Ben je op zoek naar een nieuw bed voor jou en (eventueel) je partner? Bij een luxe beddenzaak als De Suite heb je ontzettend veel keus. Daar kun je niet alleen kiezen uit allerlei verschillende formaten, maar ze bieden je ook diverse luxe extra’s. In deze beddenzaak zijn ze namelijk gespecialiseerd in bedden voor senioren, waardoor ze op alle mogelijke vlakken meer comfort bieden. Uiteraard kun je daar ook als je nog niet op leeftijd bent van profiteren. Een goed bed is immers geschikt voor mensen van elke leeftijd. Lees snel verder en ontdek alles over de luxe extra’s van de collectie bedden bij De Suite.

Een seniorenbed welke deelbaar is

Je bent het wellicht gewend om samen met je partner op één matras te slapen, maar wist je dat het mogelijk is om ook twee losse bedden aan elkaar vast te maken? Een zogeheten deelbaar bed bestaat in feite uit twee eenpersoonsbedden, die je gemakkelijk aan elkaar klikt bij het voeteneinde. Wil je hulp verlenen aan het bed, schoonmaken tussen de bedden in om meer ruimte hebben als je het beddengoed verschoont? Dan biedt een deelbaar bed uitkomst! Klik de bedden los, en rijd ze simpelweg met het voeteneinde uit elkaar met behulp van de wieltjes aan de onderzijde. En besluit je op een gegeven moment om los van elkaar te willen slapen? Dan kun je de bedden gewoon als twee losse eenpersoonsbedden gebruiken, net zo makkelijk en dus ideaal als seniorbed.

Een twijfelaar bed

Veel senioren vinden het prettig om in hun eentje te slapen, maar willen wel wat meer ruimte hebben dan in een standaard eenpersoonsbed. Logisch natuurlijk, want deze is vaak niet breder dan 90 cm. Een twijfelaar bed is in dat geval de beste optie. Het formaat is doorgaans 110 of 120 cm, wat het ideaal maakt voor als je in je eentje lekker ruim wilt liggen. Overigens wordt een twijfelaar bed ook geregeld aangeschaft voor studenten. In hun eentje slapen ze zo lekker ruim, maar mochten ze een keer een logee hebben dan past deze er net bij. En dat zonder dat het bed al teveel ruimte inneemt op hun studentenkamer. Om die reden is een twijfelaar bed geschikt voor vele leeftijdsklassen.

Een hoog-laag seniorenbed

De laatste optie die we in dit artikel voor je uitlichten is een hoog-laag bed. Deze kun je krijgen in diverse formaten, maar doorgaans bestellen mensen hem in een eenpersoons of twijfelaar bed. Een hoog-laag bed is zoals de naam het al zegt in hoogte verstelbaar. De hoogte bepaal je aan de hand van een handige afstandsbediening die heel makkelijk in gebruik is.

Naast het verhogen en verlagen van het matras kun je doorgaans ook enkel het hoofdeinde omhoog zetten. Dit is erg handig voor als je graag in bed tv kijkt of een boek wilt lezen met optimale ondersteuning. Door tevens het voeteneinde ietsje omhoog te zetten schuif je niet naar beneden, en kun je zelfs in alle comfort een maaltijd nuttigen in bed. Een hoog-laag bed is perfect voor senioren, want het vergemakkelijkt het opstaan en naar bed gaan, en ook mantelzorg wordt makkelijker als het bed in hoogte verstelbaar is.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

Vorig artikelNatuurlijke verzorgingsproducten voor pure ontspanning
Volgend artikelJe woning verduurzamen door slimme gordijnen

1 REACTIE

  1. Ik denk ook dat het handig is om twee aparte matrassen te nemen wanneer je op leeftijd bent. Daarnaast kunnen wensen voor een matras ook verschillen. Zo kan je in ieder geval je eigen comfort kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.