De juiste bank uitzoeken is een flinke klus! Het is een meubelstuk waar je langere tijd van wil genieten, het is een groot item in je interieur en het is een serieuze uitgave. Naast dit alles is er ook ongelooflijk veel keuze waardoor je soms het overzicht volledig kwijtraakt. Er zijn genoeg favoriete banken, maar wat is de juiste keuze voor jou? Ik help je in deze zoektocht door onderstaande tips:

De ruimte en het gebruik

Hoeveel ruimte heb je voor het bankstel, wat is je gezinssamenstelling en hoe gebruik je je bank? Zit je graag te borrelen met vrienden in de zithoek, of liever aan een grote eettafel. Zit je graag in een actieve houding op de bank, of hang je liever onderuit? In het laatste geval kan het fijn zijn om een diepere zit te kiezen.

Is er veel leven in de brouwerij door kleine kinderen en of huisdieren? Houd dan rekening met de kleur en de stofkeuze. Logisch dat met een lichte kleur je eerder vlekken ziet. Deze kan je reinigen met een daarvoor bestemd apparaat dus wil je ècht graag een lichte kleur, dan zijn er natuurlijk altijd oplossingen.

Martindale en pillinggraad

De sterkte van de stof laat zich meten in het Martindale getal. Voor intensief gebruik zoals een bank is een Martindale van minimaal 20.000 gewenst. Dit getal staat op de stofstaal van je bank. Ook de pillinggraad is een belangrijke. Een pilling 1 geeft veel pluisvorming en pilling 5 geeft weinig tot geen pluisvorming. Ook deze vind je terug op de staal van de stof die je kiest voor jouw bank.

Het is jouw bank

Kies een bankstel waar jij ècht blij van wordt. Je koopt geen bank voor de visite, maar voor jezelf. Word jij blij van een gedurfde kleur en/of een lekkere plofbank die wellicht wat minder geschikt is voor een actieve zit met vrienden? Kies dan toch die plofbank. Je vrienden zijn er namelijk niet iedere dag en jij mag wel elke dag van je bank genieten.

Bij Wehkamp vind je een ruimte keuze aan bankstellen. Naast de tips in deze blog vind je op de website een bankenwijzer met nog meer tips vindt zodat jij de juiste bank voor jouw woonplezier kan gaan aanschaffen.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelDe revolutie van vloerbedekking: waarom laminaat de toekomst is
Volgend artikelZo maak je de beste foto’s van jouw interieur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.