Of je nu gaat verhuizen, uit huis gaat, gaat samenwonen, een woonverzekering is in alle gevallen aan te bevelen. Je woonverzekering vergelijken is een slim idee want er is ongelooflijk veel aanbod en te veel betalen wil bijna niemand. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de verschillende woonverzekeringen en krijg je tips over het vergelijken van woonverzekeringen.

Welke woonverzekeringen heb je nodig?

Met een opstalverzekering verzeker je je woning tegen brandschade, blikseminslag of een flinke storm. Onder opstal valt alles wat vastzit in je huis/tuin en je er dus niet uit kan halen. Denk hierbij aan een gietvloer, zonnepanelen, inbouwapparatuur etc.

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen in huis. Hier valt alles onder wat niet vast zit in je huis zoals gordijnen, meubels, vloerbedekking.

De opstalverzekering en de inboedelverzekering zijn de twee verzekeringen die een must zijn qua woonverzekeringen als je een koophuis hebt. Huur je een woning, dan hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een opstalverzekering is de keuze en verantwoordelijkheid van de verhuurder.

Naast bovengenoemde woonverzekeringen is het ook slim om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Want stel dat je iets kapot maakt bij een vriendin, of je kind leeft zich uit op de eettafel van je ouders waardoor schade ontstaat, dan kan je je dus verzekeren voor de gemaakte schade met een aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe zit het met m’n tuin?

Je tuin valt onder de opstalverzekering, net als de garage. Je bomen, planten etc. zijn dus gewoon meeverzekerd. Hier hoef je geen aparte verzekering voor af te sluiten.

Uitzonderingen qua woonverzekering

Indien je een appartement koopt dan valt over het algemeen de opstalverzekering onder de Vereniging van Eigenaren. Wel is een inboedelverzekering aan te raden.

Als je een nieuwbouwwoning koopt, laat je je verzekeringen in gaan vanaf het moment dat je de sleutel krijgt. Voor die tijd ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de aannemer.

Een inboedelverzekering is niet verplicht overigens, maar wel verstandig. Zo weet je zeker dat je laptop, bankstel en andere spullen goed zijn verzekerd.

Woonverzekeringen vergelijken

Nu je weet welke woonverzekeringen je nodig hebt, wil je natuurlijk de meest geschikte voor jouw situatie. Op de website overstappen.nl kan je een vergelijking doen van alle beschikbare woonverzekeringen. Je vult jouw situatie in en op basis van jouw wensen komt hier een overzicht uit van aanbieders met daarbij de tarieven. Het werkt ontzettend eenvoudig en doet precies wat je ervan verwacht!

Naast woonverzekeringen bieden ze ook een vergelijkingstool aan van autoverzekeringen, energie, internet, zorgverzekeringen. Mocht je dus door de bomen het bos niet meer zien dan kan ik je deze tool van harte aanbevelen. Het scheelt je veel uitzoekwerk en tijd voor iets wat over het algemeen als taaie kost wordt gezien 😉.

Veel succes met het maken van de juiste keuze voor jouw verzekeringen.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelHoe zorg je voor meer sfeer op de eettafel?
Volgend artikelOnline brainstormsessie voor al jouw interieurvragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.