Een gietvloer in Huizedop

Een gietvloer, hout, pvc, tegels, tapijt, het is allemaal mogelijk. De keuze is reuze als het gaat om vloeren, maar voor ons was er uiteindelijk maar 1 optie voor de begane grond: een gietvloer. Dat was onze grote wens!

We gingen op pad en zijn bij een aantal showrooms gaan kijken. De showroom bij M2-vloeren in Hoogland sprak ons het meeste aan! Als je daar binnenkomt, zie je meteen “Het Lab”. Hier wordt continu gewerkt aan nieuwe technieken en varianten op de reguliere gietvloeren. De creativiteit en passie voor het vak sprak ons enorm aan en daarom besloten wij om hier onze gietvloer te kopen.

Onze keuze: de M2 Conplanato minerale gietvloer

Gietvloer in de woonkamer
Het eindresultaat

Een minerale vloer met een rauw en natuurlijk karakter

Houd je van rauwe schoonheid? Van oud leer en vintage items? Dan is M2 Conplanato iets voor jou. Deze vloer wordt mooier en doorleefder met de jaren door schaafplekken en eventuele scheurtjes. Hoe langer je de vloer gebruikt, hoe meer karakter deze krijgt. De M2 Conplanato bestaat uit een cementachtige minerale mortel die met de hand wordt aangebracht. Het resultaat is een vloer met de looks van een rauwe betonvloer en het gemak van een gietvloer. 

 

Na lang wachten werd het dan eindelijk 28 augustus 2017. De dag dat ze zouden beginnen met de eerste laag. Je ziet dan natuurlijk nog niks van het eindresultaat, maar je weet wel dat aan het einde van die week je droomvloer erin ligt!

Het gieten ging beginnen

Op maandag werd de primer aangebracht en op woensdag gingen ze de vloer gieten. Heel spannend natuurlijk en je moet het gewoon maar overlaten aan de vakmannen. Zij weten immers wat ze moeten doen.

Woensdagavond heb ik natuurlijk wel een kijkje genomen en het zag er strak uit!

Helaas was de vloer donderdag nog niet droog genoeg, dus kon er vrijdag pas geschuurd worden. Door het schuren komen de vleugen naar boven en kan je het eindresultaat pas echt inschatten.

En toen was het mis…

Zondagochtend zijn we voorzichtig gaan kijken want officieel werd de vloer pas maandag opgeleverd. Maar we schrokken want er zaten gekke strepen en vlekken in de vloer. Ondanks dat het zondag was, heb ik meteen contact opgenomen met M2 Vloeren. Hij reageerde gelukkig snel en zei “goed is goed, fout is fout. We gaan de vloer beoordelen en op basis daarvan nemen we beslissingen. No worries!”

De volgende ochtend werd de vloer beoordeeld door M2 Vloeren en al snel werd duidelijk dat, door de luchtvochtigheid, er een aantal vreemde vlekken waren ontstaan. Niet ok en dus zou hij zou opnieuw geschuurd en gelakt worden zodat het probleem opgelost zou zijn. Helaas lukt dit niet goed genoeg, dus na een kwartier werd besloten dat de vloer helemaal opnieuw gegoten zou worden. Top! Alleen kreeg ik wel stress aangezien we uiterlijk zondag moesten verhuizen (we moesten namelijk ons tijdelijke huurhuis uit).

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen! Het gehele proces werd herhaald en zondag konden we dan eindelijk verhuizen! Wel hebben we dit heel voorzichtig gedaan, met dekens op de loopvlakken want volledig uitgehard was ie nog niet.

Een gietvloer, weet wat je koopt

Gietvloer imperfecties
Dit soort imperfecties horen bij de M2 Complanato. In onze ogen geeft dit juist karakter aan een vloer.

Als laatste wil ik jullie nog wat meegeven over de minerale gietvloer. Het is een waanzinnig mooie vloer, maar verwacht niet dat het een vloer is die niet krast, of beschadigt. En ja, ook tijdens het aanbrengen zijn er diverse, externe factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden. Een gietvloer is uiteindelijk, net als een strak gestucte wand, niet onverwoestbaar. Mocht je meer willen weten over de technische achtergrond van de minerale gietvloer, klik dan hier.

Oeps….

meisje in de keuken
Ongeveer 2 minuten nadat deze foto was gemaakt, vloog het mes naar beneden..

In de eerste week na een verhuizing ontstaan er bijna altijd beschadigingen aan je huis. Dat is een feit en dat is bij ons ook gebeurd en ja, ook de vloer moest eraan geloven. Pien was komkommer aan het snijden, het mes viel, uiteraard (!!) met de punt naar beneden. M’n maag draaide om, ik nam een snoekduik naar de vloer en ja hoor, een gaatje. Neeeeeeeeeeee!!! Pien schrok enorm. Ik telde tot 10, daarna tot 20 en het lukte me om te zeggen, geeft niks mop, kan gebeuren. Ik ben blij dat je vingers nog heel zijn ;).

Het gat zit er nog steeds, die gaat nooit meer weg want je kan het niet echt herstellen. Helaas, pindakaas. Ook een houten vloer zou beschadigd geweest zijn.

Gietvloer resultaat woonkamerIn the end zijn wij ontzettend blij met onze gietvloer. Aangezien ik van veel spullen in huis hou, is het fijn dat de vloer heel rustig is, geen naden, geen stroken, gewoon een effen vloer met hier en daar wat vleugen. Daarnaast is deze kleur een prachtige basis voor je huis. Wij kozen voor de kleur lichtgrijs. Geen RAL-kleur dus, gewoon de kleur lichtgrijs van M2 Vloeren.

Voor meer informatie over gietvloeren, kan je terecht op de website van M2 Vloeren.

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik zou het leuk vinden je terug te zien bij de volgende 😀.

Liefs, Judith

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met M2 Vloeren

Vorig artikelBinnenkijken bij Instagrammer Heide – @Haidnn
Volgend artikelBetonlook in de keuken en op de gashaard

7 REACTIES

  1. Hoi Judith, ik heb ooit iets gelezen over jullie droogloopmat (als ik mij goed herinner) in de gang maar kan dit stukje niet meer vinden. Kun je me hier verder in helpen? (O.a. welke mat dit is / hoe deze is verwerkt in/op de vloer)

  2. Ik vind een gietvloer ook erg mooi en zou deze graag willen laten storten in mijn eigen woning. Ik ga de technische achtergrondinformatie goed doornemen om een keuze te kunnen maken. Ook ga ik binnenkort in gesprek met een specialist.

  3. Wat een mooie vloeren! Ik moet zeggen dat ik gietvloeren wel echt geweldig mooi vind. Hebben jullie misschien een adresje waar jullie dit hebben laten zetten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.