Je weet niet wat je mist als je nog nooit een Himalaya-zoutlamp hebt gehad. Een zacht gloeiende, natuurlijke bron van frisse, schone lucht – op je bureau, in je woonkamer, naast het bed of waar je maar wilt.

Wat is een Himalaya-zoutlamp?

Ze bestaan ​​uit een groot stuk Himalayazout dat is vastgemaakt aan een (meestal) houten voet. In het midden zit een uitsparing waar een gloeilamp wordt geplaatst. Als je de lamp aanzet, straalt deze een zacht amberkleurig licht uit. Deze rotslampen zorgen, eventueel met wat wierook, voor een rustgevende sfeer in de ruimte, maar ze doen meer!

Waar zijn zoutlampen goed voor?

Ze zuiveren de lucht

Waarschijnlijk het meest bekende voordeel – en waarom de meerderheid van de mensen ze gebruiken – is vanwege hun ongelooflijke vermogen om stof, pollen, sigarettenrook en andere narigheden uit de lucht te verwijderen. Een zoutlamp zuivert lucht door de kracht van hygroscopie, wat betekent dat ze watermoleculen uit de omgeving aantrekken en die moleculen – evenals alle vreemde deeltjes die ze mogelijk meedragen – absorberen in het zoutkristal.

Allergie- en astmasymptomen verminderen

Omdat Himalaya-zoutlampen microscopisch kleine stofdeeltjes, huidschilfers van huisdieren, schimmels, meeldauw en dergelijke uit de omringende lucht verwijderen, kan het plaatsen van een lamp of twee in de kamers waar je de meeste tijd doorbrengt, de allergische symptomen ernstig verminderen. Zelfs mensen die aan astma lijden zouden na een week of twee een groot verschil moeten merken.

Verhoogt het energieniveau

Een rit door het platteland maken met de ramen open, tijd doorbrengen op het strand of kamperen in de bergen, of gewoon ‘s morgens vroeg een douche nemen, het zijn allemaal dingen die veel mensen verkwikkend vinden. Deze activiteiten stellen ons bloot aan aan verhoogde concentraties van negatieve ionen, zoals die worden gegenereerd door Himalaya-zoutlampen. Het is een feit dat positieve ionen onze lichamen energie kosten. Een zoutlamp in je woning kan dus je energieniveau verhogen.

Neutraliseer elektromagnetische straling

Tegenwoordig komen we dagelijks veel in aanraking met elektromagnetische straling die afkomstig is van onze elektronica. Denk maar aan onze televisie, computer, mobiele telefoon, tablet, enz. Hoewel ze misschien onzichtbaar zijn, kunnen de langetermijneffecten van blootstelling aan elektromagnetische straling behoorlijk ernstig zijn. Het is bekend dat constante blootstelling aan EM-straling onder andere het stressniveau verhoogt, chronische vermoeidheid veroorzaakt en de immuunrespons van het lichaam vermindert.

Terwijl ze negatieve ionen in de lucht uitstoten, slagen Himalaya-zoutlampen er in om elektromagnetische straling te neutraliseren. Bewaar er een naast de computer, televisie en andere elektrische apparaten die je vaak gebruikt om de lucht te helpen neutraliseren.

Beter slapen

Een ander neveneffect van overmatige blootstelling aan positieve ionen in de lucht, is dat het je berooft van een goede nachtrust. Dit gebeurt omdat die positief geladen deeltjes de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen daadwerkelijk kunnen verminderen, wat resulteert in onregelmatige slaappatronen. Roze zoutlampen uit de Himalaya zijn natuurlijke generatoren van negatieve ionen en kunnen dus helpen dit probleem om te keren. Zet er een of twee in je slaapkamer om de luchtkwaliteit te verbeteren, zodat je een betere nachtrust kunt krijgen.

 

Vorig artikel5 tips voor een sfeervolle badkamer
Volgend artikelHoe begin je een moestuin in je tuin?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.