Met de zomerse temperaturen in eigen land genieten we steeds meer en langer van het buitenleven aan huis. Fijne en mooie tuinmeubelen kunnen daarbij echt niet ontbreken.

Doordat we steeds meer tijd doorbrengen in onze eigen tuin zijn de luxe / design tuinmeubelen in opkomst. Duurzaamheid staat steeds hoger op ons lijstje. Daarom kiezen we het liefst voor tuinmeubelen die langere tijd meegaan en comfortabel zijn.

In mijn zoektocht naar informatie over design tuinmeubelen kwam ik het merk Kettal tegen bij MisterDesign, maar ook vertel ik je graag meer over de tuintrends van 2022.

kettal tuinmeubelen

De design tuinmeubelen van Kettal

Het Spaanse familiebedrijf Kettal richt zich vol passie op het ontwerpen en produceren van kwalitatieve en tijdloze design tuinmeubelen. Opgericht in 1964 en inmiddels in ruim 60 landen verkrijgbaar. Vanaf het begin streeft Kettal naar het beste in design en innovatie van exclusieve buitenmeubelen. Vandaag de dag werkt Kettal met de belangrijkste namen in de internationale designwereld: Patricia Urquiola , Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius, Jasper Morrison en Emiliana Design Studio. Daarnaast ligt de kracht van het merk bij het ontwerpen van kleurrijke en gepersonaliseerde tuinsets.

De Kettal tuinmeubelen zijn bij een beperkt aantal dealers in Nederland verkrijgbaar en MisterDesign is hier 1 van.

Het assortiment van de tuinmeubelen van Kettal

De tuinmeubelen van Kettal stralen een en al design uit. Strakke lijnen, prachtige kleurencombinaties en eenvoud. Juist het minimalistische design maakt ieder item uniek en prachtig!

Kettal heeft diverse populaire items in hun collectie en 1 daarvan is de β€˜Kettal Roll’. Hou je van comfort, dan is dit jouw stoel! De rugleuning bestaat uit twee ronde kussens die door riemen bij elkaar worden gehouden en ook het zitoppervlak is voorzien van een fijn zitkussen. Dankzij de acrylstoffering en het waterafstotend middel waarmee de bekleding is behandeld, zijn de zeer comfortabele Kettal Roll tuinstoelen zeer geschikt voor buitengebruik.

kettal roll huizedop interieurblog

Een andere populaire serie is de β€˜Maia’. Een persoonlijke favoriet! Ik hou van de combinatie van een aluminium frame en het gevlochten draad. Binnen deze serie is er een eetkamerstoel, een lounge chair, maar ook een hangstoel welke een ontwerp is van Patricia Urquiola. Echt fantastisch vind ik β€˜m. De Maia serie is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen, bekijk de Kettal tuinstoelen bij MisterDesign.

kettal maia hangstoel

Naast diverse stoelen zijn er natuurlijk ook verschillende Kettal tuintafels. Ideaal om de perfecte tuinset samen te stellen voor jouw woonsituatie en wensen.

luxe tuinmeubelen kettal en tuintrends 2022

De tuintrends van 2022

Tot slot wil ik je graag nog een aantal tuintrends meegeven:

Japandi in de tuin
De woonstijl Japandi is sterk in opkomt in het interieur, maar je ziet deze trend ook naar buiten verschuiven. We trekken ons interieur gewoon door naar buiten. Kenmerkend is het rustige kleurenpallet en de organische vormen. Deze kan je terug laten komen in je tuinmeubelen, maar ook in de aanleg van je tuin zoals bijvoorbeeld ronde borders en grindpaden in plaats van alleen maar rechte lijnen.

Staycation
Doordat de zomers lang en warm zijn in Nederland kiezen we er steeds vaker voor om thuis vakantie te vieren. Ideaal is het om dan te kiezen voor lichtgewicht tuinmeubelen die je eenvoudig oppakt om in de zon of schaduw te gaan zitten.

Back to nature
Hèt kleurenpallet voor de tuin van 2022 is groen met veel naturel en beige tinten. Je ziet veel tuinmeubelen in het groen, maar natuurlijk ook de heggen, siergrassen en beplanting. Geen heftige, schreeuwerige kleuren dus, maar een rustige, subtiele basis. Combineer het groen van je tuin met beige tuinmeubelen of accessoires en geniet van de rust!

Ik hoop je met deze blog weer tuininspiratie te hebben gegeven. Benieuwd naar meer? Volg me dan op Instagram voor een dagelijkse portie interieurinspiratie en een kijkje achter de schermen.

Liefs, Judith

 

Vorig artikel5 tips voor het kopen van een parasol
Volgend artikelHoe kies je de juiste vloer voor jouw huis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.