Zonwering is niet alleen functioneel, maar kan ook een bepaalde uitstraling toevoegen aan je woning. Het is daarom belangrijk om niet zomaar een willekeurige kleur uit te kiezen. Vind je het lastig om te bepalen welke tint de beste match is voor jouw woning? In dit artikel staan enkele tips op een rijtje om je op weg te helpen.

Stijl en architectuur van de woning

Bij het kiezen van een kleur is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en architectuur van je woning. Kies een tint die goed past bij de algehele sfeer en die mooi harmonieert met de kleur van de gevel. Voor een klassieke woning kun je bijvoorbeeld een warme taupe kleur kiezen, terwijl bij een modern huis een strakke kleur zoals grijs misschien beter past. Vergeet niet dat ook het design van de zonwering zelf van invloed is op de uitstraling. Uitvalschermen hebben een speelse look en screens juist een heel minimalistisch ontwerp. Op de website van Degalux International kun je diverse soorten zonwering bekijken en meer inspiratie opdoen voor de kleurmogelijkheden.

Aansluiting op de omgeving

Ook de omgevingsfactoren spelen een rol bij het kiezen van de kleur voor je zonwering. Als je bijvoorbeeld in een bosrijk gebied woont, kan een groene of bruine tint mooi samensmelten met de omgeving. In een stedelijke omgeving is het vaak leuk om een neutrale tint of juist een knalkleur te kiezen.

Laatste zonwering trends

Het is de moeite waard om je te verdiepen in de laatste trends op het gebied van zonwering. Momenteel zijn de kleuren zwart en antraciet erg populair. Deze kleuren zijn erg veelzijdig en passen bij diverse soorten woningen. Hoewel het ook mogelijk is om voor zonwering met een print te kiezen, gaat de voorkeur tegenwoordig vaker uit naar effen kleuren.

Functionele overwegingen

Naast de esthetische overwegingen zijn er ook functionele aspecten om rekening mee te houden. Donkere kleuren laten over het algemeen minder licht door en zijn hierdoor nog meer zonwerend. Bovendien oogt zonwering in een donkere kleur minder snel vies dan een lichte tint, wat kan resulteren in minder onderhoud.

Wat is de beste kleur voor jouw nieuwe zonwering?

Uiteindelijk is de beste keuze helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wil je de zonwering naadloos over laten gaan in de stijl van je woning en de omgeving? Of vind je het juist gaaf om een statement te maken met een opvallende tint? Vergeet niet om de praktische overwegingen mee te nemen om zo de juiste beslissing te nemen.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelVerduurzaam je huis met een slim energiemanagementsysteem
Volgend artikelWaarom foto’s in huis onmisbaar zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.