Van bouwval tot droomhuis

brick wallDe feed van Angelique, @at_angies_place, op Instagram valt op! De fantastische bakstenen muur, yes, it’s an original one, de vloer, de gebruikte materialen, alles is top! Ik was benieuwd naar het verhaal achter deze feed en vroeg Angelique of ze dit wilde vertellen:

Vertel eens iets over je jezelf en je huis?

Mijn naam is Angelique, getrouwd met Ralph (op IG beter bekend als mijn Hubby) en trotse mama van Liv (11), Finn (8) en Lois (5). Sinds kort hebben wij een kleine pup: een Shiba Inu genaamd Yori. Ik ben events manager bij een groot Internationaal advocatenkantoor en in 2013 kochten wij deze voormalig dubbele woning. Het was echt een klushuis, want de staat was erbarmelijk. Vrienden verklaarden ons voor gek, want we zijn beiden niet handig. Maar mijn man en ik zagen direct de mogelijkheden. Ik heb vanaf dag 1 het huis, met alle ruimtes, zo in mijn hoofd gehad als het uiteindelijk is geworden. Fijn is dat als ook je partner door dingen heen kan kijken. Want was dat niet zo geweest, dan hadden we hier niet gewoond!
Hieronder vind je enkele foto’s van de situatie toen we de sleutel kregen. Schrik niet!

Is dit je droomhuis?

slaapkamerVoor we dit huis vonden woonden wij met z’n vijven in een oude arbeiderswoning van nog geen 90 m2. Middenin de crisis verkochten wij dat huis met flink verlies. Dat deed pijn. Voor onze nieuwe woning hadden specifieke woonwensen: een groter huis, met een slaapkamer voor iedereen, een tuin en het liefst in het centrum. Gezien ons budget leek dit een onmogelijke wens. We keken al buiten onze woonplaats, waar we het zo naar onze zin hebben. En toen vonden we dit huis. Groot, redelijk in het centrum en een grote tuin. Alleen, het moest helemaal verbouwd worden. Van riolering, tot balken in de vloer, alle elektra, badkamer, keuken, echt alles moest aangepakt worden! Het was een bewuste keuze: of in 1x alles half verbouwen of in fases doen en dan goed. We kozen voor het laatste. Met heel veel geduld en ouderwets sparen, hebben we in april vorig jaar de laatste verbouwing kunnen uitvoeren. Hiermee is het huis aan de binnenkant helemaal klaar. Een huis, zo mooi en groot met een lekkere tuin, iets dat wij nooit gedacht hadden te kunnen bereiken samen. Dus in die zin is het ons droomhuis. Niet zozeer omdat het ons ideale huis is (ik zou namelijk best aan het water willen wonen, en ja, als ik een woning zelf zou mogen tekenen, zou het er anders uitzien), maar omdat we enorm trots zijn op wat wij samen hebben bereikt, en op onze kinderen die nooit hebben geklaagd over het feit dat vriendjes een mooiere kamer hadden of dat we weer eens niet op vakantie gingen.

Hieronder vind je foto’s van de verbouwingen:

Waar ben je het meest trots op in huis?

Het meest trots ben ik op het feit dat het huis geen kopie is geworden, maar echt ons thuis is. Ik ben van nature een zeer ongeduldig wezen. In 1x alles een beetje verbouwen was zeer aanlokkelijk. Maar het feit dat we echt geduld hebben gehad, en daarmee de ruimtes helemaal naar wens hebben kunnen maken met de materialen die wij mooi vinden, dat vind ik nog elke dag gaaf! Het huis “groeit” ook, met de tijd komen er bijzondere spullen bij en wordt het steeds meer 1 geheel. En als we dan toch iets moeten noemen dat echt een eyecatcher is dan is het wel onze badkamer. Met de bakstenen wand is hij nog mooier geworden dan ik in gedachten heb gehad.

Wat staat er op dit moment op nummer 1 op je interieur/huis-wishlist?

Wij zijn op het moment alweer aan het sparen want de tuin is het volgende project! Oh wat heb ik daar zin in, want wat zou dat een mooie verlenging van de woonkamer kunnen zijn. Ik heb het weer volledig in mijn hoofd, het plan is daar. Wij hopen dit voorjaar een groot stuk aan te kunnen pakken en dan wellicht volgend jaar de rest!

Als je je huis helemaal opnieuw zou mogen/kunnen inrichten, zou je dit dan op dezelfde manier en in dezelfde woonstijl doen? (en waarom?)

industriele woningDit huis zou ik weer helemaal in dezelfde stijl doen denk ik. Vooral omdat we niet over 1 nacht ijs zijn gegaan. Dat is echt het voordeel van moeten sparen, daardoor kun je niet te snel van stapel lopen. We hebben telkens voor de echte materialen gespaard. Boven ligt een houten vloer, we hebben betonnen wasbakken op maat laten maken, in de badkamer zijn eikenhouten planken gebruikt en beneden ligt een woonbeton vloer. Er zijn uiteraard goedkopere look-a-like alternatieven, maar ik ben toch nog elke dag blij met de keuzes die we hebben gemaakt! Zoals ik al zei: als ik een zelf een huis zou mogen tekenen of een nieuw huis zou mogen inrichting zou ik het wellicht wel anders doen (ik vind namelijk zoveel stijlen zo verschrikkelijk mooi!) maar voor nu ben ik hier meer dan happy!

