Vakantie in eigen land – Staycation in Cadzand Bad

Een korte vakantie in tijden van Corona? Dat kan nog steeds! Nederland kent genoeg prachtige plekken, waarvan de Nederlandse kust een absolute topper is. Begin oktober pakte ik mijn koffer om een nieuw hotel aan zee te ontdekken. Een staycation in Cadzand Bad. Deze opkomende strand hotspot is gelegen in Zuid-Zeeland, bijna tegen de Belgische grens aan. Een viersterren hotel met een fantastische sauna en uitzicht op zee.

Luxe strandhotel met uitzicht op de Noordzee

Na iets meer dan twee uur rijden bereiken we Cadzand Bad. De geur van de zoute zee, het zachte briesje en de duinen geven me direct het vakantie gevoel. (ook al was het slechts 12 graden). Cadzand Bad heeft slechts 40 oorspronkelijke inwoners. De overige inwoners zijn toeristen of dagjesmensen. Wat opvalt aan het dorpje is dat er veel in aanbouw is. Langs de kustlijnen worden luxe hotels & appartement uit de grond gestampt. Maar goed, we hadden totaal geen last van bouwverkeer of geluiden. Dus niks te klagen.

We verbleven in het designhotel: ‘Hotel De Blanke top’. Een prachtig hotel, direct gelegen aan het strand. Door de unieke locatie van het hotel zie je bijna door alle ramen de eindeloze horizon van de zee. Met 10 stappen zit je dan ook met je voeten in het zand.

Nadat we begroet werden met een glas cava en perensap begonnen we de dag met een strandwandeling. Ondanks de wind en zandstormen is het best wel even lekker, dat uitwaaien. Dit was de laatste dag voordat de horeca de deuren weer moest sluiten dus daar maakten we nog even goed gebruik van :). Opwarmen met een muntthee en ’s avond genieten van echte Zeeuwse mosselen. Om je vingers bij af te likken!!!

Na een dag uitwaaien langs de zee, kun je heerlijk ontspannen in de wellness bij het hotel. Ondanks dat ik niet echt een ‘sauna-ganger’ ben, wilde ik deze zeker niet missen. Door de grote raampartij kijk je vanuit het zwembad op de zee. Er heerst een ontzettende relaxte sfeer. Via het zwembad loop je zo door naar de wellness. Natuurlijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen dus ben snel even om het hoekje gaan kijken (no worries, alle dagen zijn badkleding dagen). De wellness had drie sauna’s en een koud waterbad. En ook hier weer, vanuit de sauna een fantastisch uitzicht op de zee.

Een interieur design hotel van het jaar

Het hele hotel is gebouwd in dezelfde stijl. Veel bruintinten, houten accessoires en natuurlijke materialen. De architecten wilden de omringende natuur bij het hotel betrekken, door gebruik te maken van de natuurlijke materialen en zachte stoffen. Zelfs bij 12 graden en een grijze lucht waan je je in een heerlijk luxe oord.

Bij het strandhotel zit ook een fantastisch restaurant. Dus in deze rare corona tijden kun je heerlijk een hapje eten. Ook hier weer een raampartij waar je ‘u’ tegen zegt. Het restaurant Le Sommet serveert gastronomische gerechten waarbij de nadruk ligt op zeevruchten.

Kortom, ook Nederland biedt genoeg onontdekte hotspots waarvan deze een aanrader is.

Liefs, May
gastblogger bij Huizedop

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelEen interieur met zwart en naturellen als de basiskleuren
Volgend artikelKerst! Een fotoblog vol ideeën en inspiratie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.