Alles over het jaren 20-nieuwbouwhuis van Thirza (en over een bank die de aanleiding was van een verbouwing)

Deze keer is Thirza aan het woord en vertelt ons alles over haar jaren 20-nieuwbouwwoning. Meer foto’s kan je bekijken op haar instagram-account @thirzavdb.

Naturel of kleur         : naturel!! (met groen :-))
Bloemen of takken    : bloemen
Hoogglans of mat     : hmmm ligt er aan voor wat maar denk over het algemeen mat
Strand of bos           : BOS
Bier of wijn              : koffie
Stad of dorp            : dorp
Huisdieren ja of nee : ja

Vertel eens iets over je jezelf en je huis?

Openslaande deuren woonkamerThirza, getrouwd met Bas en trotse moeder van twee boeven Des (6) en Sid (3). Ik werk als businesscontroller bij een mediabedrijf (in okt 2017 alweer 10 jaar… ). Sinds 2007 wonen we in ons jaren 20 huis. Schijn bedriegt hoor want wij zijn de eerste bewoners van dit nieuwbouwhuis, maar aan de buitenkant lijkt het een jaren 20 huis.
Tijdens kerst 2015 zaten we op tuinstoelen in een leeg huis maar wel naast de kerstboom voor ons kerstdiner. We waren namelijk aan het verbouwen. De jongens worden steeds groter en twee meter extra leefruimte leek ons wel fijn en dus gingen we voor een uitbouw. Drie maanden volledige chaos en puinhoop in huis maar geen moment spijt van gehad.

Is dit je droomhuis?

Als ik ‘m zelf zou mogen tekenen dan zou het er heel anders uitzien, maar ja, dan moet ik eerst de loterij winnen! Ik mag zeker niet klagen met ons huis want het is van buiten dus niet zo’n standaard nieuwbouwhuis. Helaas is het binnen wel heel standaard en weinig spannende hoekjes of oude details maar ach, het is verder een heerlijk huis en heel dichtbij het bos, Amsterdam, school, het heeft een mega zolder, ruitjes ramen etc.!

Waar ben je het meest trots op in huis?

De kast met verhaaltjes! witte gladiolen vakjeskastMijn vader heeft hem zelf (met bloed zweet en tranen) speciaal voor mij op maat gemaakt. Echt een item wat noooooit meer weg gaat! Maar ik ben ook wel een beetje trots op de style beneden. Voor mij klopt die nu eindelijk en is het niet een standaard interieur geworden. voor de verbouwing wat het een beetje een ratjetoe! Beginnersfoutjes zullen we maar zeggen haha.

Wat staat er op dit moment op nummer 1 op je interieur/huis-wishlist?

Als we het over meubelen hebben, dan een HK-living zwarte hangstoel. Als we het over wat grotere aanpassingen hebben dan zou ik heel graag ons plafond in de slaapkamer er uit halen of in ieder geval een meter omhoog plaatsen. Onze zolder is tot in de nok 7 meter hoog. Toen we de sleutel kregen, hadden we bedacht om een vide te maken, maar in de praktijk komen we er nooit en is het alleen maar een opslagplek voor zooi geworden! Toen Sid geboren werd, hadden we bedacht dat wij op zolder gingen slapen, maar dat er wel muren (kamer) geplaatst moesten worden en zo geschiedde…. tot we afgelopen zomer vakantie hadden. We vroegen ons af waarom we toen ook alweer muren wilden… geen goede reden en dus werd er een container gehuurd en binnen een halve dag waren alle muren weg en de ruimte weer terug. Wow BLIJ!! Nu het plafond dus nog omhoog en de ruimte is prima geschikt om die zwarte HKliving stoel in op te hangen!

Als je je huis helemaal opnieuw zou mogen/kunnen inrichten, zou je dit dan op dezelfde manier en in dezelfde woonstijl doen? (en waarom?)

slaapkamer wit bedZoals het nu beneden is zou ik het zeker weer opnieuw zo doen! Zoals al eerder gezegd zijn alle beginnersfoutjes en gesloten compromissen tussen Bas en mij, die dan net niet zo goed uitpakten, verdwenen! Voorbeelden daarvan? Nou, op 1: Bas wilde een gietvloer, lekker strak. Ik dacht, dat wordt heel ongezellig dus dan maar een warmere kleur…zand…heel lastig om te combineren.
Op 2: glasplaat achter de keuken ipv tegels… gekozen voor grijs maar werd soort van groen… slechte combi met de zandkleurige gietvloer…
Dat dus, van die dingen….

Wat is jouw ultieme budgettip?

Hmmmm… die heb ik niet echt… maar ik heb wel geleerd dat het helpt om eerst een moodboard te maken van wat je het allermooiste vindt. Incl. kleuren en materialen en pas daarna nieuwe spullen te kopen i.p.v. losse, mooie spullen te kopen want de kans dat het niet matcht en dus echt heel storend is, is, bij ons in ieder geval, heel groot en zonde van het geld ;-).

Wat is je grootste miskoop op interieurgebied?

bloemen op keukentafelDe glasplaat achter de keuken! ben er nog steeds niet over uit wat er dan moet komen dus nu koken we al twee jaar met een verhuisdoos als bescherming van onze wit gestucte muur… sssttt niet verder vertellen.

Heb je een leuke anekdote over je huis, bijv. een klus die mis ging?

Toen Bas en ik gingen samenwonen kochten we een witte bank wat heel lang goed ging. Totdat er kinderen kwamen want toen bleek het niet echt praktisch en was de bank snel aan vervanging toe. Dus gewapend met kleurstalen van de zandkleurige gietvloer gingen we een nieuwe bank uitzoeken. Na 11 weken wachten werd hij eindelijk geleverd…. maar jeetje wat vloekte hij bij onze vloer… de vloer bleek namelijk enorm verkleurd… oeps… ik heb het drie maanden of zo aangekeken maar bleef me er aan storen dus zei dit heel voorzichtig tegen Bas… Gelukkig vond hij het ook en zei ‘zullen we dan een nieuwe vloer uitzoeken’? JAAA en zullen we dan ook toch maar vloerverwarming nemen? JAAAA maar dan kunnen we misschien beter ook gelijk een uitbouw nemen…. JAAAAAAAA!!! en dus waren we twee maanden later aan het verbouwen omdat we een nieuwe bank hadden gekocht…

Wat is jouw motto?

Voor alles is een oplossing!

Jongenskamer slaapkamer jongen keukentafel doorkijkje keuken

 

Wil je meer zien van Thirza’s huis, kijk dan op haar instagramaccount @thirzavdb.

En lijkt het jou leuk om met een binnenkijker op mijn blog te staan, stuur dan een mailtje met enkele foto’s naar Judith@huizedop.nl en wie weet sta je er binnenkort wel tussen!

Vorig artikelEen stoer interieur, dat is wat Agnes wilde en heeft gerealiseerd.
Volgend artikelYessss, onze Desenio fotowand is een feit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.