Wat is jouw ultieme budgettip?

Ok heel eerlijk: ik ben super goed met budgetten, qua kleding, boodschappen, in mijn werk. Maar op interieur gebied?? Man, man…dan vind ik vaak de duurste dingen het mooist. Ik geloof ook wel dat sommige dingen de moeite waard zijn. Zoals onze kloostertafel. Met vijf man hebben we een hele zaterdag in de auto gezeten om naar een champignon kwekerij te rijden in het zuiden van het land. Uiteraard een adresje dat ik had gevonden op internet. Manlief gaat dan maar braaf mee. Daar aangekomen stonden de meest prachtige tafels en kasten. Mijn man en ik hebben dan toch vaak wel dezelfde smaak en ook hij kan zich de tafel dan wel in de ruimte voorstellen. “Ja”, zei ik: “kijk, je moet je voorstellen dat we een vrij strakke woning krijgen. Betonnen vloer, strakke witte muren. Dan moet je toch een warm contrast toevoegen!” Helemaal eens was Hubby het. Tot hij moest afrekenen. De hele terugweg was hij muisstil….ik niet. Ik was blij want ik wist: deze tafel gaat prachtig staan! Daarentegen combineer ik dan wel weer met items van de Ikea (zoals de fauteuils in de woonkamer en de bedden van de kinderen) en accessoires hoeven ook niet al te duur te zijn.

Wat is je grootste miskoop op interieurgebied?

Pfff, heb je even? Vooral toen wij jonger waren deden we nog wel eens wat foute aankopen. Maar de grote chocoladebruine hoekbank (ja, want een lichte bank met kinderen…) voor in ons kleine huisje spant de kroon. Apetrots waren wij op het gevaarte dat pas na zoveel maanden kon worden geleverd. Mijn vader zag de enorme unit en zei: het lijkt wel een doodskist…kreeg gelijk een stoot in zijn zij van mijn moeder. Zij siste: als die kinderen dat nou mooi vinden Jan! Nou dan weet je genoeg….

Heb je een leuke anekdote over je huis, bijv. een klus die mis ging?

Het huis is van binnen nu helemaal klaar. Maar de weg er naartoe is 1 grappige anekdote! De gezichten van onze familie en vrienden toen ze voor het eerst in dit huis kwamen kijken. Buurman en buurman kochten een klushuis. Na weken van verbouwen betrokken we de woning en was de begane grond geheel verbouwd, prachtig zag het eruit. Maar boven was nog een drama. Zo vaak hoorde ik mijzelf zeggen: let niet op hoor, dit moet allemaal nog gebeuren. Heel wat wenkbrauwen hebben wij omhoog zien gaan. En dan de verbouwingen met onze aannemer. Oh wat was ik blij als ik hem, na zo hard sparen, weer kon bellen. Dat betekende namelijk dat we weer een stap dichterbij onze droom kwamen! Maar het was vaak een strijd hoor. Ik heb dan iets in mijn hoofd en dan moet het ook precies zo. De aannemer vond onze keuzes niet altijd even begrijpelijk, hij heeft een hele klassieke smaak. Dat heeft heel wat overredingskracht gekost, maar het eindresultaat, dat toch ook wel kenmerken heeft van de smaak van de aannemer (hoge plinten, de stucplint op het plafond etc.), die combi….ik ben er heel blij mee!

stoere keuken barkrukken
Fotograaf: Stan Koolen

Wat is jouw motto?

Mijn levensmotto is “all we have is now”. Wacht niet tot later, het leven is nu. Geniet van wat je hebt en zeg de mensen die je lief hebt dat je van ze houdt. En qua interieur: maak het eigen! Ik zie in mijn omgeving zoveel kopieën. Uiteraard wil je meegaan met de trends. Maar doe het dan met accessoires. De basis (keuken, vloer etc.) moet bij het gezin passen, met de rest kun je variëren. Maar een gietvloer past niet bij iedereen….als je snapt wat ik bedoel 😉

Groetjes, Angelique

Kijk voor meer foto’s van het huis van Angelique op @at_angies_place

Fotograaf: Stan Koolen
Vorig artikelHouten jaloezieën en gordijnen met een wave-plooi
Volgend artikelDe nieuwe collectie van By-Boo

1 REACTIE

  1. Leuk om te zien welke projecten jullie hebben gerealiseerd. Wij laten op dit moment ons huis renoveren en we zijn ook druk bezig met het ontwerpen van onze tuin. Gelukkig hebben we de hulp van een aannemer kunnen inschakelen die overigens ook goede ideeën heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.