Fijn beddengoed is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Ik was al fan van het beddengoed van Essenza Home en daar vind je dan ook diverse blogposts van op deze website (via het menu “slaapkamer” vind je deze eenvoudig). Vorig jaar mocht ik kennismaken met de kleur Leather Brown en dat resulteerde in deze sfeer:

beddengoed

Beddengoed in de kleur Chocolate Brown

In de herfst heb ik altijd de behoefte om bruintinten in m’n interieur toe te voegen. Het zal allicht iets te maken hebben met de vallende bladeren en de kleuren in de natuur, maar ieder jaar is het weer raak! Vorig jaar werd het de kleur Leather Brown in de slaapkamer, maar dit jaar kwam Essenza met een nieuwe kleur beddengoed die perfect paste in het plaatje in m’n hoofd. Het werd namelijk de Chocolate Brown! Nou, alleen de naam klinkt al heerlijk, dus ik was erg benieuwd!

De keuze van het beddengoed qua materiaal en uitstraling

Het beddengoed in de kleur Chocolate Brown is verkrijgbaar in de kwaliteit Minte en Guy. De Minte zag je al eerder voorbij komen in dit artikel en met de Guy is het allemaal begonnen, je leest er onder andere in deze blogpost over.

De Minte is een premium kwaliteit, gemaakt van 300TC katoen-satijn, extra zacht, duurzaam en heeft een lichte glans. De kleuren van het Minte dekbedovertrek zijn heel vol en door de glans zijn ze heel sprekend. De satijnweving van de stof maakt het heel stijlvol en luxe.

Essenza minte chocolate brown
Bron: Essenza Home

Ik koos dit keer echter wederom voor de Guy, een 100% katoen, stevig, heerlijk zacht met een mooie washed finish. Het katoen slaapt echt fantastisch en dit blijft toch echt onze favoriet! De keuze voor materiaal van beddengoed is heel persoonlijk. Waar de een verknocht is aan het luxe, wat gladdere satijn, gaat de ander voor het crispy katoen. Echt een keuze die je alleen zelf kan maken door te ervaren wat voor jou het prettigste ligt.

beddengoed essenza guy
Bron: Essenza Home. Alleen de verpakking is al een feestje!

De styling van de slaapkamer

Om echt een mooie sfeer neer te zetten, heb ik ook een aantal prachtige sierkussens besteld en natuurlijk een mooie plaid in een contrasterende kleur. Wel in een bruintint zodat het goed blend. Ik werk in mijn styling graag met kleuren uit hetzelfde pallet zodat het geen hysterische toestand wordt. Daar word ik persoonlijk erg onrustig van. Het plaid is overigens ook in verschillende sprei formaten.

Qua styling begin ik altijd met het beddengoed, dus hup, alles eraf en het fris gewassen beddengoed erop! Ik gebruik ook altijd de hoeslakens van Essenza Home want deze zijn ook heel belangrijk voor de goede nachtrust en natuurlijk maakt dit het plaatje compleet. Ik koos dit keer voor de Essenza Premium Percale, gemaakt van een fris en zacht 200TC katoen percal. De hoeslakens hebben een perfecte pasvorm en de hoekhoogte is maar liefst 35cm hoog!

Daarna gaat het beddengoed erop, de sierkussens en het plaid! Vervolgens is de rest van de kamer aan de beurt. Achter ons bed heeft m’n broer een hoofdbord gemaakt en voor het bed staat het alom bekende houten bankje. Het bankje staat er al jaren en ik zie dit idee regelmatig terugkomen op Instagram bij volgers. Superleuk! Niet alleen staat het decoratief, het is ook praktisch. Om je kleding op te leggen, om op te zitten als je je schoenen aan wil trekken etc.

slaapkamerstyling bruin beddengoed

De fotografie van het totaalplaatje

Nadat ik de juiste woonaccessoires had geselecteerd en de kamer volledig had afgestyled, kon de fotografie beginnen. Bijna altijd ga ik dan weer schuiven, want dan staat net die ene vaas niet goed qua compositie of zie je het oog van het wanddoek niet door de lamp heen. Allemaal details waar ik rekening mee houdt bij het schieten van het perfecte plaatje.

Sowieso fotografeer ik de setting altijd uit verschillende hoeken en meestal moet je dan wel even schuiven. Oefening baart kunst en ik ben behoorlijk kritisch op m’n werk, dus ik plan bewust ruim de tijd voor dergelijke shoots.

Maar….. uiteindelijk was ik zeer tevreden over het resultaat van deze shoot! De mooie producten en kleuren van Essenza waren daarin natuurlijk bepalend en hebben het resultaat waanzinnig mooi gemaakt:

chocoladebruin beddengoed essenza huizedop slaapkamer

huizedop slaapkamer wooninspiratie bedroom

slaapkamer stylen en inrichten

Essenza Homewear

Essenza heeft niet alleen het mooiste beddengoed, maar ook een hele mooie Homewear collectie met glanzende kimono’s, stijlvolle homesuits en dat natuurlijk allemaal in prachtige trendkleuren en mooiste prints!

Bij zo’n mooie slaapkamer hoort natuurlijk ook een mooi pak, dus ik koos voor een broek, vestje en een heerlijk shirt. Wauw, wat een heerlijke kwaliteit is dit zeg! Het zit als gegoten, staat heel mooi en de stof is waanzinnig comfortabel.

Ik daagde mezelf uit en besloot het mooie huispak zelf te showen en niet vanaf de hanger te laten zien. Nou, dat is een klusje hoor, hahaha. Met de zelfontspanner, hup, rennen en zo ontspannen mogelijk je mooiste glimlach opzetten. Ik zou zeggen, oordeel zelf πŸ˜‰

En zo is er alweer een einde aan deze blogpost gekomen. Ik hoop je wederom op ideeΓ«n te hebben gebracht qua styling en wellicht heb je ook wat aan de fotografietips gehad. Op m’n blog vind je nog veel meer inspiratie over styling en fotografie, dus neem gerust een kijkje.

Dank voor het lezen van deze blogpost en ik hoop je weer te zien bij de volgende!

Liefs, Judith

bedroomstyling slaapkamerstyling

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Essenza Home

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelMinimalistische en stijlvolle monumentale boerderij
Volgend artikelInterieur binnenkijker in het hoge noorden

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.