind je op mijn Instagramaccount.

Liefs, Judith

 

 

Vorig artikelOntdek de charme van de houten openslaande garagedeur
Volgend artikelJe trap als onderdeel van je interieur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.