Zelfs met goede sloten en beveiliging kan er altijd iets gebeuren, zoals een inbraak of schade. Daarom is het slim om een inboedelverzekering van Allianz Direct af te sluiten. Op die manier zijn je spullen verzekerd tegen bijvoorbeeld brandschade. Veel mensen vinden dit een fijne gedachte. Maar let er wel op dat de maandelijkse kosten van zo’n verzekering hoog kunnen zijn. Wil je besparen? Kijk dan eens naar opties om de kosten te verlagen. En bedenk: als je sloten niet goed zijn, kan het zijn dat de verzekering niets uitkeert bij schade.

Kwaliteit van sloten en deuren

Een veilig huis begint met sterke sloten en deuren. Het wordt zo moeilijker voor inbrekers om binnen te komen en dat verkleind automatisch weer de kans op diefstal en schade. Dit is niet alleen beter voor jouw eigen veiligheid, maar je kunt zo ook je verzekeringskosten lager houden.

Invloed op de premie

Verzekeraars checken of je je huis goed hebt beveiligd. Als je slechte sloten hebt of je deuren zijn oud of beschadigd, kunnen ze gaan twijfelen of je wel genoeg doet voor de beveiliging van je woning. Hierdoor kan het zijn dat de verzekeringskosten hoger worden, of ze betalen misschien niets uit als er toch schade is.

Voorkom problemen met je verzekeraar

Om problemen met je verzekeraar te vermijden, moet je dus simpelweg zorgen voor goede sloten, kozijnen en deuren. Dit maakt je huis niet alleen veiliger, maar geeft je ook meer rust omdat je weet dat je goed beschermd bent.

Vervanging van sloten

Denk je dat je sloten niet goed genoeg zijn of ben je je sleutels kwijt? Denk er dan over na om je sloten te vervangen. Vaak is alleen het vervangen van de cilinders al genoeg om je huis veiliger te maken. En dat is meestal goedkoper dan alle sloten vervangen.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Het is soms lastig om te weten welke verzekering de kosten voor nieuwe sloten en sleutels dekt. Meestal valt dit onder je inboedelverzekering, maar er zijn uitzonderingen. Sommige verzekeringen voor je huis (woonverzekering) betalen ook voor het vervangen van sloten, maar dit verschilt per verzekeraar.

Belangrijke voorwaarden

Je moet een paar dingen regelen als je een vergoeding wilt aanvragen voor nieuwe sloten. Doe altijd aangifte bij de politie als je sleutels verloren of gestolen zijn. Daarnaast moet je vaak de aankoopbon of factuur van de nieuwe sloten en sleutels laten zien, samen met bewijs dat ze echt geΓ―nstalleerd zijn.

Snel handelen

Weet ook dat je de sloten en sleutels vaak binnen 24 uur moet vervangen. Als je te lang wacht, kan je verzekeraar vinden dat je niet snel genoeg actie hebt ondernomen om je huis veilig te houden. Dit kan moeilijkheden veroorzaken als je een claim indient. Hoewel de meeste verzekeraars de kosten van het vervangen van sloten dekken, is er vaak een maximale vergoeding vastgesteld. Dit betekent dat je mogelijk niet alle kosten vergoed krijgt als de vervanging duurder is dan het maximumbedrag dat je verzekeraar hanteert.

Vorig artikelWelke woonstijl past bij jou? Doe hier de test!
Volgend artikelTijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiΓ«nte keuken transformatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.