Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk, de beste apps & filters

Hoe bewerk ik mijn insta fotos
Hoe bewerk ik mijn insta fotos

Heerlijk is het om door een perfecte Instagram feed te scrollen. De mooiste foto’s zie je voorbij komen! Hoe maak je deze en misschien nog wel belangrijker, hoe bewerk je ze? In deze blog laat ik je zien met welke bewerkingsapps en filters je jouw foto’s helemaal Instagram-proof maakt. De twee apps die ik op dit moment het meest gebruik zijn: VSCO & Lightroom. Lees je mee?

Voordat ik je mijn bewerkingstips ga uitleggen, wil ik eerst wat anders toelichten. Voor het maken van de perfecte Insta feed is meer nodig dan alleen een mooi filter. Je moet immers eerst de foto maken! Denk aan deze tips:

  • Zorg dat je geen tegenlicht hebt.
  • De mooiste foto’s maak je tijdens het golden hour, wanneer de zon minder fel schijnt. Dit is een uur na zonsopkomst of een uur voor zonsondergang.
  • Gebruik de regel van derden. Zet altijd je raster aan op je camera en zet het onderwerp van je foto in de snijpunten. Dit geeft je foto meer power dan dat je het onderwerp in het midden zet.
regelvanderde-instagram
Dit is hoe de regel van derde werkt.

Foto’s opslaan voor inspiratie in jouw stijl

Op Pinterest maak je borden aan en op Instagram kan je mapjes aanmaken waar je mooie foto’s in kan opslaan. Door ze te bewaren via het vlaggetje rechts onderin, staan ze tussen je opgeslagen foto’s. In de rechterbovenhoek staat een plusje waardoor je een extra mapje aanmaakt. Bijvoorbeeld mapjes voor zonsondergangen, wooninspiratie of hotspots. Je kunt zo inspiratie op doen, maar kopieer nooit. Ontwikkel je eigen stijl.

Oké, alweer genoeg gekletst over foto’s maken. Laten we het hebben over hoe je foto’s bewerkt. En hoe je ze Insta-ready maakt.

Instagram foto’s bewerken met VSCO

VSCO is echt mijn all-time favorite. Veel bekende influencers gebruiken deze app voor hun foto’s. Je tovert jouw foto’s om tot ware kunstwerkjes. Ja echt!! En de app is ook nog eens helemaal gratis. Je hoeft absoluut geen pro te zijn om deze app te gebruiken. Mijn favoriete filters zijn A4 & A6.

Het A4-filter heeft een wat bruinige/warme gloed. Hierdoor creëer je een analoog effect op je foto’s. Door meerdere foto’s met hetzelfde filter te bewerken zorg je voor een passende feed. Het A6-filter is ook warm, maar maakt je foto’s iets witter.

vsco-filter-a4
A6-filter
foto-bewerken-a6
A4-filter

Instagram foto’s bewerken met Lightroom

Lightroom voor je telefoon is gratis te downloaden. Ik ben zelf een groter fan van Lightroom voor op m’n laptop. Deze is helaas niet gratis. Lightroom is wat moeilijker in gebruik, maar heeft zoveel meer mogelijkheden! Je kunt namelijk zelf je kleurtonen aanpassen, schaduwen bepalen en belichting instellen. Iets wat met VSCO al voor je ingesteld wordt. Hieronder heb ik beschreven hoe ik mijn eigen filter heb ontworpen in Lightroom:

Schaduw en belichting:

  • Belichting +0,35
  • Hooglichten: – 40
  • Schaduw +46
  • Verzadiging -24

Kleur en verzadiging:

Rood: 0
Oranje: -2
Geel: -48
Groen: -56
Aqua: -38
Blauw: -26
Paars: -19
Magenta: -7

Instagram foto's bewerken - before
Voor het bewerken
instagram-foto-bewerken-after
Na het bewerken

Nu is het jouw beurt om je foto’s op te pimpen! En vooral have fun!

x May
Gastblogger bij HUIZEDOP

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikel3x gouden tips voor een mooie Instagram feed
Volgend artikelEen goed matras voor een prima prijs, dat is het EMMA matras

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.