Betonlook in de keuken en op de gashaard

open haard met houtopslag
Bron: facebook

Een gashaard was een hele grote wens van mij en toen ik door een vriendin getagd werd in deze foto op facebook, wist ik het zeker. Dit moest het worden! Alleen iets aangepast want wij gingen voor gas en niet voor hout.

De afwerking

Als je een gashaard koopt, wordt deze geplaatst zonder afwerking, dus je kijkt gewoon tegen de promafour platen aan. De meeste mensen verven ‘m vervolgens in een effen kleur, maar wij wilden een soort betonlook, maar dan donker. Ik wilde immers die foto nabootsen. In eerste instantie dachten we aan betonciré, maar we schrokken zo van de prijs dat ik op zoek ging naar een alternatief.

Marrakech Walls van Pure & Original

Pure and Original Marrakech wallsDus ik ging aan de google en met succes! Het alternatief voor betonciré was voor ons de Marrakech Walls van Pure & Original in de kleur Slate Grey. Ik vond het wel enorm spannend want die gashaard is onwijs kostbaar en je wilt het echt niet verpesten.

Ik besloot eerst op een muur in de keuken te oefenen. Dit gaf me genoeg zekerheid om het ook op de gashaard aan te durven.

Betonlook in de keuken

Ok, let’s do this. Nadat ik een aantal tutorials op YouTube had bekeken, besloot ik maar gewoon te beginnen. In de keuken kwam de kleur Evening Shadow.

Als eerste een laag WallPrim, een grondverf in de kleur van de Marrakech Walls. Ik verdunde deze een klein beetje met water zodat het makkelijk aan te brengen was met een roller. Easy peasy, dit kan iedereen!

De volgende dag ging ik dan echt aan de slag met de Marrakech Walls, spannend!!!! Ik besloot deze aan te brengen met een blokkwast want het was best dikke ‘verf’. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je deze dik aanbrengen, even laten drogen en dan met een spatel ‘spatelen’. Het kostte me behoorlijk wat kracht en ik had het idee dat ik het te lang liet drogen want het begon ook wat te rullen. Op een gegeven moment ben ik gaan ‘spatelen’ meteen na het aanbrengen. Dit ging goed!

Je moet wel even geduld hebben voor het eindresultaat want pas na een dag is het echt helemaal droog maar wat was het gaaf geworden!!! Ik was echt ontzettend blij met het resultaat en dit gaf veel energie en vertrouwen om de haard straks aan te pakken.

Betonlook muur in de keuken met snijplanken
Zo blij en trots op dit resultaat!

Om de muur waterafstotend te maken, wat wel handig is in de keuken, heb ik er een laag Dead Flat Eco Sealer overheen aangebracht met een blokkwast. Let op, hier moet je minimaal een week mee wachten want anders kan de Marrakech Walls wittig uitslaan. Het geeft een volledig matte finish, dus je hoeft niet bang te zijn dat het gaat glanzen. Ook werd de muur niet donkerder o.i.d.

Voordat ik dit deed, heb ik overigens de muur geschuurd, met schuurpapier korrel 400, om alle oneffenheden eruit te krijgen. Door de spatel krijg je hier en daar namelijk een randje of andere oneffenheden. Met schuurpapier kan je overigens heel veel corrigeren. Je maakt de lijnen/structuren wat zachter. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, het is net welk eindresultaat je wilt bereiken.

Tijd voor de gashaard

Gashaard met houtopslag
Ook hier zooo trots op!!

Vol goede moed en energie ging ik op dezelfde manier aan de slag met de gashaard. De Wall Prim zat er weer snel op en de volgende dag kon ik weer gaan spatelen, jeeejjj. Toen ik op de helft was, kwam m’n moeder langs met broodjes. Superlief, alleen kan je halverwege ècht niet stoppen. Je moet het in 1 keer afmaken en nat in nat werken. Doe je dit niet, dan zal je dit altijd blijven zien.

En de broodjes smaakten na een uur nog steeds erg lekker ;).

De haard ging me makkelijker af dan de keuken. Al doende leert men was hier zeker van toepassing!

Ik kon niet wachten tot het helemaal droog was, zodat het eindresultaat te zien was. De gashaard is immers het pronkstuk in de kamer, dus dan hoop je dat ie wordt zoals deze bedoeld was. Nou…………………. Dat is 100% gelukt!!

Had ik al gezegd dat we blij zijn met het resultaat ;)? Ontzettend blij en megatrots ben ik. Dat het zo mooi is geworden, had ik echt niet durven dromen en dat ik zelf deze look heb gecreëerd, maakt het helemaal te gek! Ik zeg: Missie geslaagd!

Voor meer informatie over de Marrakech Walls en andere verfsoorten van Pure & Original kan je terecht op hun website.

Lieve groet, Judith

Meer weten over de verfkleuren van Pure & Original?

Ik wil meer weten over Pure en Original

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pure & Original.

24 REACTIES

 1. Hallo, mag ik vragen waar de planken in de keuken vandaan komen ? Ik ben op zoek naar dit soort materiaal/kleur. Erg mooi zijn ze, hoor het graag, dank alvast !

 2. hoi, twijfel heel erg tussen slate grey en black smoke. Zit hier enorm veel verschil op want dat is niet altijd duidelijk op foto 😉 groetjes

 3. Hallo

  Voor mij is even niet duidelijk wat de naam van de donkere kleur is rondom de gashaard…prachtig gedaan zeg!
  Hopelijk reageer je nog ..

 4. Hallo, wat een mooi resultaat!
  Wat voor spatel heb je gebruikt ?
  Ik wil een klein muurtje doen met de Marrakech wall verf maar vind de bijbehorende spatel te groot
  Bedankt

  • Hi, hi, wij hebben de originele spatel gebruikt, dus ik kan je daarin helaas niet adviseren. Wellicht kan je contact opnemen met Pure & Original of een dealer ervan? Liefs, Judith

 5. Is die verf ook afwasbaar (de sealer)? aangezien je het in de keuken gebruikt? ik zoek ook nog een mooie oplossing voor de muur achter ons gasfornuis. Vind dit heel gaaf, maar moet wel de spaghetti saus spetters kunnen verwijderen 😉

 6. Onwijs knap dat je dat zelf hebt gedaan. Zou ik ook willen (proberen), maar dat is met mijn twee linkerhanden geen succes denk ik. Ik vind die betonlook stoer, doet me denken aan een industriële stad als Berlijn. Denk dat wij bij een volgende verbouwing ook daarvoor gaan ; ).

  • Geloof me, dit kan jij ook. Wij hebben ook 2 linkerhanden ;). Het valt echt reuze mee, gewoon doen :). Liefs, Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.