Waar zouden we zijn zonder smartphone met telefoon abonnement? Je kan er steeds meer uit halen, want wist je dat er diverse handige apps zijn voor je telefoon die je kunnen helpen met het zelf stylen en restylen van je interieur? Ideaal als professionele stylinghulp er niet in zit voor je. Ik heb vijf apps voor je!

Interieur app – Home Design 3D

Wil je je huis echt goed op de schop nemen? Met de app Home Design 3D kun je je huis een volledige virtuele verbouwing geven. Maak een 2D en 3D plattegrond van je woning om je plannen te visualiseren. Op deze manier kan je je plannen eerst even kunt zien voordat je besluit om een muur eruit te slopen. Ook kun je met deze app je huis inrichten met behulp van honderden texturen en een ruime selectie aan meubels.

Meten is weten met de app MagicPlan

Wil je even snel een plattegrond van je ruimte of woning kunnen maken voor een globaal beeld? Dan heb je vast geen zin om alles met de hand op te meten. Met de app MagicPlan hoeft dat ook niet. Zonder dat je op je knieën moet met een meetlint en allerlei meubels moet verplaatsen, kun je met MagicPlan een plattegrond maken. Loop met de camera van je smartphone aan door de ruimte en de app berekent hoe groot deze is. Dit levert uiteraard geen precieze, betrouwbare cijfers op, maar wel in grote lijnen.

IKEA Place

Fan van IKEA-meubels? Dan weet je ook dat je deze zelf in elkaar moet zetten en ruilen daarna lastig wordt. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, kun je van tevoren een kijkje nemen met de IKEA Place app. Deze gebruikt ‘augmented reality’ om de IKEA-meubels eerst virtueel uit te proberen in de ruimte. Je kunt via de app producten in je kamer zetten en kijken of het wel echt goed past in en bij je interieur. Zelfs kun je er virtueel omheen lopen. Ook kun je het beeld opslaan en verzenden naar anderen om hun mening te vragen.

Flexa Visualizer

Eén van de moeilijkste keuzes om te maken, is een nieuwe kleur op de muur. Hoe gaat het uitpakken? Daar kun je met de Flexa Visualizer app van tevoren inzicht in krijgen. Kies een Flexa kleur in de app, richt je camera op de muur en zie meteen hoe die kleur in jouw interieur staat. Vervolgens kun je ook nog virtueel in de ruimte rondlopen om te bekijken hoe het nieuwe kleurtje staat met je andere meubels. Ook kun je het beeld delen met je vrienden zodat zij hun mening kunnen geven. Ook heel handig: de app kan een kleur herkennen en daar een passend kleurenschema bij opstellen.

Handige interieur app – Curate

Naast meubels en een kleurtje aan de muur, heb je natuurlijk ook nog de afwerking van je interieur om je druk over te maken. Zoals het ophangen van foto’s, schilderijen of andere kunstwerken. Voordat je gaatjes boort, is het wel zo fijn als je een inschatting kunt maken van hoe het gaat staan. Met de app Curate kun je een foto van de kamer uploaden en het object op schaal hierin plaatsen.

Nooit meer op de bonnefooi van alles veranderen aan je interieur dus, maar eerst deze handige interieur apps erop loslaten om uit te proberen of je ideeën ook daadwerkelijk goed gaan uitpakken. Daar kun je een hoop frustratie en teleurstelling mee voorkomen.

Klaar om jouw interieurontwerp skills naar een hoger niveau te tillen? Als je een passie hebt voor interieur ontwerpen, overweeg dan om vacatures voor interieurstylisten te verkennen om van je passie je carrière te maken!

 

Vorig artikelKerstdecoratie tips
Volgend artikelDe 3 interieurtrends van 2023

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.