Een elektrisch rolgordijn in de kinderkamers

kinderslaapkamer met zwart rolgordijn

Raamdecoratie is ontzettend belangrijk in je huis. Natuurlijk moet het mooi zijn en passen bij je inrichting, maar vooral moet het ook functioneel zijn. Wij voegden onlangs iets toe op de kinderkamers. Hoe, wat en waarom lees je hieronder.

De aanleiding

kinderslaapkamer meisje

Ruim een jaar geleden betrokken wij onze huidige woning en kochten gordijnen voor de kinderkamers. Ik had 2 eisen waaraan ze moesten voldoen. Ze moesten verduisterend zijn en een neutrale kleur hebben. Verduisterend omdat Suus en Pien dat gewend zijn (en in een donkere slaapkamer slaap je immers het beste) en een neutrale kleur is handig gezien mijn veranderdrang ;).

Het was een goede keuze. De gordijnen doen prima hun werk, maar….. De kinderkamers liggen op het zuiden en de zon schijnt daar vol naar binnen. Regelmatig loop ik er met samengeknepen ogen naar binnen en dat is niet fijn. Ook niet als de meiden lekker aan het spelen zijn daar. De gordijnen helemaal dicht vind ik echter geen optie aangezien dit erg ongezellig is en het dan meteen wel heel donker wordt. Toen ik werd benaderd door Huna van Powered Blinds, hoefde ik dus niet lang na te denken. Het toevoegen van een rolgordijn zou de perfecte oplossing zijn!

Huna van Powered Blinds

muurschakelaar huna poweredblindsOp de website www.poweredblinds.nl zag ik dat ze meerdere soorten raamdecoratie hebben. Rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en dat allemaal elektrisch. Te bedienen door middel van een muurschakelaar of app. Helemaal van deze tijd waarin onze huizen steeds “slimmer” worden door het toevoegen van huisautomatisering op diverse vlakken.

Voor de kinderkamers koos ik de Huna Next Generation rolgordijnen. Het strakke design past namelijk perfect in deze ruimtes. Via de site kan je je elektrische rolgordijn volledig samenstellen. Je bepaalt zelf (uiteraard) de stof, de kleur van de cassette en de muurschakelaar. Ideaal want op deze manier is er voor ieder interieur en ruimte een passende Huna te maken.

kinderkamer met bruin dekbed
Een zwart rolgordijn past perfect in Suus d’r kamer.

Het zal jullie niet verbazen dat ik voor “zwart” heb gekozen. Om precies te zijn de stof Perspective Black Iron. Deze is transparant zodat het overdag voldoende licht doorlaat, maar is dicht genoeg om het felle zonlicht buiten te houden. Top! Uiteraard koos ik ook voor een cassette in het antraciet en de muurschakelaar is zwart/wit.

De installatie

Tja en daar zag ik toch weer wat tegenop. Jullie weten dat wij niet de meest handige klussers zijn en dat er vooral met boren al wat dingen behoorlijk mis zijn gegaan. Maar……. Natuurlijk gingen we ook deze uitdaging weer aan! Toen de Huna rolgordijnen binnenkwamen, werd er een gepersonaliseerde starterkit bij geleverd. Hierin werd precies verteld wat je moest doen. De eerste stap was het downloaden van de Huna-app. Met de app en de starterkit was het ophangen van de Huna’s een makkie! Alles wordt namelijk stap voor stap in de app uitgelegd middels een filmpje. Handig!! Voor het eerst geen brokken gemaakt tijdens een “boorklus” en het was nog snel klaar ook. Het eerste Huna rolgordijn hing binnen een half uur en de tweede was met een kwartier gepiept. Daarna koppelen aan de app en de wandschakelaar en klaar was het. De Huna werkt overigens op (meegeleverde) batterijen en niet op stroom, dus je hoeft geen elektricien te zijn om ze op te kunnen hangen. Fijn!!!

huna poweredblinds rolgordijn meisjeskamer
Wauw, wat een waardevolle toevoeging. Wat is het mooi geworden!

Het resultaat

De meiden vinden het helemaal fantastisch, zo’n luxe rolgordijn die ze kunnen bedienen met een knop of via de app op mijn telefoon. Vooral Pien is er behoorlijk van onder de indruk en drukt graag op de knoppen ;).

rolgordijn slaapkamerrolgordijn zwart hunarolgordijn in slaapkamer

Ik moet ook zeggen dat het een prachtige toevoeging is aan de slaapkamers. Het is net wat meer aangekleed en af. We hebben meteen bij Suus de indeling van d’r kamer omgegooid en de muur geverfd in het prachtige off black die al veel is toegepast in ons huis. Een mini-metamorfose dus. Waar een nieuw rolgordijn al niet toe kan leiden ;).

Liefs, Judith

slaapkamer meisje

 

kinderslaapkamer met zwart rolgordijn

 

 

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Powered Blinds.

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel2018: wat is er veel gebeurd…
Volgend artikelEen metamorfose in de stijl van Huizedop

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.