Een glazen schuifdeur in de woonkamer, met als doel de keuken van de woonkamer te kunnen scheiden. Al langere tijd dacht ik na over deze optie, maar ik had een lichte twijfel of het niet hokkerig zou worden. Toch hebben we een glazen schuifdeur laten plaatsen en het is een groot succes! Lees je mee?

Een glazen schuifdeur tussen de woonkamer en keuken

Onze trap zit niet in de gang, maar tussen de keuken en de woonkamer. Een nadeel hiervan is dat je de begane grond niet kan afsluiten van de eerste verdieping. We hebben meerdere opties bedacht om dit op te lossen. Je kan bovenaan de trap een schuifdeur maken, je kan een totale nieuwe ombouw voor de trap en trappenkast maken, of je laat de trap voor wat ie is en plaatst een schuifdeur tussen de woonkamer en keuken.

De laatste optie leek ons het meest haalbaar en vrij eenvoudig toe te passen. Een stalen schuifdeur leek me wat te massief worden, dus we kozen voor glas. Firma Glazz is dé specialist in glas op maat dus daar waren we aan het goede adres. Glazz maakt heel veel verschillende, glazen producten. Bijvoorbeeld douchewanden, achterwanden in keukens, taatsdeuren, glazen windschermen, glazen tafelbladen, natuurlijk schuifwanden, maar ook spiegels. En alles volledig op maat! Ze hebben een gratis inmeetservice en wil je hier meer over weten, klik dan op deze link om naar de website te gaan.

De oplossing voor onze situatie in de woonkamer

Superfijn was het dat de mannen van Glazz tijdens het inmeten ook meedachten over de oplossing voor onze situatie. Zelf had ik het namelijk niet zo kunnen bedenken.

inmeten glazen schuifdeur inmeten glazen schuifdeur

Mijn idee was namelijk een glazen schuifdeur plaatsen die we achter het muurtje van de trappenkast lieten vallen. Hier zat alleen een uitdaging aangezien de opening 1.70m is en het muurtje slechts 1.40m. Dit zou inhouden dat de deur voorbij het muurtje zou eindigen, ook al staat ie volledig open.

Maar daar kwam de geniale oplossing vanuit Glazz, namelijk een vast paneel van 40cm breed aan de andere kant, tegen de bakstenen muur aan. Op die manier verleng je de bakstenen muur, wat ik eerder al deed met de vakkenkast, maar wordt het geheel veel luchtiger en strakker en hou je de doorloop open. Dit klonk als een heel goed plan dus dit hebben we meteen besteld!

Binnen twee weken kon het al gemonteerd worden en dit is eigenlijk standaard bij Glazz. Heel fijn want je verwacht bij maatwerk een lange levertijd, maar die kennen ze dus niet. Top!

Het monteren verliep ook heel voorspoedig. Eerst werd het vaste paneel gemonteerd en dat gaf gelijk al een heel tof effect. Wauw, de combinatie met de bakstenen muur is echt prachtig! Heel fijn dat dit muurtje op deze manier verlengd wordt. Daarna werd de schuifdeur afgemonteerd en waren we echt blij verrast met het mooie resultaat.

glazen schuifdeur woonkamer keuken

Een glazen schuifdeur met of zonder kaders

Glazz.nl heeft de mogelijkheid om op glas te printen. Hierdoor kan je de look van een stalen deur creëren, maar heb je het gemak van een glazen deur. Dat laatste is namelijk ideaal met schoonmaken want je heb geen randjes etc. Vooral in badkamers is dit ideaal! Aangezien wij een stalen taatsdeur hebben van de gang naar de woonkamer, besloten we deze vakkenindeling exact over te nemen op de nieuwe glazen schuifdeur. Op die manier wordt het een geheel.

glazen schuifdeur woonkamer keuken

Heel even hebben we nog getwijfeld of we wel of geen kaders op het glas moesten laten printen, maar toen het eenmaal gemonteerd was, was alle twijfel weg. Het past perfect bij de woonstijl van de rest van het interieur en zo mooi hoe de glazen schuifdeur precies overloopt qua patroon in de stalen taatsdeur naar de gang.

Het resultaat van onze glazen schuifdeur

Ontzettend blij zijn wij met het resultaat van onze glazen schuifdeur. Het is niet alleen waanzinnig mooi geworden, maar ook is het enorm praktisch.

glazen schuifdeur industrieel

Doordat de deur gemaakt is van glas, oogt het heel chique en luchtig. Er is totaal geen sprake van een hokkerig gevoel. Overdag staat de deur gewoon open en wat fijn is, is dat er een remsysteem op zit dus hij zal nooit tegen de muur botsen.

De schuifdeur valt precies over het kader van het zijlichtje dus als de schuifdeur dicht zit, zie je slechts 1 lijn. Petje af voor dit meet- en montagewerk van Glazz! Echt fantastisch gedaan.

industriele woonstijl

Onze ervaring tot nu toe met de schuifwand

De schuifdeur zit er nu enkele weken in en vanaf dag 1 hebben we er al heel veel plezier van. Het blijkt namelijk ook ideaal te werken om onze kat Guus niet door het hele huis te laten lopen. Hij had er een handje van om ‘s nachts voor onze deuren te gaan zitten miauwen met als gevolg dat we regelmatig ‘s nachts wakker werden of ‘s morgens heel vroeg. Sinds een week laten we Guus ‘s nachts in de woonkamer, we zetten z’n voer en kattenbak er ook neer en sindsdien slaapt iedereen weer volle nachten. Alleen al om die reden kan ik iedereen zo’n schuifdeur aanraden ;).

Daarnaast is het gewoon ideaal als we met vrienden aan de keukentafel zitten te borrelen en de kinderen in de woonkamer zitten om de boel te kunnen afsluiten.

industriele woonstijl wooninspiratie

Wat ons betreft is dit dus weer een zeer geslaagd project!

Wil je meer weten over het vakwerk van Glazz en de mogelijkheden bij jou thuis, neem dan een kijkje op hun website.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

industriële woonstijl interieurblog

Vorig artikelEen stoere tienerkamer op zolder
Volgend artikelEen gezellige woonkamer met een sfeervol interieur

2 REACTIES

  1. Nice idea about the door which is covered with pictures of your girls.
    Could you elaborate on that how it is done?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.