Houten jaloezieën en gordijnen met een wave-plooi

De keuze is reuze als het gaat om raamdecoratie.
Houten jaloezieën, overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen etc. etc. Ik vertel je hier alles over de zoektocht en genomen beslissingen voor onze woning.

Houten jaloezieën in de keuken

Tijdens het adviesgesprek liet Dick, de adviseur, zien wat het effect zou zijn van de jaloezieën.

Houten jaloezieën, dat is natuurlijk de trend van dit moment. Dolgraag wilde ik deze in onze keuken en dat zat al 1,5 jaar in m’n hoofd. Aangezien ik op Instagram al meerdere keren de prachtige producten van Inside Blinds voorbij had zien komen, had ik hen uitgenodigd om te zien welke soorten raamdecoratie er zijn, de kleuren, etc. Houten jaloezieën waren zeker een optie, echter door het adviesgesprek is het oorspronkelijke plan toch wat gewijzigd.

Change of plans…

Mijn idee was namelijk om zwarte, houten jaloezieën te plaatsen met een brede band.

Maar….. in onze keuken zitten vier ramen en elk raam heeft een houten stijl, dus dat betekent veel verticale lijnen. Ga je daar jaloezieën tegenaan hangen met brede banden, dan wordt het een enorme drukke bedoeling. Om die reden en op advies van Dick (de adviseur) hebben wij gekozen voor touwtjes in plaats van brede banden. Achteraf zijn we ontzettend blij met deze keuze. Het oogt heel rustig nu.

Dan nog de kleur. Zwart, dat moest het zijn, toch? Nope…. Onze kozijnen zijn geschilderd in de kleur Off Black van Farrow and Ball. Ook de keuken zelf is niet zwart, maar donkergrijs. Om die reden kozen we ervoor om de jaloezieën in de kleur Clay te laten maken. Ook dat was een goede beslissing. Je hebt namelijk wel het effect van “zwart”, maar het oogt heel rustig en niet te hard.

Donkere keuken
Fotografie Muk van Lil

Hoe bevalt het in de praktijk?

Top! De keuken is echt 1 van mijn favoriete ruimtes in huis. De kleuren kloppen en het is er lekker knus. De raamdecoratie van Inside Blinds helpt daar zeker aan mee. Ik was een beetje bang dat we niet goed naar buiten konden kijken door al die latjes, maar dit is gelukkig niet het geval. Aan de voorkant van onze woning is namelijk een weilandje (met koeien in de zomer 🙂 en daarachter hoge bomen. Dat is een prachtig uitzicht waar je van wilt genieten.

Ook het stoffen valt me heel erg mee. Je pakt de swiffer, zet een muziekje aan en 10 minuten later heb je je jaloezieën weer helemaal stofvrij!

Het enige nadeel en dat wisten we van tevoren, is dat het raam niet heel gemakkelijk meer open gaat. Als je de jaloezieën helemaal omhoog trekt, is het namelijk een dik pakket hout waar het raam maar net onderdoor gaat. Wellicht gaan we dat in de zomer nog lastig vinden, maar je moet keuzes maken en in ons geval vonden we de totale uitstraling in de keuken belangrijker.

De achterpui

Aan de achterkant zit een enorme schuifpui die we ook in Off Black hebben laten schilderen. We willen zoveel mogelijk licht in huis en aangezien we geen inkijk hebben van achterburen, besloten we de raampartij helemaal vrij te laten en alleen overgordijnen te plaatsen. We kozen voor een stoere linnen stof, de Aurel 240. Het is een in between stof, dus een luchtige stof die licht doorlaat, maar wel een knusse sfeer creëert.

wave plooiWat ook bepalend is voor de look van de gordijnen is de plooi. Vroeger had je alleen de vlinderplooi, maar tegenwoordig heb je de “wave”. Wauw, wat ziet dat er prachtig uit! De gordijnen hangen heel strak van boven naar beneden. Ook dit is een hele goede keuze geweest.

inbetween gordijnen

gordijnen wave plooi

Kortom, wij zijn ontzettend blij met de prachtige producten, deskundig advies en goede montageservice van Inside Blinds.

Als je meer informatie wilt hebben over de soorten raamdecoratie, kan je terecht op de website van Inside Blinds.

Liefs, Judith

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Inside Blinds.

Vorig artikel2017: 2 verhuizingen, stress, blijdschap, nog meer stress en onwijs trots!
Volgend artikelVan bouwval tot droomhuis

5 REACTIES

  1. […] We begonnen beneden met gordijnen met een wave-plooi. Prachtig is die plooi en daar krijg ik dus vaak vragen over. De kleur is ook top! We hadden eerst donkergrijze gordijnen, maar een paar maanden terug zijn deze vervangen door lichtgrijze. De stof is transparant en heel luchtig. Met de komst van de lichte gordijnen, hebben we ook zwarte vouwgordijnen toegevoegd in de dag van de schuifpui en ik was echt verbluft door het effect wat dat geeft. Waar de pui eerst een kaal gat was, is het nu een onderdeel van de woonkamer geworden. Helemaal af! Ze komen bij Inside Blinds vandaan en een eerdere blogpost hierover vind je hier. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.