Onze tweede brickwall in huis en wat is ie gaaf!

Het begon allemaal in slaapkamer waar we onze eerste muursticker van Pixers.nl hebben geplakt. De donkere bakstenen muurΒ en wat zijn we daar blij mee! Het bestaat uit 3 banen van een meter breed die je als een sticker erop plakt. Heel handig, want als je het zat bent, haal je de sticker van je muur en is je muur onbeschadigd.
slaapkamer brick wall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik krijg ontzettend vaak de vraag welke sticker het precies is, dus het leek me handig om hier de URL te noemen, dusΒ deze vind je hier.

Nieuw project

brickwall
Hoe tof is dit. Lijkt toch net een echte muur?! Maar het is toch echt een sticker πŸ™‚

Zoals inmiddels wel bekend is, vind ik witte muren wat lastig en sfeerloos. Iedereen z’n ding natuurlijk, maar voor mij hoeven niet alle muren wit of licht te zijn. De grote muur in onze woonkamer heeft er inmiddels al aan moeten geloven en die hebben we geverfd met Marrakech Walls van Pure & Original in de kleur black smoke. Hier schreef ik ook een blog over. De muur achter de tv is nogΒ  licht en dat is prima, maar het muurtje welke haaks op de haard staat, die miste nog wat en daar wilde ik iets mee doen. Mike zag de bui alweer hangen ;).

Gewone verf vind ik dan snel weer wat saai en aangezien ik groot fan ben van de producten van Pixers.nl besloot ik een tweede brickwall in huis aan te brengen. Echter niet zo donker als boven, want ik wilde wat meer contrast ten opzichte van de haard. Ik hoefde niet lang te zoeken, want de perfecte print had ik gevonden in deze mural (mocht je deze willen bestellen, let dan goed op of je behang of een sticker gaat bestellen , beide is namelijk mogelijk).

Let’s do this

Ok, here we go. Met de ervaring die we hadden op de slaapkamer, zagen we het helemaal zitten. Voor ons werkte de volgende werkwijze het beste:
–Β Leg van tevoren de banen in de juisteΒ volgorde
– trek over de hele breedte van de eerste baan de sticker ongeveer 15-20cmΒ los
– plak de gehele bovenkant vast op de muur, dus een strook van 10-15cm
– trek voorzicht aan beide kanten tegelijk de sticker zo’n 20cm naar beneden en plak deze vast door weer goed met je handen te wrijven. Op die manier haal je eenvoudig de eventuele luchtbobbels eruit.
– herhaal dit totdat je onderaan bent
– de volgende banen plak je op dezelfde manier op de muur

Wat goed is om te weten is dat de sticker alleen plakt op een volledig gladde muur. Heb je een muur met een korrel erin, dan zal de sticker eraf vallen.

En toen moesten we het hoekje om…

Ja, daar hadden we een uitdaging. Van tevoren hadden we bedacht om het hoekje om te gaan met het behang, anders wordt het zo’n enkele muur en ik wilde graag de haard bij de muur betrekken. Maar goed, dat valt niet mee met een sticker van een meter breed en 260cm hoog. Het eerste plan was om ‘m over de gehele lengteΒ tot de hoek te plakken en vervolgens de hoek om te plakken.
Nou, dat ging volledig mis!! Mike stond op de trap en op een gegeven moment hoorde ik heel veel lelijke woorden en zag de sticker aan elkaar gekleefd half tegen de muur hangen. Mooiste was om hier een foto van te kunnen delen, maar daar was ff niet het moment voor, als je begrijpt wat ik bedoel ;).

We besloten de sticker op de grond te leggen,Β heel voorzichtig weer los te trekken en keihard hopen dat ie niet zou scheuren. Pffff, het lukte!!!!brickwall
Vervolgens bedachten we plan B en besloten de sticker over de lengte door te knippen. Hierdoor hadden we een stuk die tot de hoek liep en het andere stuk van de hoek tot de haard. Dat bleek een perfecte oplossing. Alsnog was het een geklooi in die hoek, maar het lukte en wat is het weer een tof resultaat geworden! De haard is nu veel meer een onderdeel van de ruimte en de hoek heeft veel meer sfeer gekregen.

gashaard met houtblokken
Zo zag het er eerst uit.
gashaard zwart woonkamer
En zo is het nu πŸ™‚

Nog een projectje

deurstickerWe hadden de slag aardig te pakken en ik had nog een idee voor de deur van de trappenkast. Zelf zou ik niet zo snel een foto van de meiden aan de muur hangen, maar het leek me heel tof om de deur te beplakken met een foto van hen. In het bos maakten we een foto die voor mij iets magisch uitstraalt. De liefde (en soms ook venijn ;)) tussen die twee is zo mooi om te zien. Als je vanuit de gang binnenkomt, zie je meteen deze foto en ik vind het echt prachtig! Wel is het een uitdaging om deze bobbelvrij op de deur te plakken en je ziet dus hier en daar helaas wel een bobbeltje. In tegenstelling tot de muursticker, die is volledig vlak. Het zal te maken hebben met het materiaal en de ondergrond, vermoed ik. Of gewoon aan ons, hahahaha.

Nou, het is een lang verhaal geworden, maar ik hoop dat jullie ‘m met plezier hebben gelezen.

Liefs, Judith

industriele woonkamer

 

 

 

 

Vorig artikelMijn favoriete beddengoed
Volgend artikelM’n nieuwe keukenvriend

3 REACTIES

  1. Such a pretty look you have here dear. So elegant, neat, and feminine. Loving the soft hues on you. Jessica | notjessfashion.com

  2. Superleuke blog… leuk om te lezen..
    Als het eenmaal erop zit, ziet het er perfect uit. Maar grappig om te lezen dat het soms met het aanbrengen niet helemaal soepel gaat..
    Anyway..het ziet er allemaal heeeeel gaaf uit…helemaal in to “Huizedop” stijl…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.