Misschien zit je er al langer over te twijfelen. Of ben je gewoon benieuwd wat nu eigenlijk de voordelen zijn van een verbouwing van de badkamer. Hoe je de verbouwing ook invult, je doet het natuurlijk niet voor niks!

Mooiere badkamer

De belangrijkste reden is natuurlijk dat je van je badkamer een mooiere plek maakt. In veel woningen is de badkamer niet helemaal of zelfs helemaal niet naar wens. Het kan zo zijn dat er nog een oude badkamer in je woning zit, die nodig aan vervanging toe is. Of dat de badkamer simpelweg niet aansluit op jouw stijl. Met een verbouwing kun je je badkamer (weer) volledig naar wens maken! Pak daarom meteen zoveel mogelijk aan. Misschien ben je op zoek naar nieuw, modern sanitair. Maar ook de grote elementen tellen mee, denk aan een nieuw ovaal bad vrijstaand. Ook de details tellen natuurlijk mee, zoals bijvoorbeeld een mat zwarte kraan. Het gaat immers om het totale plaatje. Zie dit als een finishing touch als je een nieuw bad in de badkamer laat plaatsen.

Meer comfort

Als je je badkamer gaat verbouwen, kan dat je meer comfort opleveren. Vervang een bad-douche combinatie bijvoorbeeld met een prettigere inloopdouche, waar je zo binnenstapt. Misschien droom je al heel lang van een badkamermeubel met een dubbele wasbak, om met je partner of het gezin meer ruimte te hebben voor het poetsen van de tanden. Je kunt ook denken aan een betere verwarmingsinstallatie, met bijvoorbeeld vloerverwarming. Ga op die manier na welk stukje comfort jij belangrijk vindt in de badkamer. Dat is voor iedereen immers weer anders. Zo wil de een een luxe badkuip kopen, maar de ander gaat daar toch nooit in en laat dat bad liever achterwege. Er is in ieder geval geen goed of fout, volg vooral je eigen wensen en voorkeuren!

Eigen stijl

Grote kans dat je een specifieke stijl voor ogen hebt voor de badkamer. Streef deze look na! Dit kun je immers realiseren met een verbouwing. Of je nu bepaalde kleuren terug wilt laten komen in de badkamer, of juist specifieke designs, ga hierin ook weer op zoek naar jouw voorkeuren. Zo voel je je vervolgens meer thuis in je badkamer. Als je de standaard badkamerstijl te basic vindt, is het leuk om iets heel unieks van je badkamer te maken. Richt de badkamer bijvoorbeeld in met aardse tonen, zoals groen en bruin. Dat zorgt voor een heleboel sfeer in de ruimte! Pak bij dit idee ook meteen uit met natuurlijke materialen, zoals veel hout.

Iedere dag plezier

Je beleeft iedere dag weer plezier aan een nieuwe badkamer. En dat is natuurlijk ook wat waard! Steeds als je de ruimte binnenstapt, verschijnt er weer een glimlach op je gezicht als de verbouwing eenmaal is afgerond. Is dat geen heerlijk vooruitzicht? Kies er bij de verbouwing dus ook voor om de ruimte helemaal naar wens in te richten. Op die manier ben je straks tevreden over ieder onderdeel van je nieuwe badkamer.

Waarde van de woning

De laatste reden, de waarde van je woning stijgt als je je badkamer verbouwt. Wellicht wil je je woning in de nabije toekomst verkopen, of wil je deze optie openhouden. Dan is het mooi als je woning zoveel mogelijk waard is. Je kunt hiervoor verschillende onderdelen van je huis verbouwen, maar de verbouwing van de badkamer staat zeker voorop in het straatje van nuttige verbouwingen die je woning meer waard maken.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelZo maak je de beste foto’s van jouw interieur!
Volgend artikelDe kapschuur als alternatief voor de standaard overkapping

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.