De ene kleur wit is zeker de andere niet en dat het een lastige zoektocht kan zijn om de juiste muurkleur voor jouw huis te bepalen is een feit. Het daglicht is namelijk van grote invloed op verfkleuren. In deze blog ga ik je er alles over vertellen zodat je zonder twijfel de beste kleur wit kan bepalen voor jouw interieur.

De invloed van daglicht

Het licht in je huis verandert gedurende de dag. De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen waardoor het de hele dag in beweging is. Ruimtes op het zuiden krijgen het meeste daglicht en krijgen letterlijk en figuurlijk meer warmte door het (zon)licht. Ruimtes op het noorden ontvangen het minste licht en het licht wat er binnenkomt is koeler. Deze twee feiten zijn belangrijk bij het bepalen van de juiste kleur wit op je muren.

Welke kleuren wit in een ruimte op het zuiden?

Zoals hierboven genoemd is een ruimte op het zuiden veel warmer van kleur gezien de hoeveelheid daglicht wat er binnen komt. Als je een witte verfkleur koopt met een gele ondertoon zal dit effect versterkt worden en gelig en smoezelig tonen in een kamer op het zuiden. Om te voorkomen dat een witte muurkleur gelig gaat ogen op het zuiden, is het belangrijk om een witte verfkleur uit te kiezen met een blauwe ondertoon. De blauwe ondertoon zal de warmte in balans brengen waardoor het een frisse witte kleur wordt.

Voorbeelden van witte verfkleuren met een blauwe ondertoon zijn:

Milk White, White, Silk White, Mineral White, Chalk White, Sea Salt. Dit zijn allemaal verfkleuren van Pure & Original welke je vindt bij de diverse dealers.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van deze kleuren:

badkamer witte muurverf
Kleur Mineral White – Fresco Lime paint van Pure and Original
slaapkamer witte kleur verf muur
Kleur Mineral White – Fresco Lime paint van Pure and Original
witte trap geverfd
Kleur Milk White – Fresco Lime paint van Pure and Original

Welke kleuren wit in een ruimte op het noorden?

Op het noorden komt er vooral koel licht binnen en daar wil je dus juist wat warmte toevoegen zodat de muren niet kil overkomen. Dit doe je door te kiezen voor witte verfkleuren met een gele of rode ondertoon.

Ook hier zijn er vele van te vinden bij Pure & Original. Witte verfkleuren met een rode ondertoon zijn White Orchid, Natural Rice. Witte verfkleuren met een gele ondertoon zijn Warm White, Island White, Lava White.

Hieronder vind je enkele inspiratiebeelden van deze kleuren.

witte muurverf kleur
Kleur Warm White
witte muurverf huizedop interieurblogger
Kleur Island White
zwarte keuken witte muurverf
Kleur Island White

Welke muurkleur kies ik voor m’n huis?

Er zijn heel veel kleuren wit zoals je hierboven hebt gelezen. En hoe kies je dan de perfecte witte kleur voor jouw interieur? De beste tip is om een kleurstaal in de ruimte te hangen die je wil gaan verven (een kleurstaal kan je voor een klein prijsje kopen bij de verkooppunten van Pure & Original). Laat deze enkele dagen hangen zodat je goed kan observeren wat het licht gedurende de dag met de kleur doet.

Het is ook aan te bevelen om 2 of 3 kleuren op te hangen zodat je ze goed kan vergelijken met elkaar.

Verschillende soorten verf en structuren

Bijna iedere verfkleur van Pure & Original is in verschillende soorten verf te verkrijgen. Denk aan kalkverf, afwasbare verf, traditionele muurverf en ook betonlook verf waar je prachtige nuances mee kan aanbrengen. Wil je hier meer over weten, bezoek dan eens de website van Pure & Original of lees mijn blogs hierover.

Ik hoop je weer te hebben mogen inspireren met deze blog. Voor een dagelijkse dosis interieurinspiratie nodig ik je van harte uit op mijn Instagrampagina HUIZEDOP.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelScandinavisch design van Hollandse bodem
Volgend artikelTips en favoriete beautyproducten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.