Wanneer we het hebben over een garagedeur, denken we vaak aan functionele garagedeuren met een basic uitstraling. Garagedeuren worden veelal gekozen om hun functionaliteit en praktische voordelen. Maar wist u dat garagedeuren ook een belangrijke esthetische rol kunnen spelen in de uitstraling van uw woning? Dit is al helemaal het geval wanneer uw garage direct in het zicht van de straat ligt. Houten sectionaaldeuren zijn in dat geval een prachtige toevoeging voor uw woning en kunnen dienen als echte eyecatcher.

Warme uitstraling van hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte, charme en karakter toevoegt aan elke woning. Hierdoor hebben houten sectionaaldeuren een unieke en prachtige uitstraling die niet kan worden geëvenaard door andere materialen. Met een breed scala aan houtsoorten, kleuren en afwerkingen om uit te kiezen, kunnen houten sectionaaldeuren worden aangepast aan elke woningstijl en persoonlijke voorkeuren.

Uw houten sectionaaldeur op maat gemaakt

Of u nu een moderne of klassieke woning heeft, houten sectionaaldeuren zijn gemakkelijk aan te passen aan elke architectonische stijl. U heeft de keuze uit horizontale of verticale houten latten van verschillende breedtes, die behandeld of onbehandeld kunnen worden toegepast. Houten garagedeuren kunnen ook worden gevergd om ze van een kleur te voorzien. Vanwege de bewerkelijkheid van hout kunnen veel details worden toegepast op de garagedeur, zoals panelen, een slaglat of neutje. Deze opties zijn met name van toepassing bij garagedeuren van monumentale woningen waarbij het oorspronkelijke aanzicht behouden dient te blijven. Iedere houten sectionaaldeur heeft op deze manier zijn eigen unieke charme.

Opgaan in de gevel

Door exact hetzelfde hout te gebruiken voor de garagedeur als voor de gevelbekleding wordt de garagedeur volledig onzichtbaar geïntegreerd in de gevel. Het wordt pas duidelijk dat er een garagedeur aanwezig is wanneer deze geopend wordt. Op deze manier ontstaat er een naadloze en harmonieuze uitstraling van de woning.

Uw garagedeur, uw ontwerp

Bij het kiezen van een houten garagedeur gaat het dus niet alleen om de functionaliteit van de deur, maar ook om wat de garagedeur doet voor de uitstraling van uw woning. Een houten sectionaaldeur kan dienen als prachtige toevoeging voor uw huis en kan worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en woningstijl. Bij een perfecte afstemming van de houtsoort, kleur en afwerking kan de garagedeur volledig opgaan in de gevel en zorgen voor een naadloze uitstraling.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

Vorig artikelEen kluis huren voor je waardevolle spullen
Volgend artikelOntdek de charme van de houten openslaande garagedeur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.